Şimdi Ara

Bir aşk ile geldim :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün akşam bir aşk olayı yaşandı resimdeki bisikleti gördüm ve çarpıldım desem yeridir aslında uzun zamandır bisiklet almak istiyorum ama bir türlü bütçe / zaman uyumu olmadı şimdi dün akşamdan beri göz gezdiriyorum fakat derya deniz bilgi var yinede okuduklarımdan yola çıkarak kullanım alanı / hafiflik / gövde / ve yan malzemeler seçmede önemli olan kısımlar resimdeki arkadaş dışında bir kaç bisiklet daha baktım.
    www.bmwshoponline.com
    BMW Cruise M Bike - Bisiklet - Bisiklet - Spor
    https://www.bmwshoponline.com/spor/bisiklet/bisiklet/bmw-cruise-m-bike.html

Bir aşk ile geldim :)

Öncelikle Boyum 1,82 ve 98 kiloyum, şehir içi günlük tahminimce 30 Km yol yapacak şekilde kullanacağım sadece düz yol olmayacağı için ufak tefek yerlerden inerken ön süspansiyonunun olması düşüncesindeyim bu doğrultuda sanırım şehir bisikleti ve hybrid bir bisiklet tercih etmem gerekiyor fakat yarın öbür gün gruplara üye olup aldığım bisiklet ile uzun yollara gidebilir miyim diye de merak ediyorum tahmini 150-200 km civarı

işin başında ortalama 3000 Bütçe ayırmayı planlıyordum fakat bu bmw beni baya bir çarptı ki ne çarpma fakat daha önceki farklı alanlarda ki tecrübelerimi göz önünde bulundurarak bu tarzda işlerde büyük markaların ürettikleri ürünler genellikle görüntü bakımından güzel donanım bakımından zayıf kalıp yüksek fiyata satılır. Sizin kadar detaylı bilgiye sahip olmadığım için kafamdaki düşünceleri sizinle paylaşıp sizinde görüşlerinizi almak istedim ( aslında birazda tembellik ederek mazur görün lütfen )

Bulduğum diğer bisikletler ise

Ghost Square Cross 6

Ghost Panamao X5

Ghost Square Cross 4.8

Ktm Chronos 28

Önceliğim tabi kide beni çarpan Bmw eğer kullanılan donanım fiyatına göre uygun ise, ve sizin verdiğiniz tavsiyelere göre araştırma yapmaya devam edeceğim.
    Son sorum ise ekipmanlar orta/üst segment iyi kalitede uçuk fiyatlarda olmayan ekipmanlardan hangilerini almam gerekli mesela günlük kullanımda ayrı uzun kullanım için ekipman ayrı, gördüğüm kadarıyla bisiklet ayakkabısı bile var, ilk ve en önemlisi kask almam gerekiyor ve tavsiye ettiğiniz ekipmanlar nelerdir ve bunun için ne kadar bir bütçe ayırmam gerekir ekstradan şimdiden okuyup zaman ayıran herkese çok teşekkürler.

• Bu bisiklet ancak düz yolda sürülür. Tamam güzel görünüyor ama 15 kg bırakın tur bisikletini, dağ bisikleti için bile yüksek bir rakam. Örneğin benim dağ bisikletim üzerindeki pedallar dahil 12.5 kg. 3000 TL üstü bütçeniz varsa örneklerini verdiğiniz bisikletler gibi yabancı markalara bakın. Ghost ve KTM'ye ek olarak Cube ve Giant şehir bisikletlerine de bakın. Kadro boyuna dikkat edin. Kafanızda bölge-ülke-dünya turu yapmak varsa yük taşıyabilen, donanımı iyi bir tur bisikleti öneririm. Şunun gibi;

https://carrarobisiklet.com/ozel-seri/cr-t-world-30v-hvb-28/

Sanırım bayiiden nakit alımda 5500 civarı fiyata alabilirsiniz.

• hwarang kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler sürekli uzun yola çıkacağımı düşünmüyorum fakat haftada 5 gün günlük 30 Km yol yapmayı planlıyorum.

Bugün İstanbul'da açılan House Of Bike'ı ziyaret ettim sağ olsunlar çok yardımcı oldular güzel bilgiler edindim bu işin ekipman kısmı için 1.000 TL gibi bir rakam ayırmam gerek onu anladım güzel yanı her 500 TL alışverişe 100 TL hediye çeki veriyorlar yani bisikleti oradan alırsam ekipmanlar neredeyse bedavaya gelecek hemde bütçeyi sarsmamış olacağım.

House of Bike da şuanda Mosso, Giant, Kron Trek ve Scott gibi marklar var. Oradaki arkadaş 3 model önerdi

Trek Dual Sport 2 4.900 TL. civarı

Scott Sub Cross 30 5.500 TL.

Giant Roam 3 Disc 3.850 TL.

Bütçe önemli diye içime sinmeyen bir bisikleti alma niyetim yok fakat pazartesi'ye kadar bir karara varıp havalar daha fazla soğumadan tadını çıkarmak için can atıyorum.

• Inrl kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Arkadaş güzel bisikletler önermiş. Bu bisikletler günlük 30 km'de kesinlikle üzmez. İleride uzun turlara çıkmak isterseniz ihtiyacınıza göre donanımlarını yükseltebilirsiniz.
    Aktifpedal'dan Specialized modellerine de bir bakın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwarang -- 5 Ekim 2019; 13:3:6 >
  • hwarang kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.