Şimdi Ara

Bios Güncellerken Pc Kapandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde ECS bi anakart var. Ben Biosu güncellerken bilgisayar kapandı; güncellemeyi windows üzerinden yapıyordum, % 89 a gelince kendi kendisine kapandı. Zaten kapandığı için Bios flashlıyordum.

Kurtarma disketi hazırladım; Formatladım, sistem disketi oluşturdum, Award Flash Utulity i ve Bat/Rom dosyasını diskete aldım ama gene kurtaramadım. Autoexec dosyasına birkaç değişik yönerge de yazılan komutları yazdım olmadı. Ama şu anda klavyeyi tanıyor. Açılışta klavyenin ışıkları yanıyor.

• Geçmiş olsun. Umarım kurtarırsın. Peki kalvyeyi tanıyor demişsin biosa girebiliyor musun veya dos ortamına?
    Dos'a geçebilirsen kurtarabileceğini düşünüyorum.
  • en tırstığım şeylerden biri.
  • Geçmiş olsun dostum

BİOS güncelleme profesyonel olarak yapılsa bile riskli bir iş , reset atması gerçekten kötü olmuş , umarım düzeltirsin
  • kendi kendine kapanan bir makineye windowstan bios atmak hiç ama hiç akıllıca bir hareket değil.

Zaten kendi kendine kapanma bios yükseltme ile pek bağlantısı olan bir durum değildi. Ramleri denemeliydin ilk etapda. Sanmıyorum ki artık kurtarabilirsin.

Geçmiş olsun.
  • Bazı teknik servisler bi program ile tekrardan flashlayıp bios u yerine getirebiliyolar sen bi onlara götür anakart ı derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: caisersoze

Arkadaşlar elimde ECS bi anakart var. Ben Biosu güncellerken bilgisayar kapandı; güncellemeyi windows üzerinden yapıyordum, % 89 a gelince kendi kendisine kapandı. Zaten kapandığı için Bios flashlıyordum.

Kurtarma disketi hazırladım; Formatladım, sistem disketi oluşturdum, Award Flash Utulity i ve Bat/Rom dosyasını diskete aldım ama gene kurtaramadım. Autoexec dosyasına birkaç değişik yönerge de yazılan komutları yazdım olmadı. Ama şu anda klavyeyi tanıyor. Açılışta klavyenin ışıkları yanıyor.

Kurtarma disketiyle olmadıysa yapılacak iş şudur:
    Mümkünse aynı anakarta sahip bir bilgisayar veya modeli bu anakarta yakın (aynı biosu kullanan) anakarta sahip bir bilgisayar bulacaksın. Bozuk olan anakartın BIOS dosyalarını hazır edeceksin. Sağlam bilgisayarı DOS'tan açacaksın. Sağlam bilgisayarın biosunu çalışıyorken çıkaracaksın, bozuk anakartın biosunu bilgisayar çalışıyorken takacaksın. Bu şekilde DOS'tan bios update yapacaksın. BIOS'u tekrar çıkarıp anakarta takıp kullanacaksın. Böylece biosu update sırasında işlem yarım kalmış anakartın biosu kurtarılır.

Yukarıdakileri yapamıyorsan veya sağlam anakart bulamıyorsan anakartın biosu sökülür bir programlayıcıda yüklenir ve yerine takılır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kurtarma disketiyle olmadıysa yapılacak iş şudur:
    Mümkünse aynı anakarta sahip bir bilgisayar veya modeli bu anakarta yakın (aynı biosu kullanan) anakarta sahip bir bilgisayar bulacaksın. Bozuk olan anakartın BIOS dosyalarını hazır edeceksin. Sağlam bilgisayarı DOS'tan açacaksın. Sağlam bilgisayarın biosunu çalışıyorken çıkaracaksın, bozuk anakartın biosunu bilgisayar çalışıyorken takacaksın. Bu şekilde DOS'tan bios update yapacaksın. BIOS'u tekrar çıkarıp anakarta takıp kullanacaksın. Böylece biosu update sırasında işlem yarım kalmış anakartın biosu kurtarılır.

Yukarıdakileri yapamıyorsan veya sağlam anakart bulamıyorsan anakartın biosu sökülür bir programlayıcıda yüklenir ve yerine takılır.

evet aynen böle olcak tabi bios sökülebilen bioslardan ise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3k0 -- 4 Mayıs 2008; 13:08:32 >

• internet cafeden biosunu indir flash diske yükle öyle flashla biosunu
  • benımde basıma geldı
    abıt ıp35 anakartı bıos unu xp altında flashlarken pc kılıtlendı.restart yaptım bıos uctu.

yapman gereken sey 98 baslangıc dısketı olusturmanız.google den arastırırsanız bır program halınde baslangıc dısketı yaratma programını pc nıze ındırebılırsınız.daha sonra bu program sayesınde a:\surucunuze dısket koyup boot ekranından dos komut sıstemıne gecebılrısınız.

daha sonra bır baska dıskete yazdıgınız bıos u a surucusune takın ve exe uzantılı dosyayı,olmadı readme yı acın o kendı halleder
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.