Casper Nirvana laptopumun içinde yer alan 'recovery' bölümünü sildim. Ardından bilgisayarım yeniden başlattığımda karşıma sürekli BIOS menüleri çıkıyor. Döngü kısaca şöyle: Bilgisayarımı açıyorum-Casper logosu karşıma çıkıyor-BIOS açılıyor-Hangi seçeneği seçersem seçeyim-Tekrar yeniden bilgisayarım açılıyor.
recovery'yi silerken ne yapmaya çalışıyordun. :D
Format atmaya :D Kendinden yüklü olarak Windows 8 işletim sistemiyle geldi. Ben de Windows 7 kurayım dedim :D Recovery'nin yanında 2 tane daha sanal sürücüyü sildim. Casper katliamı yapmak üzereyim, ramak kaldı
quote:
Orijinalden alıntı: numan321
Format atmaya :D Kendinden yüklü olarak Windows 8 işletim sistemiyle geldi. Ben de Windows 7 kurayım dedim :D Recovery'nin yanında 2 tane daha sanal sürücüyü sildim. Casper katliamı yapmak üzereyim, ramak kaldı
Selam Dün bir mesaja resimler ekleyen ve Partition Magic ile diski biçimlendiren sizdiniz galiba?
Eğer öyleyse, Partition Magic ile yaptığınız işlemi yapmamanız gerekiyordu! Bu program bilgisayarınızın bozulmasına veya HDD'nin kartını yakmasına sebeptir kardeş. İnşallah öyle bir şey olmamışta sadece HDD'niz DİNAMİK diske dönüşmüştür.
HDD'yi @BIOS'ta görebiliyorsanız sorun yok demektir. Eğer görünmüyor ise, bu HDD size ömür olmuş demektir. Bu durumda garanti kapsamından da çıkmış sayılır. HDD'yi söküp masaüstü bir bilgisayara takın ve orada gereken işlemleri şu programlarla deneyin.. 1. Paragon Partition Manager 2. EASEUS Partition Master
Windows 7-8 yüklü bilgisayarlarda bu programlar dışında başka program kullanmamanızı öneririm.. Kolay gelsin..
Evet o bendim :D Teşekkür ederim. Söylediklerinizi gayet iyi anladım. Anlamadığım noktaya gelince; asıl HDD'yi söktüğüm zaman garantiden çıkması gerekmez mi?
quote:
Orijinalden alıntı: numan321
Evet o bendim :D Teşekkür ederim. Söylediklerinizi gayet iyi anladım. Anlamadığım noktaya gelince; asıl HDD'yi söktüğüm zaman garantiden çıkması gerekmez mi?
Selam HDD sökmek veya değiştirmek garanti kapsamından çıkmaz. Fakat fiziksel bir zarar vermişseniz o zaman garanti dışı kalma ihtimali yüksektir. Korkmayın parmak izi falan aramazlar HDD üzerinde..
Harddiske hiç dokunmadan flash disk üzerine bir işletim sistemi kursam yada şu yazdığınız programların flash bellekte ve başlatgıçta çalışan hali gibi bişey kullansak oradan harddiske müdahale etsek olmaz mı? Bu arada BIOSta harddiskim görünüyor. DVD taktığımda First Boot o DVD sürücünün ismini otomatik alıyor. Az önce flash bellekle başlattım. Bu kez de DVD okuyucunun adı yerine flash belleğin adını otomatik yazdı. Bana kalırsa BIOSta bir ayar yapmam gerekiyor ama malesef bu zamana kadar BIOS'un kapısını çok nadir çaldığım için bu BIOS'un kapı numarasını bilmiyorum :D
Harddiske hiç dokunmadan flash disk üzerine bir işletim sistemi kursam yada şu yazdığınız programların flash bellekte ve başlatgıçta çalışan hali gibi bişey kullansak oradan harddiske müdahale etsek olmaz mı? Bu arada BIOSta harddiskim görünüyor. DVD taktığımda First Boot o DVD sürücünün ismini otomatik alıyor. Az önce flash bellekle başlattım. Bu kez de DVD okuyucunun adı yerine flash belleğin adını otomatik yazdı. Bana kalırsa BIOSta bir ayar yapmam gerekiyor ama malesef bu zamana kadar BIOS'un kapısını çok nadir çaldığım için bu BIOS'un kapı numarasını bilmiyorum :D
Selam Normalde @BIOS'a girdiğinizde Advanced menüsü altında HDD ayarlarını görmeniz gerekir. Orayı biraz karıştırırsanız istediğiniz şeyi bulacağınızı sanıyorum.
Size farklı bir alternatif daha yazayım. HDD'yi tüm formatlamak için Hiren's Boot CD diye bir yazılım var. Bu yazılımı indirin ve bir CD'ye yazdırdıktan sonra bu CD ile bilgisayarı başlatın. Ekranda Mini XP yazılımı üzerine gelin ve sistem açıldıktan sonra Managament simgesinden disk yöntemini açarak, NTFS formatı olarak biçimlendirin. Daha sonra kurulum işlemine başlayabilirsiniz.
Bu kadar bilgiden sonra yapamıyorsanız, bir bilene yaptırın bunları kardeş.. Ben buradan daha başka ne yapabilirim şu an bilemiyorum? Kolay gelsin..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme