merhaba, MSI P35 Platinum Combo Anakartımla şöyle bir sorun yaşıyorum sahip olduğum günden beri. açma düğmesine bastığımda genelde açılıyor ancak bazen açılmıyor. onun yerine bi anlık güç geliyor ve tekrar kesiliyor. ne kadar denersem deniyim aynı şekilde devam ediyor. böyle bir durumda güç kaynağını bir süre kapalı tutuyorum sonra tekrar deniyorum. o zaman güç geliyor, açılır gibi oluyor ama kapanıyor, sonra fanlar durunca tekrar güç geliyor ve kesiliyor. Zamanla bunu da aşmayı öğrendim. açılır gibi olduğu anda bios restart tuşuna basarsam normal bir şekilde çalışabiliyor. gerçekten can sıkıcı bir hale geldi bu durum. bir kere servise gitti bios arızası dediler onardılar bir süre sonra tekrar başladı aynı durum. acaba anakartta mı hayır yok? ben mi bişileri yanlış yapıyorum? başka bir parçada mı problem var? nedir çıkamadım içinden. bios update falan da denedim.
bir de konuyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bir çift Geil marka ram den bir tanesi arızalı. nerden alındığını bilmiyorum ama ömür boyu garantili olduğunu tahmin ediyorum. ne yapmalıyım?
çok teşekkürler
Makine aciyorsunuz kapatiyor sonra tekrar acilmaya calisiyor ve tekrar mi kapaniyor veya bu sekans devam ediyor yoksa makineniz sonrasinda aciliyor mu? geil ramler icin bir suru yerden alinma sansi var ama distributoru kimdir bunu arastirmaniz lazim yoksa butun firmalarin internet adreslerini gezip tek tek seri numarasi aramaniz gerekir
ya açılıyor ve anında kapanıyor, ya da açılır gibi oluyor, kapanıyor, tekrar açılıyor ve anında kapanıyor. bu durum tekrarlamıyor.
sadece bu açılır gibi olma anında bios restart yapabilirsem normale dönüyor.