Şimdi Ara

Bios güncellemisi için yardım lazım anakart modelinini bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: d_n_k Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Ryzen 3 1300x'den Ryzen 7 2700x'e geçtigimde görüntü alamadım donanımda hiç bir sorun yok ve biraz araştırdığımda biçok kişinin başına gelmiş ve hemen hemen hepside bios'u güncelledeginde sorun hallolmuş.

Sanırım benimde yapmam lazım ama bios günncelmesiyle ilgili bazı kaygılarım var riskli bi işlemmiş oyuzden bilginize ve fikirlerinize ihtiyacım var. Pratikte anladım bios güncellemesini ama bi türlü anakartın modelını internette bulamıyorum acaba siz gösterebilirmisiniz hangi bios update versiyonu yüklemem gerekiyor.

anakart modelim bu ama büsürü markanın a320'li anartı var bi türlü emim olamadım hangisini indireyim. Şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenkthezatoichi -- 8 Eylül 2024; 19:49:22 >

• Anakart Oem diye geçiyor. Marka pc mi bu? Hp, Acer, lenovo vb satın alınmış bir kasa? O zaman o anakartın bios desteğini marka verir.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

toplama pc anakartın üzererinde hiç marka model yazmıyor sadece a320v

• resmen curse'lü kart aynı sorunu yaşayan bi sürü kişi var yerli yabancı ama kimse bi çözüme ulaşamamış şaka gibi...

• O zaman anakartı nereden aldınız? Aliexpresten falan mı? Ya da 2. Elde biri komple sistem satıyordu ondan mı aldınız?

Cpu-z indirip çalıştırınız, mainboard sekmesinin resmini konuya ekleyiniz.
  • kadıkoyde yazıcıoglu işhanından almıştım kendım toplamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenkthezatoichi -- 8 Eylül 2024; 19:22:42 >
  • Biosa girip orada biosu yazan firma bulunup o şekilde güncelleme aranabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • T_N_T_35 kullanıcısına yanıt

ordada üsteki şeylerden farklı birşey yazmıyor :(

• Muhtemelen onlar da aliexpresten falan almıştır. Anakartın üzerinde bir etiket / bir markaya dair ibare falan varsa onu nette aratın. Çince de olsa bir sitesi vardır herhalde. Orada güncel bioslara ulaşılabilir.

Ya da Bios mod denenebilir. Ama onun da masrafı fazla tutabilir. (o paraya, 2. Elden Asus - Msı - gigabyte - asrock marka B450 anakart bakılabilir)
  • Deneyiniz lütfen
  • acılmıyo site

ay hadi işallah

dostum bu verdıgın lınkı ındırdım rar icinde boots diye bı dosya var onun ıcındee sunlar var bunlardan hangısını flash a atıp bıos yuklemesı yapamam gerekıyor?

flashbellege hangı dosyayı atmam gerekyıor?=

• Ne yapacağınızı bilmiyorsanız öncelikle YouTube dan video izleyin. Çünkü hata yaparsanız dönüşü olmaz. Ben hem rarlı, hem klasör hem de kök dizine dosyaları kopyalayıp yüklemeye çalışırdım. Ancak belirttiğim gibi riskli bir işlem.
  • Sonuç ne oldu merak ettim. Dün bios güncellemesi yaptım bilgisayar uzun bir süre açılmadı, anakart elden gitti deyip nette anakart ararken açıldı 😀 Markalı olsa bile riskli olan işlem böyle bir anakartta nasıl olur bilmiyorum.
  • Aynı anakart bende de mevcut bios sürüm tarihine kadar aynı çözebilen var mı veya r5 3600 işlemci aldım guncellemeden direkt olarak açar mı.
    Arkadaşın vermiş olduğu guncellemeyi denedin mi bir sonuc aldin mı geri dönüş yaparsan sevinirim dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_n_k -- 3 Ocak 2025; 14:18:11 >
  • Genelde güncelleme için bios üzerindeki bir araçla yapılır ama dosyalarda .efi uzantılı dosya olduğu için efi shell üzerinden komut yazarak güncellenir diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.