Şimdi Ara

Bios güncellemesinden sonra işlemci aşırı ısınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bİntel Core İ7 2700K 3.50GHz 8 Mb Cache Pc İşlemci
    ASUS MAXIMUS IV GEne-Z
    asus gtx 560 ti directcu ii 1280mb 320bit
    Seagate 2 TB 7200 RPM SATA3 64 MB NCQ Sabit Disk ST2000VX000
    KINGSTON 8GB (2X4GB) HYPERX GENESIS XMP DDR3 1600MHZ CL9 RAM ( RAM önerilerinizide alabilir)
    GIGABYTE ODIN PRO 800W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
    THERMALTAKE FRIO ADVANCED lgA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+ İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    benQ 27 inç led EW2730V Monitor
    Arkadaşlar geçen hafta bios güncelledim guncellemeden sonra cpu aşırı ısınmaya başladı bazı arkadaşlar termal macun vs örnekler verdı kasam yetersizdi bende bugun gittim kasayı yenilettim Aerocool X Predator 2x23cm Fanlı Siyah Kasa fazla dan 2 tane 14 akasa fanda taktım her neyse kurulumu tamamladılar termal macun vs ama genede pc acılır acılmaz biosdan baktıgım da cpu sıcaklıgı 55 ile başlıyo 60 70 arası mekik dokuyo bana söyledıklerı şey THERMALTAKE FRIO ADVANCED lgA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+ İŞLEMCİ SOĞUTUCU içindeki cıvalardan dolayı sıkıntı olucagı idi fanları kusursuz dönuyo yada işlemci veya anakart da sorun olabilir dediler bende anakart güncelledım o gun den berı sıkıntı yaşadıgımı dile getirdim şimdi ne yapmalıyım

• Kendin söylüyorsun biso güncelleemden once diye şuanki bios sürümü nedir ve bios güncellemeden önceki sürümü nedir yazabilirseniz en azından öneride bulunabilirim iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLkANKIRIK

Kendin söylüyorsun biso güncelleemden once diye şuanki bios sürümü nedir ve bios güncellemeden önceki sürümü nedir yazabilirseniz en azından öneride bulunabilirim iyi forumlar

anakart güncellenmeden önce fabrika cıkıştı hiç güncellemedim ve şuan ki sürüm asus un sitesindeki son sürüm 3603 mu neydı tam hatırlamıyorum ilgin için şimdiden teşekkurler...
  • 3603 sadece vista ve xp için olanı var birde windows 7 ve 8 için olan bios sürümü verilmiş sen windows 7 kulalnıpta xp ve vista sürümü olan biosu yüklemiş olabilirmisin ?

http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_IV_GENEZ/#support
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yan1YosunFuatAbii
    Arkadaşlar geçen hafta bios güncelledim guncellemeden sonra cpu aşırı ısınmaya başladı bazı arkadaşlar termal macun vs örnekler verdı kasam yetersizdi bende bugun gittim kasayı yenilettim Aerocool X Predator 2x23cm Fanlı Siyah Kasa fazla dan 2 tane 14 akasa fanda taktım her neyse kurulumu tamamladılar termal macun vs ama genede pc acılır acılmaz biosdan baktıgım da cpu sıcaklıgı 55 ile başlıyo 60 70 arası mekik dokuyo bana söyledıklerı şey THERMALTAKE FRIO ADVANCED lgA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+ İŞLEMCİ SOĞUTUCU içindeki cıvalardan dolayı sıkıntı olucagı idi fanları kusursuz dönuyo yada işlemci veya anakart da sorun olabilir dediler bende anakart güncelledım o gun den berı sıkıntı yaşadıgımı dile getirdim şimdi ne yapmalıyım

Sorununuzun bios update ile ilgisi olduğuna inanmıyorum.Sadece denk gelmiştir.Cpu soğutucunuzu ya da macununuzu sorunsuz bir şekilde ayarlayamadığınız için bu sorunu yaşıyorsunuz.Veya ufak tefek şeylerden ötürü bu tarz sıkıntılar oluşabiliyor.Mesela macunun üzerine gelen toz ya da tozlar bile işlemcinizin aşırı ısınmasına sebep olabilir. Ya da soğutucu ayaklarından birini tam oturtamadıysanız da benzer şeyler olabilir.Soğutucunuzun montajını tekrar yapmanızı ve macunu (ne çok az ne çok fazla) tam ayarında sürmenizi öneriyorum ve macunu sürer sürmez soğutucu bloğu yerleştirirseniz toz vs...sıkıntınız da kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: VOLkANKIRIK

3603 sadece vista ve xp için olanı var birde windows 7 ve 8 için olan bios sürümü verilmiş sen windows 7 kulalnıpta xp ve vista sürümü olan biosu yüklemiş olabilirmisin ?

http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_IV_GENEZ/#support

dostum varsayalım öyle oldu win 7 kullanıyorum bu sorunu nasıl düzeltebilirim benım sizler kadar bilgim yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

quote:

Sorununuzun bios update ile ilgisi olduğuna inanmıyorum.Sadece denk gelmiştir.Cpu soğutucunuzu ya da macununuzu sorunsuz bir şekilde ayarlayamadığınız için bu sorunu yaşıyorsunuz.Veya ufak tefek şeylerden ötürü bu tarz sıkıntılar oluşabiliyor.Mesela macunun üzerine gelen toz ya da tozlar bile işlemcinizin aşırı ısınmasına sebep olabilir. Ya da soğutucu ayaklarından birini tam oturtamadıysanız da benzer şeyler olabilir.Soğutucunuzun montajını tekrar yapmanızı ve macunu (ne çok az ne çok fazla) tam ayarında sürmenizi öneriyorum ve macunu sürer sürmez soğutucu bloğu yerleştirirseniz toz vs...sıkıntınız da kalmaz.

arkadaşım yukarıda da belirttigim gibi bende termal macun veya fan in tam oturmadıgından şüpheleniyordum ama bugun gittim sıfır boş kasa aldım sorf bu sorun yüzünden hem montajı üçret vererek onlara yaptırdım hemde sogutması iyi olduguna inandıgım bi kasa adım 2x 23 luk fan 2x 14 fan pencereye de 4x 12 lık fan taktırdım :D ama sorun hale dewam ediyo pc topluyalı tam 1.5 yıl oldu bazı parçalalar örnek işlemcı soguducusu 1 yıl oldu garantileri mevcut ama ben bios güncellenmesinden şüphe ediyorum ihşallah da bios dan kaynaklıdır yok sa ilk olarak işlemci soguducusunu garantiye göndericem onda sıkıntı yok ise tek tek anakart işlemci vs garantiye göndermeyi düşünuyorum...

• Yan1YosunFuatAbii Y kullanıcısına yanıt
    Yeryüzünde işlemci soğutucusunu garantiye gönderen ilk kişi siz olursunuz o zaman.İnşallah bios updatede sorun vardır diyorsunuz da bu inşallah anakart arızalanmıştır demekle aynı şey. Uzun lafın kısası montajı kim yaptıysa becerememiş arkadaşım.Bu kadar basit...
  • quote:

Yeryüzünde işlemci soğutucusunu garantiye gönderen ilk kişi siz olursunuz o zaman.İnşallah bios updatede sorun vardır diyorsunuz da bu inşallah anakart arızalanmıştır demekle aynı şey. Uzun lafın kısası montajı kim yaptıysa becerememiş arkadaşım.Bu kadar basit...

hocam kasayı degiştirmeden önce aynı sorun vardı eski kasamda ben komple sokup termal macun layıp montaj yaptı benım de aklıma ben becerememişim geldi gittik kasa aldın onlara montaj yaptırdık gene sorun var 2 kere aynı şey tesadüf dur dıorum ama yarın komşuma rica edicem o benden kat ve kat daha iyi anlar inş sorun montajdadır ne dıyım :(
    Hocam kesin montajdadır sıkıntı...Çünkü stok fanla yaz aylarında bile boşta 40 derece civarı olması lazım işlemcinizin sıcaklığı.Gerçi işlemcinizi ne olduğunu belirtmemişsiniz ama ortalama boştaki değerler 30-40 arasıdır.50 civarı geziyorsa sıcaklık soğutucuya iletilmiyordur.Bios updatede sorun olsaydı çoktan düzeltirlerdi.
  • quote:

Hocam kesin montajdadır sıkıntı...Çünkü stok fanla yaz aylarında bile boşta 40 derece civarı olması lazım işlemcinizin sıcaklığı.Gerçi işlemcinizi ne olduğunu belirtmemişsiniz ama ortalama boştaki değerler 30-40 arasıdır.50 civarı geziyorsa sıcaklık soğutucuya iletilmiyordur.Bios updatede sorun olsaydı çoktan düzeltirlerdi.

yarın ilk işim stok fan ile denemek olucak inş sorun işlemcimde yada anakartımda degildir :( işlemcim i7 2700k anakartda asus maxsımus ıc genez-z
    Kolay gelsin.Sonuçları bekliyoruz.
  • quote:

hocam komple soktuk eski termal macunu silip yerisini sürdük ama sonuç degişmedi odin 800 watt güç kaynagımın fanının kırıldıgını fark ettim yemi mı yoksa daha önceden de var mıydı bilgim yok gittim gene odin 800 watt güç kaynagı aldım düzelicek umutuyla ama malesef düzelmedi
    http://img716.imageshack.us/img716/6673/rmlx.png bu linkden degerlere bakabılırsınız re
  • quote:

quote:

hocam komple soktuk eski termal macunu silip yerisini sürdük ama sonuç degişmedi odin 800 watt güç kaynagımın fanının kırıldıgını fark ettim yemi mı yoksa daha önceden de var mıydı bilgim yok gittim gene odin 800 watt güç kaynagı aldım düzelicek umutuyla ama malesef düzelmedi
    http://img716.imageshack.us/img716/6673/rmlx.png bu linkden degerlere bakabılırsınız re

http://www.almico.com/speedfan449.exe bunu bi indirip degerleri paylasirmisin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: freedomfighter

quote:

quote:

http://www.almico.com/speedfan449.exe bunu bi indirip degerleri paylasirmisin hocam

http://img820.imageshack.us/img820/1453/hkea.png şuan oynadıgım bir oyun acıkken

• -60 olmaz anakart kafayı yemiş hatalı bios yüklemişsin işin zor downgrade yap olmazsa garantiye göndereceksin biosunu değişecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

-60 olmaz anakart kafayı yemiş hatalı bios yüklemişsin işin zor downgrade yap olmazsa garantiye göndereceksin biosunu değişecekler.

çok teşekkurler sorun eger bu ise inş da budur yoksa sıfırdan pc kurucam sıkıntıya gelemıyorum hocam şimdi bi arkadaş t.w den baglanıp bakıcak forumdan hadı hayırlısı dıorum...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

-60 olmaz anakart kafayı yemiş hatalı bios yüklemişsin işin zor downgrade yap olmazsa garantiye göndereceksin biosunu değişecekler.

çok teşekkurler sorun eger bu ise inş da budur yoksa sıfırdan pc kurucam sıkıntıya gelemıyorum hocam şimdi bi arkadaş t.w den baglanıp bakıcak forumdan hadı hayırlısı dıorum...

teamviewer la olacak bir iş değil ki bios downgrade tamamen kendin yapacağın iş ve o anda nete bağlı olmayacaksın. windows bile açık olmayabilir türüne göre.
    Hocam yanlış bios kurmaya izin verir mi programlar?Uyarı falan vermezler mi? İlginçmiş...Gerçi Xp için ayrı bios iwndows 7 için ayrı bios var.Windows 7 kullanıp da Xp için gösterilen bios kurunca bu tarz birşey mi oluyor acaba?

Burda bios downgrade adım adım anlatılmış.İncelemek isterseniz:@Yan1YosunFuatAbii
    http://smarttechtips.blogspot.com/2012/08/how-to-donwngrade-asus-bios.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 14 Ekim 2013; 0:37:57 >
  • quote:

Hocam yanlış bios kurmaya izin verir mi programlar?Uyarı falan vermezler mi? İlginçmiş...Gerçi Xp için ayrı bios iwndows 7 için ayrı bios var.Windows 7 kullanıp da Xp için gösterilen bios kurunca bu tarz birşey mi oluyor acaba?

Burda bios downgrade adım adım anlatılmış.İncelemek isterseniz:@Yan1YosunFuatAbii
    http://smarttechtips.blogspot.com/2012/08/how-to-donwngrade-asus-bios.html

bir kere soruyor sana eminmisin diye evet dersen paket halinde yüklüyor işte. sırayla.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.