Şimdi Ara

Bir bilgisayarın gün geçtikçe yavaşlamaması için ne yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benim sorum yukarıdada belirttiğim gibi ''Bir bilgisayarın gün geçtikçe yavaşlamaması için ne yapılabilir?''. kafamda bazı düşünceler var onları söyleyip nasıl bir cevap beklediğimi anlamanızı bekliyorum.

şöyleki ne yapılabilir? yani nasıl anlatayım. işletim sistemi mi farklı olmalı veya extra bir yazılım mı gerekli, yahut internette yada bilgisayarda işimizi bitirdikten sonra bizim mi birşey yapmamız gerekiyor (yani çerezleri silmek filan gibi.yanı kendımızın yapabılecegı.anlatamadım ama anlayan bir üye çıkarda bana yardım eder inşallah)

bunları soruyorum çunku yenı bır bılgısayar almayı düşünüyorum ve onunda eski bilgisayarım gibi gün geçtıkçe yavaşladıgnı görmek ıstemıyorum. yani bir bilgisayarı alıp ilk günki gibi 5 yıl aynı performansta kullanmak mümkün değil mi ?

• ilk gün gibi 5yıl kullanman imkansız ister istemez birşeyler yükleyeceksiniz.
    ama düzgün kullanımda uzun süre çok birşey kaybettirmeden kullanabilirsiniz.

http://www.vbulletincenter.com/resimli-programlar-ant/29857-bilgisayarinizi-bakimli-tutmak-ve-tam-performans-almak-resimli-anlatim.html

bu sanırım size yardımcı olabilir.

bana sorarsanız bir deepfreeze yükleyin ve bilgisayarınıza hiç birşey yüklemeyin ayda 1 içini temizleyin bu şekilde 5 yıl boyunca çok az bir performans düşüşü olur hissetmezsiniz.

• Yukarıda yazılmış , 5 yıl boyunca aynı performansı alamazsınız ne kadar bakarsanız bakın. Ama kaybı minimuma indirmek için Adventage System Care,CCleaner vb.. programları kullanabilirsiniz ayrıca Masaüstü ise kasayı açıp gerekli donanım bakımlarınıda yapabilirsiniz.
  • Haftada bir Disk Birleştirme yapmanı öneririm.
  • Anlıyorum başka öneriniz varmı? ayrıca dediğiniz programların ne işe yaradığınıda yazarsanız çok memnun olurum. Çünkü pek fazla bilgim yok. bir arkadaşımız disk temizlemeyi önermişti şuanda c yi temizliyorum bakalım inşallah güzel sonuç verir
  • öncelikle ayda 1kasanın içini temizleyin (bazıları takıntı etmiş haftada temizliyo ama bence gereksiz ccleaner sistemdeki gereksiz dosyaları temizler kullanıyorum tavsiye ederim ve birde linux sistemlerin windowstan daha stabil çalıştığını söyleyebilirim bunlar sayesinde performans kaybını en aza indirirsiniz bunun haricinde hiç yaşamamak için her zaman güncel donanım kullanmalısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: madeinuzakdogu

öncelikle ayda 1kasanın içini temizleyin (bazıları takıntı etmiş haftada temizliyo ama bence gereksiz ccleaner sistemdeki gereksiz dosyaları temizler kullanıyorum tavsiye ederim ve birde linux sistemlerin windowstan daha stabil çalıştığını söyleyebilirim bunlar sayesinde performans kaybını en aza indirirsiniz bunun haricinde hiç yaşamamak için her zaman güncel donanım kullanmalısınız

Alacağım bilgisayar all in one olacağı için içini temizleme gibi bir şey olmayacak malum.
  • İnternette gezindikten sonra yavaşlamaması için ne önerebilirsiniz? Çünkü ben sadece internette sörf yapan, arada sırada Knıght Online oynayan bir kişiyim. Bunları kıstas alarak cevaplarsak daha açıklayıcı olur gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: madeinuzakdogu

öncelikle ayda 1kasanın içini temizleyin (bazıları takıntı etmiş haftada temizliyo ama bence gereksiz ccleaner sistemdeki gereksiz dosyaları temizler kullanıyorum tavsiye ederim ve birde linux sistemlerin windowstan daha stabil çalıştığını söyleyebilirim bunlar sayesinde performans kaybını en aza indirirsiniz bunun haricinde hiç yaşamamak için her zaman güncel donanım kullanmalısınız

bazıları haftada bir temizliyor gereksiz diyorsunda konuyu açan arkadaşın sistemi kuracağı evin içerisindeki toz miktarı hakkında bilgin varmı peki ?
    Şahsen ben 5-6 günde bir pc nın ıcıne hava tutarım yoksa ses gelir ısı artar birşeyler olur toz çok.
    Kasayı Toz Filtreli Aldık bu kadar toz topluyoruz kimbilir kasada filtre olmasa ne yaparız :D
    buraya gelip şartları ve koşulları bilmediğiniz halde yorum yapmanız bence gayet yanlış.
    birileri googlede birşeyler ararken gelir bu konuyu okur temizlemez temizlemez derken pc si eskidir p4 felan vardır işlemciyi yakar sebep olursun :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.