Şimdi Ara

bir anlatim bozuklugu sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • az once ogrendigim bir bilgi. cevabini ogrenince sok oldum :D soru su:

"fatih, istanbul'u 1453 yilinda fethetti." cumlesindeki anlatim bozuklugunun nedeni nedir?

evet tahminleri alalim.

not: cevabi onceden bilenler yazmasin pls :d nasil cevaplar gelecek merak ediyorum cunku.

• 1453 zaten yıl falan mı?
  • Bilmiyorum sallicam 1453'te mi olmasi lazim?
  • Fethetti değil de fethetmiş mi olacaktı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avenged7Fold

Fethetti değil de fethetmiş mi olacaktı acaba?
    O kip kaymasi anlatim bozuklugi sayilmiyor diye biliyorum
    Yanlis bjliyosam dkgeusubu slyle6in

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeriCT -- 27 Nisan 2018; 23:14:42 >
  • Tam emin değilim ama şöyle düşündüm biraz saçma olabilir fethettiği anda fatih unvanını alacak ama burada sanki fethetmeden de fatih denmiş gibi yani doğrusu 2. Mehmet.... diye olacak bence.
  • siz ikiniz ayni saat, ayni dakika, ayni saniyede cevap atmayi nasil basardiniz ya bu arada cevaplar yanlis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D650631E4 -- 27 Nisan 2018; 23:30:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tebrikler hocamlar dogru bildiniz
  • Beyler cevap veriyorum bu soru ales sorusudur cikabilir

1453 yilinda sultan mehmet fatih unvanini almamisti fetihten sonra aldi o yuzden sultan mehmet 1453 yilinda istanbulu fethetti olacak

Edit: Cevap verilmiş görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daryl.Dixon -- 27 Nisan 2018; 23:35:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D650631E4

siz ikiniz ayni saat, ayni dakika, ayni saniyede cevap atmayi nasil basardiniz ya bu arada cevaplar yanlis
    cevap fatihle ilgili o zaman dogruysa dogru de :)
  • cevap mantik hatasi. cumleye 2. mehmet diye baslamasi gerekiyor cunku fatih unvanini fethettikten sonra almıs. cikmis bir sinav sorusuymus bu.
  • teşekkürler seneye çıkarsa yaparım
  • MeriCT kullanıcısına yanıt
    sizin cevaplar yanlıs dedim hocam :D bir altta soyledim zaten dogru cevabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D650631E4

siz ikiniz ayni saat, ayni dakika, ayni saniyede cevap atmayi nasil basardiniz ya bu arada cevaplar yanlis

soru ufkumuzu açtı, teşekkürler.
  • David Belle kullanıcısına yanıt
    ben de cevabi ogrendigimde ilk bi 10 saniye filan dondum kaldim :d
  • cok dandik bi soru olmus
  • Avenged7Fold kullanıcısına yanıt
    hocam anlam kaymasi oluyor bu dedigin ve bu bir anlatim bozuklugu degildir. dikkat et.
  • eüzerixinintegrali kullanıcısına yanıt
    cikmis bir soru
  • Yalnız soru anlatım bozukluğundan çok tarih sorusu olmuş. Bu sayede bile adam elerler.
  • Soru mantığını pek doğru bulmadım çünkü aynı şeyi geçmişe ait birçok şeyde kullanıyoruz. Mesela Atatürk için de kullanıyoruz Atatürk Samsun'a çıktı, Atatürk TBMM'yi açtı falan. Halbuki Mustafa Kemal Paşa, Atatürk soyadını 1934'te aldı.

Aynı şekilde peygamberler için de bu durum geçerli. Peygamber olmalarından önce onlardan peygamber vasfıyla bahsediyoruz.

Bu soru mantığına göre bunların hepsi de yanlış olmalı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.