Şimdi Ara

Biostar HD3300 onboard hız aşırtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aranıza yeni katıldım sayılır. imzamdaki gibi yeni bir bilgisayar topladım. board biostar 790GX. üzerinde onboard ekran kartı var. 128 mb DDR3 1000 MHZ hızında çalışan da sideport memory desteği de var.

Benim merak ettiğim onboard ıgp için overclock mümkünmü? Biostar buna ilişkin herhangi bir yazılım göndermemiş. Yapılabilirse bir bilgisi olan var mı?

Bu arada ekran kartının performansına şaşırdım diyebilirim. Crysis warhead 1024x768 normal detayda oynayabiliyorum ve takılmada olmuyor.

• evet onboard igpleri o/c yapabilirsiniz. bios menunuzde vardir mutlaka. ayrica atitools gibi programlar ilede yapabilirsiniz. fakat windows ortaminda igp ye o/c yaparken dikkatli olmak lazim. mutlaka daha onceden hd3300 icin bir programla nasil yapildigini asama asama gosteren bir yazi bulmalisiniz. yoksa deneme yanilma yaparak zor anlar yasayabilirsiniz.
  • ECS 780GM-A kullanıorum. Şu an harici ekran kartı kullanıorum fakat 2 ay kadar onboard ekran kartını kullanmıştım HD3200 dü benim anakarttaki. Senin biostar 790GX de Hd3300 olması lazım sanırım. Neyse Bios ayarlarından ekran kartının hızını artırabiyosun. Ben HD3200 ü yapmmıştım şahsen.
  • Peki ben başka bir kaynakta gpu hızının 1000 mhzye kadar çıkarıldığnı duymuştum. Ama kart msı'dı, onun haricinde chipseti aynı.

Bu konuda bir deneme yada yazı bulabilen var mı? ben bulamadım.
  • ayni chipset bendede var 790gx biosta sideport u 667 olarak kullaniyor bunu 800 ve 1000 e asirtmak mumkun ben 800 mhz olarak kullaniyorum 1000 mhz da problem yaratiyor..

1000 mhz da duzgun calistirabilen varsa bende merakla bekliyorum :)
  • bndede biostar ta790gx var. onboard ekran kartını bi türlü kapatamadım. oyundayken onboard ekran kartı baya ısınıyo. ee bude kasa içi sıcaklığı arttırıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolhan1 -- 4 Mart 2009; 17:04:17 >
  •  Biostar HD3300 onboard hız aşırtma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakart ram desteği
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: *G.T.C.*

Arkadaşlar merhaba,

Aranıza yeni katıldım sayılır. imzamdaki gibi yeni bir bilgisayar topladım. board biostar 790GX. üzerinde onboard ekran kartı var. 128 mb DDR3 1000 MHZ hızında çalışan da sideport memory desteği de var.

Benim merak ettiğim onboard ıgp için overclock mümkünmü? Biostar buna ilişkin herhangi bir yazılım göndermemiş. Yapılabilirse bir bilgisi olan var mı?

Bu arada ekran kartının performansına şaşırdım diyebilirim. Crysis warhead 1024x768 normal detayda oynayabiliyorum ve takılmada olmuyor.

Dostum bu anakartı nereden buldun. Türkiye'deki firmalarda hep DDR2 Side port memory olan modellerden var. Sendeki anakart TA790GX3 A2+ mı? link i burada:
    http://www.biostar.com.tw/app/tr/t-series/introduction.php?S_ID=376

• Ayrıca bu anakartta çift bios gibi bi şey var mı? Ram overclockunda çuvallayınca ne yapıyorsunuz. Bios reset tuşu veya jumper ı ile mi olayı hallediyorsunuz?
  • jumper var ama bna bios pilini çıkarıp takmak daha kolay geliyo
  •  Biostar HD3300 onboard hız aşırtma

Ahanda chipset ve 128 rami.
  • Birşey yapmıyorsun ,kendi hallediyor, yaptığın sadece beklemek,reset düğmesine bas 5 sn bekle, olmadı bir daha bas 5 sn. bekle, içinimi açıyorsunuz bide.ohoo
  • bu resimdeki senin board mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolhan1 -- 4 Mart 2009; 22:15:51 >
  • ben 5 saniye basılı tutma olayını bilmiyordum. Bilgin için teşekkür ederim.
  • Evet chipset soğutucuyu değiştirirken hatıra fotosu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: klasgenç

Birşey yapmıyorsun ,kendi hallediyor, yaptığın sadece beklemek,reset düğmesine bas 5 sn bekle, olmadı bir daha bas 5 sn. bekle, içinimi açıyorsunuz bide.ohoo

Bu olay çok iyiymiş. Kasanın reset düğmesinden biosa reset atıyor.
  • quote:

Aynı ayarlar elemanın skor 4836
    http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=304283

işlemci farkı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: adigehalil
    quote:

Aynı ayarlar elemanın skor 4836
    http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=304283

işlemci farkı...

Daha neler sırf işlemci o kadar fark atmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuenoVentura -- 5 Mart 2009; 13:59:42 >

• x2 6000 3d06'dan 23xx işlemci puanı alırken 9950 4xxx puan alıyor. sırf işlemci o kadar fark atmaz deyip göz kırpacağınıza 3dmark serisinin puanlama mantığını araştırın biraz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.