Şimdi Ara

BİOS GÜNCELLEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce ASUS P5GD2-X marka anakartımın biosunu güncellemiştim hiç bi sorunum yok ama MS-DOS tan çalışan bi muhasebe programı kurmam gerekti onu kurdum bi hata verdi
    16 BİT MS-DOS ALT SİSTEMİ
    NTVDM CPU gecersiz bir yönergeyle karşılaştı hata bu resminide koyacağım hatanın
    Denemediğim yöntem kalmadı bu hatayı almamak için bütün herşeyi denedim forumlarda ve microsoftun sitesinde bahsedilen herşeyi denedim ama yok hata aynı düzelmiyor
    hatta bütün bölümleri silip baştan bölümleme yapıp pc kurdum yine düzelmedi
    En son araştırırken bi yerde gördüğüm bios güncellemesinden olabilir kelimesi üzerine biosumu eski sürüm veya yedeğini aldığım eski bios ayarıma dönüştürmek istedim ama asus flashla yaptığımda eski sürümü hedef gösterince flash yazısı aktif olmuyor yani biosu değiştiremiyorum yüklü olan sürümü hedef gösterdiğimde flash yazısı aktif oluyor
    Acaba yüklü olan sürümden eskisini yükleyemiyozmu
    Yada hiç yapmadım ama MS-DOS tanmı yüklenmesi gerekiyor
    Şu anda yüklü olan biosum beta versiyon
    Sizcede hatanın kaynağı ne olabilir acaba
    format değil
    autoexec.nt
    config.nt hepsine denemediğim şey kalmadı
    Biosumu değiştirmek istememin sebebi bu programı sorunsuz kullanmıştım daha önce o zaman bios güncelleme yapmamıştım henüz
    Bu arada xp güncelleştirmelerini almıyorum bununla alakası olabilirmi bu NTVDM CPU gecersiz bir yönergeyle karşılaştı hatasının acaba
    Pc masaüstü
    Bıosum AMI BIOS
    Bide bıos indirdiğim yerde sürümlerin üzerinde All OS ve DOS yazıyor ben ikisinide flashla yükledim sorun olmadı nedir bu All OS ve DOS
    Birisi dos için birisi flash için diye düşündüm ama ikiside flashla yükleniyor

BİOS GÜNCELLEME

BİOS GÜNCELLEME

BİOS GÜNCELLEME

BİOS GÜNCELLEME

BİOS GÜNCELLEME

BİOS GÜNCELLEME

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dagdeviren_58 -- 28 Nisan 2008; 3:43:42 >

• Şu anda yüklü olan biosun beta versiyon olması veya başka nedenlerle olabilir. Windows altında çalışan bios update programları eski versiyonunuza dönmenize izin vermeyebilir. Dos altında disketle yapabilirsiniz, bazen buda eski biosa dönmenize izin vermeyebilir. Benim önerim; WINFLASH ile windows üzerinden rahatlikla bios güncellemesi yapabilirsiniz DIKKAT etmeniz gereken bilgisayar default ayarlarda olsun, Antivirüs programlarini kapatin ve dua edin yükleme sirasinda elektrikler kesilmesin;
    1- WinFlash programı ile önce mevcut BIOS unuzun yedegini alın. (SAVE)
    2- WinFlash programı ile önceden adımda indirdiğiniz BIOS'unu kartınıza flashlayın. (LOAD)
    3- Yüklemez hata verirse "Force" seçeneğini işaretleyip tekrar deneyin.
    4- Flashing işlemi 10-15 sn kadar sürebilir bu süre zarfında ekranda parlamalar ve kaymalar normaldir.
    5- Yüklemenin başarılı olduğuna dair bir uyarı ve restart isteyecektir.

• Kardeş çok sağol default ayarda olsun derken hangi ayarlar tam anlamadım bios ayarlarınımı default edeyim
    Elektrik için güç kaynağı var korkum kalmadı
    winflash prosunu nereden indirecem acaba
    Pc nin yükleyemeyip açılmama şansı varmıdır bu programla
    Bu arada bıosum AMI BIOS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dagdeviren_58 -- 29 Nisan 2008; 23:24:49 >
  • Afudos la hallettim bıos işini ama sorun düzelmedi yine NTVDM CPU die hata veriyor dostan çalışan bi program kurduğumda sadece 1 tane programda hata veriyor başka program kursam dostan çalışan onlarda hata vermiyor sadece bir tane programda
    Ama hata veren programıda daha önce aynı pc de sorunsuz kurmuş ve kullanmıştım
    MS-DOS la herşeyde hata vermiyor dediğim gibi sadece daha önce kullandığım ama şimdi kullanamadığım bi tek programda hata veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dagdeviren_58 -- 4 Mayıs 2008; 2:21:59 >
  • ntvdm 16-bit uygulamaları çalıştırırken devreye girer. Cygwin ile aynı sorun yasanıyordu, çözüm olarak ;

-ya 16-bit programların calısmasını engellersin : (yedek almayı unutma!!!) ntvdm.exe'yi sil, ya da registry'de HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\WOW\cmdline kaydını sil.
    -ya da install scriptini duzelt, windows'un 64k altı bilinmeyen tur programları 16bit saymak gibi bir salaklıgı var.
    Cevap:
    ARkadaşlar Bu Sorun ANcak xXx verdigi cevabından yola cıkarak ordaki şu konumu yaparak bu sorun ortadan kalktı
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\WOW\cmdline kaydını sil.

Alıntıdır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

ntvdm 16-bit uygulamaları çalıştırırken devreye girer. Cygwin ile aynı sorun yasanıyordu, çözüm olarak ;

-ya 16-bit programların calısmasını engellersin : (yedek almayı unutma!!!) ntvdm.exe'yi sil, ya da registry'de HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\WOW\cmdline kaydını sil.
    -ya da install scriptini duzelt, windows'un 64k altı bilinmeyen tur programları 16bit saymak gibi bir salaklıgı var.
    Cevap:
    ARkadaşlar Bu Sorun ANcak xXx verdigi cevabından yola cıkarak ordaki şu konumu yaparak bu sorun ortadan kalktı
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\WOW\cmdline kaydını sil.

Alıntıdır...

Kardeş benim sorunum zaten dos kullanamama başka dostan çalışan programları kullanıyorum sadece birinde NTVDM CPU harası veriyor
    ntvdm.exe sildiğim zaman yeniden oluşturmazmı restart yapınca
    cmdline kaydını sildiğim zaman dos kullanılmaz yanlış bilmiyorsam yani 2 seçenektede ms-dos çalışmaz
    Ama benim hata veren programı çalıştırmam lazım yani hatanın kaynağını bulmam lazım
    Benim ms-dos çalışıyor başka programları kullanıyorum
    Sadece 1 tane bahsettiğim programı kurarken tam kurulumun biteceği zaman hata veriyor başka türlü böle bi hata almıyorum hiç birşeyde
    İnstall scripti nasıl düzeltiliyor hiç bilmiyorum onu başka neyden olabilir kardeş ya bu sorun
    Bu hatayı bütün MS-DOS programlarında değil sadece daha önce kullanmış olduğum ama şimdi kullanamadığım sadece 1 programda hata veriyor
    Bu arada programda falan sorun yok başka pc de denedim hatasız kuruluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dagdeviren_58 -- 4 Mayıs 2008; 2:24:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.