Şimdi Ara

Bios güncelleme sonrası pc açılmıyor (Asus B150M Pro Gaming)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Az önce bilmediğim ve acemi olduğum bir konuda yanlış bir işlem yaptım sanırım. Windows üzerinden internetten driver indirerek bios yazılımını güncelledim Asus arayüzü ile. Bios güncellendikten sonra sistemi “reboot” etmemi isteyen bir ekran geldi ve ben onayladıktan sonra bilgisayar kapanıp tekrar açılmaya başladı.

Şöyle bir sorunum var ki bilgisayar açılırken sürekli olarak kapanıp tekrar açılıyor. Kendi kendine sürekli olarak işlemi tekrarlıyor , kapanıp açılıyor kapanıp açılıyor. Daha bios ekranına giriş yapma fırsatı bulamadan bilgisayar sürekli aynı işlemi tekrarlıyor.

Gücü kesip bios pilini çıkarmayı denedim fakat bir faydası olmadı. Anakart üzerinden jumper detayına baktım fakat ilgili bir aparat bulamadım.Pinleri görüyorum ancak üstünde takılı birşey yok.

Ne yapacağımı inanın ki hiç bilmiyorum. Konu ile ilgili yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

-Windows 10 Pro İşletim Sistemi
    -Asus B150M Pro Gaming Anakart
    -Asus Rog Strix Gtx 1060 ekran kartı
    -İntel İ5 6500K işlemci
    -Kingston Hyperx 16 gb 2133 mhz ram
    -Kingston 120 gb ssd
    -80+ 750W Psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rynhar -- 22 Ocak 2018; 11:14:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tüm güç bağlantısını kesikten sonra jumperları görmüşsünüzdür sanırım. 3 pin girişlidir fakat ilk 2 pinine takılıdır, 3.sü boştur. Pili ve jumperi çıkarıp, jumperları 1-2 yerine 2-3'e takıp power düğmesine 2-3 saniye basılı tutup bırakın(kasada kesinlikle güç olmasın)
    Sonrasında tekrar eski haline getirip(1-2ye takarak) çalıştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xotac -- 22 Ocak 2018; 9:45:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aferna*

Tüm güç bağlantısını kesikten sonra jumperları görmüşsünüzdür sanırım. 3 pin girişlidir fakat ilk 2 pinine takılıdır, 3.sü boştur. Pili ve jumperi çıkarıp, jumperları 1-2 yerine 2-3'e takıp power düğmesine 2-3 saniye basılı tutup bırakın(kasada kesinlikle güç olmasın)

Hocam selamlar benim anakartımın jumper girişleri sizin bahsettiğiniz gibi değil. İki pinli bir detay söz konusu. Fakat pinlerin üzerine takılı birşeyde yok öyle açıkta duruyor. Kendi sitelerinde aşağıda ki gibi bir görsel mevcut.Bios güncelleme sonrası pc açılmıyor (Asus B150M Pro Gaming)

• quote:

Orijinalden alıntı: Aferna*

Tüm güç bağlantısını kesikten sonra jumperları görmüşsünüzdür sanırım. 3 pin girişlidir fakat ilk 2 pinine takılıdır, 3.sü boştur. Pili ve jumperi çıkarıp, jumperları 1-2 yerine 2-3'e takıp power düğmesine 2-3 saniye basılı tutup bırakın(kasada kesinlikle güç olmasın)

Şöyle bir görsel daha mevcut hocam onuda paylaşayım ; Bios güncelleme sonrası pc açılmıyor (Asus B150M Pro Gaming)

• rynhar R kullanıcısına yanıt
    Buradaki adımları dener misin?
    https://www.asus.com/tr/support/FAQ/1030210/
  • Suan ayni sorunu yasiyorum fakat baslikta sonuc hakkinda bir bilgi yok. :(

• hocam windovs 10 satınmı aldın yoksa internetten indirip crack mi yaptın ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Satin almadim ama zaten satin almadan once temiz bi kyrulum yapayim diye update yamistim.

• Dostlar selam,

Konu ile ilgili mesaj atan arkadaşlar olmuş. Ben şahsen herşeyi denedim bios pili olsun jumper olsun ne bileyim yeni sürüm atmak olsun... Hiçbiri işe yaramadı son çare servise verdim garanti kapsamında. 3-5 gün içerisinde çiçek gibi tamiri gerçekleşti ve teslim aldım. Ürününüz garanti kapsamındaysa hiç başınızı ağrıtmayın bence verin gitsin. Herhangi bir ücrette söz konusu değil.

Herkese hayırlı günler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.