Şimdi Ara

Bios sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunum anakartla ilgili aslında.Konuyu açarsak ben elimde kalan hurda parçalardan bi sistem meydana getirdim.Herşey takır takır çalışıyor derken.Anakart üzerindeki bios yuvasının kırık olduğunu farkettim.Tabi bios pilinin olmadığınıda.Bios olmadığı için pc nin açılması başlı başına bi zulüm zaten reset atıyorsunuz fakat f1 ekranını geçemiyorsunuz power kablosunu söküp 5-10 saniye bekleyip birdaha takınca açabiliyorum anca.Bu pekde önemli bi sorun değil aslında fakat.Sanırım biosun olmamasından kaynaklı internet kartımı 3-5 defa kurmama rağmen internete bağlanamadım yerel ağ bağlantısı kuramıyorum kısacası.Bios menüsüne girdiğimde chipset kısmında onboard lan boot rom disable olarak gözüküyor kişisel görüşüm sorun bundan kaynaklı bios olmadığı için bunu kaydedemiyorum tabiki.Ben bu işin içerisinden nasıl çıkmalıyım sizlerede bi danışayım dedim.Bios yuvasının tamiri olurmu bi pil takıp kurtarabilirmiyiz.Veya harici bi ethernet kartı taksam bunu çalıştırabilirmiyim.Harici kartla internete bağlanırsam biosun olmamasından başım ağrır mı.Yada eşdeğer bi anakart mı alayım.

Anakart modeli : Asus P5RD1-VM Serisi.

Yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim.Allah yardımcınız olsun.

• onboard lan boot rom disable olduğunda bilgisayarınız LAN üzerinden boot edemez. Yani sorununuzla alakası yok.
    Sorunu biraz daha açabilir misiniz? Ethetneti bilgisayarınız görüyor mu? Görüyorda Ip mi almıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _flintstone -- 29 Ağustos 2011; 3:51:50 >
  • Cevabınız için teşekkürler hocam.Sadece kişisel görüşümdü zaten bu
    Hiç sinyal yok.Aslında hdd de bios'un kırıldığı sistem vardı.Aygıt yöneticisinde sönük bi şekilde duruyordu ethernet kartı defalarca güncelleştirip yüklememe rağmen o pasiflik hiç gitmedi setuptan kurulmuyordu zaten.Fakat aygıt yöneticisinden güncellenmesine rağmen halen daha pasifti.Format atmayı denedim sonuc yine aynı.En sonunda bi kaldırdım ethernet denetleyicisini aygıt yöneticisinden dahada gelmedi.Yeni donanım bulundu falan yok daha doğrusu ağ adına hiçbir sinyal yok :)

Umarım anlatabilmişimdir.
  • bıos pilsiz anakart olmaz saat ve tarih düzgün çalışmaz
  • Hocam şaka maka biyana takır takır çalışıyor makina :D
    Birtek ethernet sıkıntı işte.
    O yüzden sizlere sordum yoksa bi çıkıs yolu ben pek anlamam anakarttan.Bu anakartın özelliklerine bakarak eşdeğer bi anakart söylermisiniz.İşimi görsün yeterli.
  • Resimlerini buraya koyabilir misiniz... cok merak ettim biossuz anakarti. pilsiz calisir anakartta biossuz nasil calisiyor gormek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Resimlerini buraya koyabilir misiniz... cok merak ettim biossuz anakarti. pilsiz calisir anakartta biossuz nasil calisiyor gormek isterim.

biossuz derken kayıt yapılmayan bios= biossuz anakart diye yanlış tabir kullanıyor arkadas.
  • anakartın sitesine gidip bios u tekrardan bir yükle,yeni versiyon varsa onu yükle.Soruna belki çare olabilir.
  • Ops bi sn sanırım herkesi yanlış yönlendirmişim yada dikkat etmemişsiniz yazdığım metne.Bios pilinin yuvası yok hocam dolayısıyla takabileceğim bi bios pilide yok.Biosun evet güncellenmesi gerekiyor ama pilsiz nasıl kaydolacak.Sorun orada zaten.Ethernet kartını hiç görmüyor zaten ben görmemesinide biosa bağlıyorum ama sizce'si nedir onu merak ettim.Bios menüsüne girebiliyorum hocam sadece bios pilinin yuvası kırık olduğundan pil yerleştiremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Resimlerini buraya koyabilir misiniz... cok merak ettim biossuz anakarti. pilsiz calisir anakartta biossuz nasil calisiyor gormek isterim.

biossuz derken kayıt yapılmayan bios= biossuz anakart diye yanlış tabir kullanıyor arkadas.

Bu arada +1 düzeltmeniz için teşekkür ederim hocam.Biossuz anakart baya büyük bi yanlış tabir hemde :)
  • yuvası yoksa pil takılmaz pil takılmazsa tarih saat zaten doğru olmaz sanırım internetin bu tarih ve saatle bi ilgisi olabilir
  • Pili Tak Saati Güncelle İnternet Srunun Hallolur
    Yanlız Pil Takmasanda Ozaman Pcnin Her Açılışında Saat Ve Tarih Güncellemen Gerekir
  • Eve geldiğimle acı gerçekle karşılaştım.
    Zeki kardeşim bios pilini japon yapıştırıcısına bulayıp anakarta resmen fosil olarak sabitlemiş.
    üstüne tutmus daha japon kurumadan anında açmıs.Eskiden elimle bastırınca pili okuyordu en azından şimdi oda yok.Sanırım en temizi yenisini almak oldu.
    Yardımlarınız için teşekkürler ama konudan kopmayın lütfen başka bi önerisi olan varsa hani inat ettim o anakartı çalıştırıcam :)

Birde unutmadan bu anakarta eşdeğer bi anakart tavsiyeniz olursa çok çok memnun olurum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insomnia25 -- 2 Eylül 2011; 2:18:08 >
  • Selam
    Eski bir anakarttan pil yuvasını sökerek bu ana kartınıza lehimleyebilirsiniz. Normalde PİL yuvaları standarttır.
    Hiç olmadı, nanakart arkasından pilin ± uçlarına kısa kablolar lehimleyin ve pil yuvasına da yine ± uçlarına dikkat ederek kabloları lehimleyin ve pili taktıktan sonra bir kenara sıkıştırın orada kalsın. Bazı anakartlardaki bib sesi veren küçük hoparlörler gibi.
    Çok basit şeyler bunlar. Keşke her sorun pil yuvası kadar olsa!
    Kolay gelsin.
  • + yazan demir kirildi ne yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • + - kutuplara tel yapıştır etrafını bantla anakarta tuttur.
  • Boot loadure fail veriyordu onu nasil duzeltcm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.