Arkadaşlar ben problemimi kısaca özetliyim isterseniz.
Şimdi açıkcası durum şu. Bilgisayarımın Windows u çok ii durumdaydı. Sorunsuz olarak çalışıyor ve bütün güncellemeleride yapmıştım. Ancak daha sonra daha iyi donanıma sahip bir bilgisayara harddisk imi taktım.
Problem işte bu noktada başlıyor. Ne olduğunu söyliyim. Daha iyi donanıma sahip bilgisayarda mevcut kurulu bir windows var. Önce benim harddisk e güç kablosunu bağladım ve bilgisayarın mecvut harddiskinin güç kablosunu çıkardım. Olanı söyliyim size harddisk çalışıyor monitorde "Windows XP Pro açılıyor" siyah ekranı geliyor. O noktada resetleniyor bilgisayar. Naptım bende mecbur kaldım mevcut harddisk i master olarak gözterip kullanmaya ve kendi harddiski slave yaptım ve oda ikinci harddisk olarak çalışıyor.
Soruyorum arkadaşlar neden kendi harddiskim böyle yapıyor, donanım farklılığından mı kaynaklanıyor ki muhtemelen evet diyceksiniz farklı donanıma takıldığını algılayan windows reset attırıyor diyceksiniz. Bunu geçip ben güzel eskiden kullandığım harddiskimi bu bilgisayara nasıl kabul ettirebilirim.
Yardım ederseniz çok sevinirim. Herkese şimdiden teşekkür ederim
Arkadaşlar söylemeyi unuttum her iki harddiskin format türü ise NTFS dir. Buda benim için değerli olan bilgilerinize sunarım
bence tespitiniz doğru. benimde başıma gelmişti. sorunu eski driverları kaldırıp yeni bilgisayarın driver larını kurarak çözebilirsiniz. ama ne kadar uğraşırsanız uğraşın formatlamaktan daha iyi bir sonuç elde edemezsiniz...
kolay gelsin...
quote:
Orjinalden alıntı: uslu0101
Soruyorum arkadaşlar neden kendi harddiskim böyle yapıyor, donanım farklılığından mı kaynaklanıyor ki muhtemelen evet diyceksiniz farklı donanıma takıldığını algılayan windows reset attırıyor diyceksiniz.
Kesinlikle evet. Eskiden Windows 98'de bu olay olabiliyordu(Ne kadar stabil olmasa da) fakat Windows XP'de bu olay ancak birbirine çok yakın donanıma sahip sistemlerde olabiliyor. Yani tek çözüm format.
Kolay gelsin.
format değilde xp cd si ile onarım yapmayı denersen eski harddiskide yeni harddiskide gösterebilirsin bilgisayarına, bu şekilde harddisklerini eski şekilleri ile kurtarabilirsin,
kardes yenı taktıgın hardıskın senın anakarta yenı oldugu ıcın uyumluluk göstermıyor yenı oldugu ıcın eskı harddıskını cıkarıp yenı aldıgını tak ve hemen format at sonrada eskı harddıskını tak ıste bu kaadar
Arkadaşlar herkese verdikleri cevaplar için çok teşekkür ederim.
Verilen önerileri deniycem. Olanıda söyliycem, sizinde aklınızda olsun diye.
Arkadaşlar ben bu işte başarısız oldum. Bir arkadaşın dediği gibi driver ları kaldırıp yeni bilgisayara taktım hardiskimi ancak yinede olmadı aynı şeyi tekrar yapıyor. diğer bir arkadaşımın dediğini yapmaya çalıştım windows cd sini takıp pnarmayı denedim ada olmadı, dos ekrarnında yönetici şifresi diye birşey soruyor ne olduğu hakkındada hiç bir fikrim yok. Ben şifre koymamıştım bilgisayarıma oysaki.
Neyse anlaşılan mutsuz son olucak bu defa.
Yinede herkese teşekkür ederim. Bir bilen varsada yinede paylaşması için bu konuya göz atmayı ihmal etmiycem. Kolay gelsin herkese
Donanım Farklılığından Kaynaklanıyor.
tamam donanım farklılığından kaynaklanıyorda bildiğiniz bir çözüm var mı. önemli olan bu yüzbaşım
quote:
Orjinalden alıntı: uslu0101
tamam donanım farklılığından kaynaklanıyorda bildiğiniz bir çözüm var mı. önemli olan bu yüzbaşım
En iyi çözüm yeni bir windows kurmak. (format atmak şart değil...)
Dostum yapmak istediğin şey 2 evin farklı odalarını birleştirmek nasıl imkansız ise
Bir PC deki Windowsu da başka bir PC de aynısı gibi çalışmasını beklemek çok mantıksızdır
Yoksa zaten XP de etkinleştirme diye bir şey olmazdı Yapabileceğin tek şey temiz Windows kurmaktır
Ayrıca eski windowsu sadece ayarlarını yedek alarak direk yeni PC ye aktarırsan aynı eski PC gibi olacaktır
Gene Ayrıca Şunu yap Eski XP deki Program Files klasörünü olduğu gibi Yeni PC ye kopyala Sonra da Eski PC deki REGEDIT dosyasını komple yeni PC ye aktar ve yeni PC de üzerine çift tıklayarak bütün eski regeditlerin Yeni PC regeditine girmesini sağla ( Denemedim ama bu daha makul gibi )
ADAMA BAK YA HEM SORUP HEMDE CEVAPLIYOR...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme