Şimdi Ara

Biosa Gömülü Win 8.1 Ve Yeni Hdd Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayardaki diski çıkarıp ssd takacağım.Lisans anahtarım biosa gömülü win 8.1 single language.
    Ben recovery disk ile ssdye kurulum yapmak istiyorum,bu durumda lisans çakışması veya başka bir yükleme sorunu çıkarma acaba?
    Teşekkürler..

• Bende merak ediyorum. . Lisansi başka w8 de kullanabilirmiyiz bende ssd tkcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gs1991apo G kullanıcısına yanıt
    Başka win8 derken başka sürüm kastediyorsanız kullanamazsınız.Size geldiği sürüm hangisiyse(single,pro vs) onu etkinleştirirsiniz.Temiz kurulum yapılabiliyor araştırdığım kadarıyla fakat biraz uğraştırıcı.
    Ben direk recovery disk'den kurmak istiyorum,bununla ilgili bir yazı da bulamadım.Disk henüz elime geçmedi, bu yüzden henüz deneme de yapamadım.
  • emrtgb kullanıcısına yanıt
    Merhabalar..
    Aynı işlemi yaptım ,faydası olur diye anlatıyorum,umarım işinize yarar.

İmzamdaki laptopa 120 Gb İntelin Ssd sini takmak için aldım fakat sizin gibi işletim sistemim yeni aldığım laptopun harddiskinin içine gömülü gelen Win 8 Single language idi ve elimdede cd yoktur ben Harddiskteki orjinal windowsu kullanmak istediğimden korsan kurmadım ve laptopla beraber gelen samsungun Recovery 6 programında harddiski klonlama seçenegi vardı,bende tekno marketlerde satılan boş harici harddisk kutusu aldım ve ssd içine takıp Usb den bilgisayara bagladım ve programın yardımıyla harddiski klonlamak istedim biraz ugraştım çünkü Harddisk 750Gb Ssd 120 Gb biraz ugraşırken Harddiskteki Windowsun yüklü olduğu Recovery alanını Ssd ye klonladım ,işlem bitince ,laptopu kapattım pilini çıkarıp altındaki HD yuvasını açıp HD çıkarıp yerine SSD taktım,laptopu açtığımda ilk aldığımdaki gibi windows kurulumunu yaptırdı güncellemeleri yaptım ,herhangi bir key istemedi keyler artık Bios çipine gömülüyor diye biliyorurdum ama bilgisayarıma sag tık yapıp özelliklerde '' windows etkinleştirilmedi diyordu,bende 4446787 nolu telefondan Microsoft Müş.Hiz aradım durumu anlattım,işletim sisteminin laptopu satın aldığımda içine yüklü gelen win 8 oldugunu sadece ssd ye klonladığımı söyledi,bunun sebebinin de donanım değişikliği oldugu söylediler,laptoptaki Etkinleştirme sayfasına yönlendirdiler oradaki kodları söylememi istediler sonra bana etkinleştirme kodunu verdiler,hiç bir sıkıntı çıkmadı.Ama ne zaman format atsam aynı şekilde aramam gerekiyor,etkinleştirme için..Ama ssd hızı için deger SSD siz bilgisayar
    bilgisayar degildir kullanınca anlıyor insan.
    -- Bir konuda uyarıyım bu işlemden önce Samsung Müş.Hiz aradım harddiski çıkarıp ssd takarsam garantinin bozulacagını söylediler....
    Ben genede yaptım :)

Biraz uzun oldu ama belki faydası olur.sende disk klonlama programları ile aynı işlemi yapabilirsin.ve ssd mutlaka kullanmanı tavsiye ederim...

• emrtgb kullanıcısına yanıt
    USB windows diskinizi kendi bilgisayarınızdan alırsanız sıkıntı olmaz.
  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    @borcuhan77 öncelikle uzun uzun yazıp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum:)Daha önce bende intelin ssd'sini kullanmıştım ama o zaman bilgisayarım freedos idi ve böle şeylerle uğraşmadım.
    Şimdi dediklerinizi dikkate alıp işlem yapmaya çalışacağım eğer olmazsa direk format atarım yapacak birşey yok:)

@teknolojik yardım teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.