arkadaşlar dün laptopuma dvd ile format atacaktım sistemi sildikten sonra dvd'den dosyalar okunmuyor diye hata verdi yüklemedi. bnde forumda araştırdım usb ile format atma yöntemini bldum herşeyi sorunsuz yaptım bios menüsünden fast bot ile usb seçeneğini seçtim formata girdi laptop hdd ayırma bölümüne gelince C (1. bölüm) sildim tekrar yüklemeye çalışınca bu bölüme kuramazsınız diye bi sorun karşıma çıktı yükleyemedim. Bios ayarlarına girdim casper marka laptop 2 bios seçeneği vardı ikiside usb modunda seçili görünüyordu. ilkine Hard Drive seçtim 2. ye cd-dvd rom seçtim F10 basıp kaydederek çıktım yeni bi dvd alıp geldim pc açınca bios ayarlarından olmalı galiba ekran karanlık hiç görüntü gelmiyor sadece dvd-rom çalışıp duruyor dün geceden beri prize takılı bekletiyorum değişen bişey yok defalarca kapatıp açtım ama halen aynı güç düğmesine basınca sadece kasa çalışıyo ekran siyah görüntü gelmiyor sizce biostan mı eğer biostan ise sıfırlamanın bi yolu varmı ???
Bilen biri yokmu pcnin tum tuslari calisiyo dokunmatik media player tuslari fln ama sadece ekrana grntu gtmyr ??
cd'yi çıkarınca da mı görüntü gelmiyor biosu resetleyin anakart üzrinde bir jumper var onu bulmanız lazım anakart üreiticisini kullanma kılavuzunda gösterir
quote:
Orijinalden alıntı: dento35
cd'yi çıkarınca da mı görüntü gelmiyor biosu resetleyin anakart üzrinde bir jumper var onu bulmanız lazım anakart üreiticisini kullanma kılavuzunda gösterir
hayır hiç bir şekilde gelmiyor tüm tuşlar çalışıyor üstte dokunmatik media player tuşları var onlar dahi çalışıyor cd-rom çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. cd taktm olmadı flash taktım yine olmadı 3-4 gündür simsiyah ekran :( laptop oldugu için biosu sıfırlayamıyorm bi yöntemi yokmudur?
valla hocam garantili değilse alttan aç bios pili gözüküyorsa sök. ki herhalde bunları biliyorsun diye düşünüyorum. ama başka bi yolu yok gibi. istersen casperın sitesinden modele uygun bi bios kurtarma yolu var mı diye bak. olmadı anakartın ne marka olduğunu öğren ordan üretici firmanın sitesinden bişiler yapmayı dene... aklıma da başka bişi gelmiyor...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme