Şimdi Ara

BIOS SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    eğer aynı konu varsa ya da yanlış yere yazdıysam kusuruma bakmayın.

benim pc açıldığında bu şekilde bir hata veriyor. USB klavye görmediği için ps klavye taktım ama ekrana bu msj geldiğinde zart diye kapanıyor hiçbir tuşa basılmıyor.

ilk iş olarak bios pilini değiştirdim. ardından hdd nin kalolarını değiştirdim

biraz araştırma yaptım mümkün olduğunca yalın hale geitirin yazıyordu bende ekran kartını öndeki usb bağlantılarını 2 .hdd ve 2. dvdromu çıkardım ama yinede fayda etmedi.

yardım edebilecek arkadaşım varsa memnun olurum şimdiden teşekkürler

BIOS SORUNU

• ilk aklıma gelen usb grişlerinin ters bağlanmış yada arı eksi birleşimi olmuş gibi geliyor
  • öndeki usb yi direkt iptal ettim ne anakarta bağlantısı ne de güç gidiyo oraya
  • anakart üstündeki usb girişlerini kontrol et
  • Merhaba,

Over current aşırı akım anlamına gelir.

Sistemi uzay kuruluma geçirin ve o şekilde test edin..
  • pili değiştirirken yeterince beklememişseniz ayarlar sıfırlanmamış olabilir.. pili cıkarıp bir süre bekleyin sonra tekrar takın yahut cmos clear jumper ı varsa anakartın o jumper yardımıyla da yapabilirsiniz..
  • aslında dün akşam pili çıkardığımda unutmuşum sabah topladım pc yi pili de bugün takmıştım.3 pinli 2 tane jumper var biri pilin yanında chassis yazan diğeri anakart üzerindeki usblerin orada usbpw yazan.

uzay kurulumu araştırdım masa üzerinde denedim parçaları birleştirip aynı şey çıktı karşıma tekrar
  • Arkadaşım, sistemi uzay kuruluma geçirdiğin zaman anakarta sadece İşlemci, RAM ve mevcutsa On Board ekran kartı ile bağlayıp sistemi test edermisin?
  • denedim o şekilde de az önce aldığım hata mesajı tamamen aynı oldu sadece hdd klavye falan bulunamadı şeklinde oldu ben en iyisi bi bilgisayarcıya götüriyim teşekkürler
  • bios yüklemesi yapalıum diyorlar 80 tl ye ya da anakartın değişmesi gerektiğini söylüyorlar
  • Merhaba,

O karta tekrar Bios yüklenmesi için, Bios Chipi çıkartalarak bazı ekipmanlar ile Flashlanması gerekir. Farklı yerlerden fiyat alma şansın varsa, araştırırmısın?
  • sorarım teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.