Şimdi Ara

biosta kilitleniyor ???(resimli )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar 2 yıldır sorunsuz kullandığım bilgisayarım , bir süredir açılış sırasında biosta kilitlenip kalıyor ve yeniden başlatmam gerekiyor.Windows ortamında hiç bir sorunum yok.Anakartım Gigabyte 945P-S3 ,bios güncellemesi yaptım bir süre hiç bir sorun olmadı , tam ohh diyecekken yine ara sıra kilitlenmeye başladı.Sizce neden olur , ne önerirsiniz , sorunu yaşayanınız var mı , zaman ayrıdığınız için teşekkür ederim iyi akşamalar..

• bi ihtimal :) anakarttaki bios pilini çıkart tak derim ama faydası olurmu bilmem :)
  • eyvallah hocam ama yazmayı unutmuşum onuda denedim, kar etmedi :( , garantiye göndereceğim ama sorunu her zaman vermiyor atıyorum 1 hafta normal çalışıyor ertesi gün açıyorum , çat kitleniyor ..yorumlarınızı bekliyorum..
  • hımm anladım. :)

ya memor falan dio ama bu memory ile ilgili bişi ama :D

ver garantiye yapsınlar işleri ne :D
  • Kasayı aç hocam, ram'ini çıkarıp yeniden tak. Olmadı hard diskin kablosunun öteki ucunun takıldığı IDE yerinden hard disk kablosunu çıkar tekrar tak. Bende de oluyordu, ben böyle yaptım kabloları söktüm taktım tekrar çalıştı hâla düzgün bir şekilde kullanıyorum..
  • akula2005 ramleri felan çıkarıp takmıştım ama dediğin gibi bir daha deneyeceğim şimdi , sorunun aynısını mı yaşamıştın sende ?
  • Ramleri teker teker de dene
  • yorumlarınız için hepinize teşekkürler arkadaşlar ama olmadı , işin kötü tarafı hatayı bi 10-11 restarttan sonra veriyor , bazen 1-2 gün sonra ,ama kesinlikle veriyor ,kartı garantiye gönderme kararı aldım ama benim sorunumu nasıl görürler , kartı test etme yöntemleri nedir bilmiyorum , mesela taksa kartı açsa bi 3-4 defa hiç bir sorun vermeyebilir ?? bu konuda bilsi olan arkadaşlar , ne dersiniz ? bu resimleri kartın yanına ekleyip göndereceğim olmazsa garantiye ..

bu sefer böyle kitlendi , donanımdan bende şüpheleniyorum ama imzamdaki sistemi nerdeyse 2 yıldır sorunsuz kullanıyordum ..birden olmaya başladı işte ..

bu arada Flee sistemin çok güzelmiş , maşşallah..

• Hdd'nin güç soketini başka bir güç soketiyle değiştir,sıkıca yerine oturt ve tek bir parça ram ile sistemi test amaçlı çalıştırmayı dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuenoVentura -- 10 Mart 2009; 20:11:37 >
  • Bios güncellemeyi denediniz mi ?
  • biosa geçebilirsen Default Optimize Yap ..İşee yarayabilir..
  • klasgenç - hdd ile ilgili olduğunu düşünmüyorum ama deneyeceğim,sonucu yazarım ...

formül - evet bios güncellemesini yapmıştım bu sorundan sonra ama kar etmedi

Murat ÖZDAĞ - sorun devamlı değil restart attığımda bilgisayar çalışıyor default ayarlarıda denemiştim ..

fikirler için teşekkürler..
  • INTEL 945 bios for 945P-S3 F6
    Main Processor: Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80 GHz(200x14)
    (CPUID:0f64 patch ID:0004)
    memory testing:1048576K ok
    memory runs at single channel
    IDE channel 0 master:samsung sp2004c vm100-50
    IDE channel 0 slave :none
    IDE channel 1 master:HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N RL00
    IDE channel 1 slave :none

<F1>:continue, <DEL>:BIOS setup
    05/28/2007 - I945-6A79TG08C-00

Benzer şekilde devam etmesi gerekirken bios ekranında (herhangi bir yerde) donması anakartın donanımsal bir arızasından kaynaklanıyor. Gigabyte anakartlar için sık rastlanılan bir durumdur diyebilirim. Bios versiyonunu 07/11/2006 INTEL 945 bios for 945P-S3 F1 versiyonundan 05/28/2007 F6'ya kadar yükseltmişsiniz, ama bu durum biosla ilgili değil, bios entegresini (chip) değiştirmek ile bile bu sorunu aşamadım. Sorun biosun okunması esnasında (CPU) bir haberleşme kopması gibi bir durumdan veya biosun kontrolcüsü, beslemesi, çevre elemanlarından kaynaklanan bir durum gibi gözüküyor. Sonuç olarak; bu donmalar sıklaşıyor ve donup kalıyor; anakart arızalanıyor ve onarılmıyor, yani ben başaramadım veya fazlaca üstüne düşemedim. Siz tamir ettirebilirseniz bilemiyorum. Bu onarım sonrasında tam randıman alabilirmisiniz oda mechul.. Tamir etmediğim anakartlar; Gigabyte GA-8SMMl, GIGABYTE GA-8IG1000-G, GIGABYTE GA-8IPE1000MK (ver 1.0), GIGABYTE GA-8I915PL-G (Rev. 2.0) vs.. anakartlardır.

• nihat35nihat - evet aynen dediğin gibi bende anakarttan şüpheleniyorum ve garantiye gönderdim ama bilmiyorum onlar sorunu görüp bi müdahalede bulunurlar mı , bekleyp görcem artık .. garanti sonrası gelişmeleri aktarırım .. iyi forumlar kaldık laptopa ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.