Şimdi Ara

Bios update ile gelen sorun, acilinden yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 ay önce Asus P5K SE model anakartımı garantiye vermiştim. Arızayı kabul ettiler fakat aynısından kalmadığı için, onun yerine dün bana Gigabyte GA-P35-S3G verdiler.

Anakartı beğendim, kurdum, çalıştırdım, cd'den driverları kurdum. Ve nete girdim, gigabyte'nin sitesinden driver update yapmaya başladım. Herşeyi sorunsuzca yaptım. Son olarak sıra bios update e geldi. Sitede anakartım için son çıkmış olan biosu yükledim. Yani şu:

Download from ...F5a2008/07/29

1. Beta bios

Anakartımın bios listesine link:
    GIGABYTE - Support - Motherboard - BIOS - GA-P35-S3G

Şimdi bunu güzel güzel kurdum, elektrikler falan da gitmedi. Fakat kurulumdan sonra bilgisayar açılmadı.. Hani overclock yaparsınız da, voltaj yetmemiştir falan, makine çalışır ama görüntü gelmez ya, monitörün ışığı kırmızı yanıp söner.. Öyle oldu. Simsiyah kaldı ekran. Reset attım birkaç kez, fişi çektim-taktım, yok... Açılmıyor.. Bios pilini çıkarttım, 15 dk bekleyip taktım, olmadı, halen simsiyah ekran. Bios pilinin yuvasına kısa devre yaptım, gene olmadı..

Umudu kesip pili çıkarttım masaya koydum ve uyudum. Şimdi sabah oldu, taktım baktım, halen açılmıyor. Evdeki öteki makineden giriyorum şimdi de. Belki aranızda bu konuda bilgisi olan vardır diye, tekrar garantiye gitmeden bir sorayım dedim. Yine garantiye gitmem demek nereden baksan 2 hafta demek.. Beni bu dertten kurtarabilen olur umarım.. Şimdiden sağolun.

• yeni bi bios pili aL derimm.. bios qüncellemek sakıncalıdır bunu unutma ..
  • bios piliyle ne alakası var
  • Haaa ben bilmiyordum bios güncellemenin sakıncalı olduğunu.. Söylermisin bana lütfen sakıncası nerede?

Arkadaşlar bilip bilmeden yorum yazmayın lütfen, bu anakartı garantiye vermeden bu durumu çözebilecek bir fikri olan varsa rica ediyorum..
  • arkadaşım biosun ynalış update etmişsin sanırım bu durumda herhangi bir şey yapamassın gönder garantiye başın ağrımasın bu arada bios piliyle bi alakası yok bios pilini çıkartsanda sıfırlsanda çalışmayacaktır.

son önerim kasayı tamamen sök tekrar topla ekran kartın varsa takma onboard ekran kartını kullan.

sanırım garantiye göndermekten başka çaren yok.!
  • quote:

Orjinalden alıntı: xrapx

yeni bi bios pili aL derimm.. bios qüncellemek sakıncalıdır bunu unutma ..

biosu güncellemek sakıncalı felan değildir yanlış bilgilendrimeyelim ups güç kaynağı ve doğru firmvare ile güncellersen daha fazla yararlanırsın biostan !
  • quote:

Orjinalden alıntı: tezcatcatl

Haaa ben bilmiyordum bios güncellemenin sakıncalı olduğunu.. Söylermisin bana lütfen sakıncası nerede?

Arkadaşlar bilip bilmeden yorum yazmayın lütfen, bu anakartı garantiye vermeden bu durumu çözebilecek bir fikri olan varsa rica ediyorum..

kastettiqim o deil quncellemede bi hata ile karşılasırsan sistem dosyaları bozulur ve pc acılmaz hale gelir tabii ki guncelleme olmadan pc olmaz quncelleme yapılmalı ama cok dikkatlı olunmalı .. !! Bide bilip bilmediqiniz güncellemeleri yapmayın onemli olanları yapın snn sorunun kesinlikle bios dan kaynaklanıyor bir şey pc uyumsuz çalışıyor ( orneqin fanlar ıstıyor olabilir ) o yuzden açılmıyodur..

yukarda dedigim gibi : Bios update edilirken; hatalı sürüm bios kullanmak, dosyanın arızalı olması yada yükleme sırasında işlemin yarıda kesilmesi (reset, elektirik kesintisi vs) gibi durumlarda sistem açılmaz hale gelebilir.

senin sorunun ise yanlış bios updatesi veya çakışma olabilir .bu yüzden

sorunun cozumu : bazı anakartlarda kurtarma özelliği vardır. Mesela doğru bios'yüklü bir disket sisteme takılır açılışta belli işlemler yapılır (F2'ye yada Ctrl+Alt F1'e basarak açmak, diskete sadece belli dosyalar yüklemek gibi). Ayrıca Gigabyte gibi 2 bios'u olan anakartlarda sorunlu bios'a rağmen sistem açılır ve çalışan bios geriye anabios'un yerine kopyalanır.

biraz sayqılı olalım meraq etme bn sizden dha fazla biliorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcaca -- 26 Ekim 2008; 11:30:24 >

• biraz sayqılı olalım meraq etme bn sizden dha fazla biliorum
    kimin ne kadar bildiğini bilemezsin ama sana katılıyorum bios güncelleme riskli ve bilgi isteyen bi işlemdir
    driver güncellemeye benzemez bu iş çalışmazsa başka kurarım denecek
    sonra soluğu teknik serviste alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 26 Ekim 2008; 12:35:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.