Bildirim
Biosta İşlemcimin Sıcaklığı 98 Derece
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bios update dene belkide termal dedektor sapıtmıstır...ayrıca yınede bı sıstemıne goz gecır termal macun fılan sür... -
quote:
Orjinalden alıntı: FunKsTaR
bios update dene belkide termal dedektor sapıtmıstır...ayrıca yınede bı sıstemıne goz gecır termal macun fılan sür...
Termal macun koku yapıyor aynı sorunu ben gecen ay yasadım termal macun kullan dedıler denedım ama denemez olaydım bılgısayar duzelmesıne duzeldı ama her actıgımda fan ısındıkca ınanılmaz koku gelıyor bılgısayardan tıksındım resmen yaw. araba ezmıs ve guneste asfalt uzerınde kurumus kertenkele gıbı kokuyordu... nabıcam bılmıom -
nasıl uyguladıgına baglı ve kalıtesıne ınce bı tabaka surulur...jılet yada baska bısey ıle yuzey tamamen kaplanır kokuyosa termal pastada bişi vardır... -
asus anakartlarda böle bir sorun vardı sanırım.
ama zaten biosta işlemci %100 kullanılıyo hemen hemen o yüzden çok ısınma oluyo.Ve genelde doğru değerleri göstermiyo biostaki sıcaklık değerleri.eğer yapabilirsen bios uodate ini dene. -
Hmmm belkide ben abartılı sürmüşümdür peki temizlemek için aseton falan kullansam bir zararı olurmu sonra az bir miktarda tekrar süreriz... -
2.0 için termal macuna da gerek yok dicem ama sürülmesi de yararınıza tabi.ayrıca p4 cpular 98 derecede yanmış olurla bunu da unutmayın. -
Valla ben 100 derece üsüt işlemci çalışırken gördüm gözümle. -
100 derecede yanmasa bile kalıcı hasar mutlaka bırakır -
Windowstan sisoft sandra, motherboard monitör,everest gibi programlarla işlemcinin ıcaklığını kontrol et.Onlarla 50-60 cıvarı çıkarsa problem yok ama onlarda 100 falan derse mutlaka fanını değiştir.Termal macun kullanmanızı tavsiye ederim.Ben termaltake macun kullandım hiç koku falan yapmıyordu.İşlemci termal macun sayesinde ısı daha iyi iletildiğiden daha etkin ve verimli soğutuluyor.Ayrıca kasanda egzoz fanı tabir ettiğimiz dışarıya hava üfleyen bir fan daha takmanı tavsiye ederim.Termal pastayı sakın asetonla temizlemeye kalkmayın cpu ya zarar verebilirsiniz.Aseton bildiğiniz gibi kimyasal açıdan aktifliği yüksek bir madde olduğundan işlemcinize zarar verebilir.Bunun yerine hafif nemli bir bez ile cpu yu silin ve sonra saç kurutma makinasıyla biraz kurutun.Ardından termal pastayı yarım mercimek tanesi büyüklüğü kadar işlemcinin en üstüne damlatın ve bir karton parçasıyla yaydırın.Sonra Heatsink ve fanı yerleştirin.Eğer işlemcinin fanını ve eatsinkini iyi yerleştiremezseniz cpu fazla ısınır.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- disk hataları onarılıyor tamamlanması bir saatten fazla sürebilir çözüm
- sahibinden eski ilanları görme
- alt tuşu çalışmıyor
- asus laptop güç ışığı yanıyor ama açılmıyor
- pc mouse görmüyor
- silinen dosyaları geri getirme
- video boyutu küçültme
- hoparlörden ses gelmiyor
- secure boot nedir
- ekran videosu alma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X