Şimdi Ara

Bios pili nerede? Resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün bilgisayara format atacaktım tam her şeyi yedekledim biostan son ayarlamaları yaptım dedim. Bilgisayar bios ekranından birden kapandı ve bir daha açılmadı. Klavyenin ışığı, fanlar, işlemci, hdd hepsi çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Sanırım bios resetlemem gerek. Bilgisayarın içini açtım fakat bios pilini göremedim bir türlü. Bilgisayarım Asus N56VZ modeli. Resmi ekledim yardımcı olursanız sevinirim.

• Görünürde bios pili yok. Anakartı kasadan söküp diğer tarafına bakarmısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronoss2510

Dün bilgisayara format atacaktım tam her şeyi yedekledim biostan son ayarlamaları yaptım dedim. Bilgisayar bios ekranından birden kapandı ve bir daha açılmadı. Klavyenin ışığı, fanlar, işlemci, hdd hepsi çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Sanırım bios resetlemem gerek. Bilgisayarın içini açtım fakat bios pilini göremedim bir türlü. Bilgisayarım Asus N56VZ modeli. Resmi ekledim yardımcı olursanız sevinirim.

Notebook anakartların hepsinde bios pili bulunmaz.

• Peki biosunu sifirlayip bilgisayarimi duzelmem icin ne yapmam gerekiyor. Teknik servis bir suru para isticek garanti kapsamindan cikti laptopum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazin anakartini tamamen cikarttim ve nihayet bios piline ulastim fakat 15 dk pil disarda bekledim. Anot ve katotu birbirine degdirdim. Bilgisayari tekrar toparladigimda ayni sorunla karsi karsiyaydim. Sanirim
    Sorun baska bir yerden kaynaklaniyor. Artik bi bilgisayarcinin yolu gorundu

• son zamanlarda sıkça karşılaştığım sorun bios ! tekrar yazılması gerek biz eprom la yazıyoruz. acer ve birkaç makinada usb den yazılabiliyor. asus da hiç denemedim. istersen bi youtube bak derim
  • Youtube'dan ne olarak aratmam gerekiyor yardimci olursaniz cok sevinirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.