Şimdi Ara

Bios Guncellemeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar yaklasik iki hafta once guc kaynagim ariza yapti daha dogrusu omru tukendi diyebilirim. Bilgisayar surekli kapaniyordu ve bikac gun sora zalmanin 600wluk bir psu ile beraber yeni bir de islemci sogutucusu aldim. Dedigim gibi onceden sadece kapanma sorunu yasiyodum bi oyun actigimda video izledigimde ve zamanla daha basit islemlerde. Guc kaynagini ve cpu sogutucusunu degistirdikten sonra donma sorunu yasamaya basladim ama bu sorun belirli bir islemde olmuyor. Bazen facebookta bazen oyunda ekran donuyor ve klavye mouse vs aygitlari kullanamiyorum. Ramleri tek tek cikarip denedim olmadi, pcnin icini komple temizledim olmadi en sonunda aklima bios guncellemesi takildi bahsetmis oldugum sorun bios guncellemedigimden kaynaklaniyor olabilir mi? En azindan boyle bir ihtimal var mi? Yardimci olursaniz sevinirim iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaynaklanabilir pek tabiki
    Once varsayılan ayarları tercih edip kaydedin
    Sorunu gozlemleyin
    Farklı suruculerde(vga)ile test edin
    Disklerinizi test edin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: awaqado

Kaynaklanabilir pek tabiki
    Once varsayılan ayarları tercih edip kaydedin
    Sorunu gozlemleyin
    Farklı suruculerde(vga)ile test edin
    Disklerinizi test edin

Bios ayarlarini default yapip denedim duzelmedi. Farkli bir Hard Disk denedim duzelmedi ve 2 adet tipatip ayni ramim var ikisini de ayri ayri denedim duzelmedi. Dedigil gibi Psu ve Cpu sogutucu deistirdikten sora boyle olmaya basladi bios update edilmemis olmasi bu bahsettigim sorunu dogurur mu?

• Sogutucunun tam oturmaması islemcinin cok ısınmasına bu da pc nin donmasına reset atmasına vs sebep olur
    Sıcaklıkları kontrol
    edin bios update yapın
    anakarta ait vga cıkısı var ise bunun uzerinden goruntu alıp deneyin
    Isletim sistemini tekrar kurun

• quote:

Orijinalden alıntı: awaqado

Sogutucunun tam oturmaması islemcinin cok ısınmasına bu da pc nin donmasına reset atmasına vs sebep olur
    Sıcaklıkları kontrol
    edin bios update yapın
    anakarta ait vga cıkısı var ise bunun uzerinden goruntu alıp deneyin
    Isletim sistemini tekrar kurun

Sicaklik sorunu yok max 45 derece oluyor islemcim. Soylediklerinizden bios update ve ekran karti degisimi disinda her seyi yaptim. Ekran karti problemli olsa ses vs de donar mi goruntuyle beraber?

• Aynı sorunla karlaşmanız muhtemel
    Onceki sürücülerle ve diger framework directx c++ vs gibi updateleri, olası virus trojen gibi
    etkenleri de baz alarak test edin
    Daha once framework yazılımı yuzunden oyun oyun oynarken donma problemi yaşıyordum
    Ayrıca anakartın vga çıkışını kullanarak donma sorununu test edin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BIOS Update Dosyalari Hic Yok
    13 yıl önce açıldı
    Bios eski sürüm yükleme
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.