arkadaşlar bıosu update ederken elektrik gitti:( elektrik geldiğinde bilgisayarda tık yok yani sadece çalışıyor gibi ses çıkarıyor:) ne monitör açılıyor ne windows yükleniyor nede başka bişey!bildiğim kadarıyla bıos update ederken önce siliniyor daha sonra yenisi yükleniyor.sanırım flash hafızası silindi. Bu sorunu nasıl çözebilirimyardımcı olursanız sevinirim?
Duyduğum kadarıyla aynı marka ve model boarda sahip bilgisayar çalışıyorken flashı çıkarılıp silinmiş flashı takıp tekrar update yapınca ve flashları tekrar eski şeklinde takınca düzliyormuş.Boardum için bıosu nerden indirebilirim.Aynı model boardu olan bir kurban buldum çünkü:) board um gigabyte bxpvp2 award flash bıos gigabyte ın sitesinde yok.
yardım ederseniz sevinirim.
arkadaşım bi UPS olamadan derdin ne kine bios update yapıyon. Bak dediğin şekilde olur ama bi hata yaparsan işler hepten berbat olur. bence al makinayı bi endüstri meslek lisesi bilgisayar hocası bul onlar yapar. hemde çok cüzzi paralar alıyorlar. bios update en narin işlerden biridir. gerçi yeni pc lerde sıkıntı olmuyor ama.
bu tür bir sorunla bir müşterim karşılaşmıştı. cihazı bize bıraktı anakartın bios update dosyası ve bios entegresini eprom prorammer ile yazdırdık sorun düzeldi. ben adanada bu işi yapacak bir yer biliyorum bulunduğun şehirde bir araştır. bir yolu daha var ama tavsiye etmem aynı anakarttan bulup o makinayı dosya açtıktan sonra sağlam bios entegresini söküp senin çalışmayanı takarak tekrar bios yazdırmayı dene. bu şekilde yapan ve çalıştıran arkadaşlar var.
KARDES SANA BIR TAVSIYEN EGER BIOS UPDATE YAPACAKSAN BIR UPDATE PROGRAMI KULLANMAN LAZIM MESELA MSI DA LIVE UPDATE VAR ILKONCE BIOSUNU BULUYOR SONRA BIOSUNU YEDEKLEMEN ICIN DISKET TAKMANI SOYLUYOR EGER MAKINAYA BISEY OLURSA DISKETI TAKIYON BI KAC TUSA BASIYON VE PC DEN SEN GELIYOR 4-5 KERE DAHA SONRA PC YI YENIDEN BASLATIYON OLAN OLUYOR MAKINA ACILIYOR BENCE SEN
SUNU YAPABILIRSIN ILKONCE BIOS ICIN BIR PROGRAM BUL UPDATE PROGRAMI VE AYNI BIOSU OLAN MAKINADA O KISININ BIOSUNU YEDEKLE SONRA O DISKETI SENIN MAKINAYA TAK VE GOR NE OLUYOR :d:d BOL SANS
arkadaşım çok çetrefilli aşamalara hazır ol
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme