Pil çıkarma işlemini bir daha dene. Olmaza teknik servise yolla.
herşey teknik servistemi bitecek yok bilen yada başına gelen
pil çıkınca sıfırlanmıyorsa teknik servise götür
pil çıkınca nasıl sıfırlanmaz çok enteresan.
bende onu anlamış degil nasıl sıfırlanmı yor diye yada bios şifresini nasıl kıra bilirim bana yardımcı olun bilirmisiniz arkadaşlar
şimdiden tşkler ilgileriniz için
fişini çektikten sonramı çıkardın pili birde bataryayı çıkar fişten çek sonra çıkar bekle
bazı anakartlar uzunca bir müddet bilgileri tutabiliyorlar. ben yarım saat kadar beklemiştim zamanında unutmamıştı. bir jumper ayarı var. jumperın yerini değiştirince bilgiler sıfırlanıyor. ama bunun senin anakartında nasıl olduğunu kitapçığına bakarak yapmalısın.
nasıl yani pili söküp çıkarınca kendini sıfırlaması lazım bide pili değiştir istersen
arkadaşlar laptoplarda tpm çipi var güvenlikle ilgili. o çipte saklanıyor şifreniz. laptoplardaki şifreleri servis hariç kimse sıfırlayamaz.
teknik servis baska yolu yok
saol arkdaşlar ilgileriniz için bazı laptoplarda 24 saat patarya fiş söküm öyle 24 saat kalması lazımmış birde 24 saat bekleyek ne olcak bakalım
SAOL HERŞEY İÇİN ARKADAŞLAR
MAKINENIN MODELI NEDIR TOSHIBAMI ?
içini açıp bios pilini çıkarsan bile farketmez.servisten başka çözümün yok.fazla bi ücret talep etmezler.
pili çıkar olay bitti
Pili çıkar sonra aç pcyi sonra kapa tekrar tak pili pilsiz elektrik alması lazım sanırım biosun sıfırlanması için ben öyle yapıyordum yani biosu sıfırlamak için
clear cmos jumperi varsa biosu sıfırlayabilirsin
Pili Kısadevre Yapmayı denedinizmi?
malesef kardeş yok
quote:
Orjinalden alıntı: Celaleddin Ari
clear cmos jumperi varsa biosu sıfırlayabilirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme