Şimdi Ara

Bios pili takılı iken laptopum açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Üstatlarım benim bir sorunum var allah düşman başına vermesin. Forumda biraz araştırdım ama soruna bir cevap veren olmamış. Genelde eski tarihli mesajlar. belki güncel bir cevabı vardır diye yazma gereği hissettim.
    Sorunum şöyle:
    Fujitsu Siemens amilo pro v3405 laptopum var. anakartta bios pili takılı iken laptop açılmıyor. Pili çıkarıncada adaptör kablosunu taktığımda sistem kendiliğinden açılmaya başlıyor. bu seferde tarih saati ayarlamadan internette sertifika hatası veriyor. kapatama / açma tuşu çalışmıyor. fareninde sol tuşu çalışmıyor. dokunmatik bölümü ve sağ tuş çalışıyor.

laptopu kapatınca adaptör kablosunu çıkarıp tekrar takmam gerekiyor. batarya full olsa bile adaptörü takmayınca açılmıyor.
    Lütfen yardım

• yokmu bir cevap yazan başına gelen. Yardım lazım
  • bios pilini çıkarıp bahsettiğin gibi bilgisayarı aç ve biosa gir. akabinde bilgisayar açıkken pili yerine tak. biosu ''default'' ayarlarına getir, tarihi ayarla kaydet ve çık...

bi dene bakalım.

kolay gelsin...
  • default yap, olmaz ise bios update yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplara teşekkürler. denedim ama maalesef olmuyor.
    @scorpion_ysc bios ayarlarını yapıp kaydediyorum. ama laptop tekrar açarken bios pili üzerindeyse sistem açmıyor. pili çıkarmak gerekiyor. Pil çıkınca da yapılan ayarın bir anlamı kalmıyor.

@Daenerys bios update yaptım ama oda yemedi.

sanırım anakartta bir sorun var. Masa üstü pc lerde CMOS sıfırlama için jumper lar vardır. ama laptop anakartında bunu bulamadım. acaba başka bir yöntemi varmıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.