Şimdi Ara

biostar p4m890-m7 onboard ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biostar p4m890-m7 anakart üstünde Realtek ALC658-6Channel AC 97 2.3 CODEC ses kartı bulunmakta ve normalde kullanabiliyorum...fakat ati 4850 ekran kartını takınca windows sadece atinin hd audiosunu görüyor ve otomatik olarak onboard sesi kapatıyor doğal olarakda ses alamıyorum...bunun için ne yapmam lazım...

• acil yardımınız lazım nasıl çözülecek bu sorun...
  • Başlat / Denetim Masası / Ses Efekti ve Ses Aygıtları / Açılan pencerede Ses sekmesine tıklayınız oradan varsayılan aygıtınızı Realtek Ayarlayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Başlat / Denetim Masası / Ses Efekti ve Ses Aygıtları / Açılan pencerede Ses sekmesine tıklayınız oradan varsayılan aygıtınızı Realtek Ayarlayınız.

bilgisayar ekran kartını takınca diğer onboard sesi otomatik olarak disable ediyor sanırım çünkü driver olarak sadece atinin hd audiosu gözüküyor...biosdan da baktım ses kartı için sadece disable ve auto var...enable yok...
  • auto demek enable demek zati... denetim masasina giderek bi bakarsaniz daha iyi olur arkadasin dedigi gibi. ati yi taktiginizda ilk ses aygıtı olarak kendini seciyor olabilir ati surucusu.
  • o kısımda bişey çıkmıyor yani boş ati nin drivleri ile tanıtsam bile onu ses aygıtı olarak görmüyor...yani hem realteki hemde atinin ses donanımlarını bulsa bir şekilde halledecem ama ati varken digerini görmüyor...ekran kartını çıkartıp onboard ekran kartını kullanırsam sorun yok sesi realtek olarak görüyor tekrar ama ekran kartını takınca yine realtek kayboluyor ve atinin hd ses sürücüsü çıkıyor...benim tahminin onboardın ayarındaki o auto kısımdan kaynaklanıyor...ekran kartının sesini ses kartı olarak görüp kendi ses kartını kapatıyor sanırım...otomatikde olduğundan sanırım enable seçeneği olsa belki düzelecek sorun ama oda yok...
  • Atinin audio codec driverını kaldır. Yada ekran kartını kaldır baştan kur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Atinin audio codec driverını kaldır. Yada ekran kartını kaldır baştan kur.

driver kaldırsam bile yinede başka bişey görmüyor...format attım daha hiç bir driveri kurmadan baktım yine onboard sesi görmedi makina yani ekran kartının sesi varken kendini kapatıyor sanıyorsam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.