olay 2 gün önce cereyan etti. bios ekranı (açıldıktan 2 sn sonra gelen ekran) gördükten sonra ramleri saymaya başlamadan bilgisayar kapanıyor, 3-5 saniye sonra kendiliğinden tekrar açılmaya çalışıyor fakat aynı şeyler durmaksızın devam ediyor. birçok parçayı yeniden denedim, henüz birşey bulamadım. ramlarle ilgili bir problem değil sanırım, keza anakarttan ram uyarı sesi gelmiyor. bios a girmeye çalışıyorum, ona da giremiyorum. windows ile ilgili bir problem de değil, hard diski çıkarıp denedğimde de aynı şeyler oluyor...
bir diğer küçük ayrıntı da, bilgisayar her kendini başlattığında farklı bir çekirdek sayısı gösteriyor; bir sefer 3 core açıldı diyor, diğerinde 4 core açıldı...
sistemde;
> AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz, 8 MB, BOX İşlemci > ASUS M4A88TD-M EVO/USB3, AMD 880G, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3, ATI HD4250 > akasa genesis kasa ve 420w psu > kingston 4 gb ram
sistemde herhangi bir şekilde OC yapılmamıştır.
bir şekilde tamir ettim bilgisayarı ama nasıl oldu tam emin değilim. büyük olasılıkla statik elektrik kaynaklı bir sorundu. evdeki hatlarda topraklama olup olmadığından emin değilim, bütün hatları değiştirmeden bu sorunu halletmenin bir yolu var mı?