Şimdi Ara

BİOS MENÜSÜNÜN GEÇİŞİ ÇOK YAVAŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartım Z170A PRO İNTEL 1 TB VE 7200Rpm HDD ime kurulu olan Windows 10 um yaklaşık 40 saniyede açılıyor sistem daha yeni 1 ay oldu alalı herhangi parça eskimiş olamaz güç tuşuna bastığımda bir 15 saniye sonra bios menüsü geliyor Del F11 seçenekleri olan kısımda da 15 saniye bekletiyor ve orada bir daire döndürerek yükleme yapıyor 15 saniye içindeki sürede 10 sn ye de de windows 10 açılıyor yani yaklaşık 40 saniyeye dayanıyor evde 2007 yılında alınmış notebook um bile çok daha hızlı açılıyor ondada hdd e kurulu windows bu Anakartın bios ekranında 30 sn neden beklettiğini soruyorum bundan kurtulmanın bir yolu varmıdır? umarım derdimi anlatabilmişimdir cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan0101 -- 24 Mayıs 2016; 8:17:54 >

• makineye usb cihaz bağlı mı flash, hdd vs

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni kullanici olusturup yonetici yapin oncekini silin
    Ccleaner ile baslangicta acilan programlari kapatin ve yine registry clean yapin
    Malwarebytes ile scan yapin..ucretsiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorun oluştuğu için daha 3 gun once format attim biseye yaramadi genede dediklerinizi yapmam gereklimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

makineye usb cihaz bağlı mı flash, hdd vs

bağlı olanlar kulaklık, klavye mause (usb li mouse) vga tüplü monitör internet kablosu yani takılması zorunlu şeyler takılı
  • Sorun hala devam etmekte
  • Büyük ihtimal bios açılış sırasında birtakım şeyler kuruyor yada aygıt görüyor bence arkada klavye mouse ve monitör kablos hariç herşeyi çıkartıp aç bide yine aynısını yaparsa sorunun bios ayarlarında Default edip birde öyle denersin dediğim gibi bişeyler kurmaya yada okumaya çalısıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd ile aşırı yavaş açılma
    8 yıl önce açıldı
    Setup Çok Yavaş :(
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sitesindeki son bios sürümüne güncelle

• Güncelleme: Artık hem BIOS hem de Boot menü tuşları ekleniyor.
  • Bence güncelleme yaparsan düzelebilir yapmanızı tavsiye edebilirim
  • ben en iyisi bir anakartın pilini çıkarıp tekrar takıyım düzelmezse servise götürürüm zaten adanadaki vatan bilgisayarda çalışanlar çok ama çok ilgili bu sorunlada ilgileneceklerinden eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan0101

ben en iyisi bir anakartın pilini çıkarıp tekrar takıyım düzelmezse servise götürürüm zaten adanadaki vatan bilgisayarda çalışanlar çok ama çok ilgili bu sorunlada ilgileneceklerinden eminim.

Dostum Windowsu HDD ye kurmuş isen üstüne üstlük UEFI yerine normal kurulum yapmışsan ve bios menüsünden fast boot v.b gibi biraz daha hızlı boot/reboot sağlayan seçenekleri aktif etmemişsen , olağan bir durum.

Kendimden örnek veriyorum , Samsung Evo SSD ye UEFI biçiminde kurulu Windows 10 , Fast Boot da aktif başlangıçtaki bir kaç gereksiz program da devre dışı konumda , açılış süresi 15 sn reset 12-13 sn civarı oluyor genelde tabi şöyle bir durum var ;

Pc yi 1 gün aralıksız kullanırsan ve üzerine resetlersen 20-30 sn yi de bulabiliyor uzun süreli kullanımdan sonra bir reboot a kalkışırsan normalden uzun sürebilir bu da aklında bulunsun.

40 sn açılış süresi , UEFI siz , HDD ye kurulmuş Windows için anormal değil zaten çoğu ssd li uefi sistemler 15-20 sn civarına açılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 25 Mayıs 2016; 21:59:00 >

• hdd bench testi yapıp ss at bakalım okuma hızlarında sorun olabilir...Kurulum işlemlerini yanlış yapılmışa benziyor yükseltme şeklinde değil Uefi kurulum yapılması lazım O zaman açılış hız min 11-13 saniye gibi birşey olması lazım Hdd 7200rpm 64mb şeklinde test etmiştim.kurulum işlemlerini gözden geçirin bios ile ilgili bir durum değil yazın bakalım...
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    Sadece HDD mevcut o yüzden HDD e kurdum Windowsu UEFI kurulum yaptım hatta birkaç defa kontrol ettim emin olmak için Boot/Reboot seçeneklerinede bakacağım
    Şimdi Benchmark testi yapıyorum.
  • yardımcı olmaya çalışan herkeze çok teşekkürler bios güncellemesi yaptım artıkdaha güzel açılıyor güncelleme sonrasından bios ayarlarına girip windows 10 kısmı disabletmiş enabled yaptım pc yi tamamen kapatım kronometreyi açtım ve pc tam 20 sn de açıldı dahada çabuk açılabilirdi belki fakat pc 16-18 saattir açık ve 6 saattir oyun oynuyorum bu yüzden birkaç sn de geç açılmış olabilir
  • oguzhan0101 O kullanıcısına yanıt
    SSD yoksa 20 saniye için şikayet etmen yersiz, SSD var ise gözden geçirebilirsin tekrardan.
  • 20sn oldukça hızlı daha düşük bekleme bir hdd'den :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.