Şimdi Ara

Bir daha mı FİAT! Asla ! Yardımlarınızı bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bizim fiat doblo 1.9 d aracımız var. 2001 model kendileri. Gayet temiz bakarız km bile orjinal 70 binde ancak motor pert olmus ! Normalde her araba yağ yakar bizimkide yağ yakıyordu ve gecen gün bitmis. 2 litre yağ koyduk bayramda sehir içinde 50 km yapmamısızdır ancak yağ bitmis ve 2. viteste gaza bastıgınız anda öyle bir duman atıyordu ki arkadaki araç bembeyaz oluyordu. Sanayiye gittik araca 3bin tl masraf cıkardılar :( Araç daha 70binde olmasına ragmen bu kadar rezil bir motor olamaz :( Acaba yaptırıp devam mı edelim yoksa satıp alıcı mı yaptırmalı arabayı ? ya da galeriye veya fiat galerisine mi satmalı aracı ? Ne yapmalıyım sizden yardım bekliyorum :(

• bence satın yada yaptırıp satın elinizden çıksın aracınız normalde fiatların motoru sağlamdır arkadaşımdaki albea dan bilirim taksi çıkması albea var arkadaşta 2007 model 400 bin küsüratta fakat motor kesinlikle pert vs. olmamış hala sapasağlam ama benim size tavsiyem satmanız yönünde olur
  • Fiat ve Renault'ların 1.9 düz dizel motorlarının sorunlu olduğu biliniyor.. Konuyu baştan sona okumanızı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1193

Fiat ve Renault'ların 1.9 düz dizel motorlarının sorunlu olduğu biliniyor.. Konuyu baştan sona okumanızı tavsiye ederim

pardon yeni farkettim hocam bilgi için teşekkürler bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakantrk

quote:

Orijinalden alıntı: 1193

Fiat ve Renault'ların 1.9 düz dizel motorlarının sorunlu olduğu biliniyor.. Konuyu baştan sona okumanızı tavsiye ederim

pardon yeni farkettim hocam bilgi için teşekkürler bu arada

Kusura bakmayın konuyu okuyun dedim de linki koymayı unutmuşum

http://forum.donanimhaber.com/m_36739911/tm.htm

edit :imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1193 -- 29 Ekim 2012; 17:34:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Paradise4

Merhaba arkadaşlar. Bizim fiat doblo 1.9 d aracımız var. 2001 model kendileri. Gayet temiz bakarız km bile orjinal 70 binde ancak motor pert olmus ! Normalde her araba yağ yakar bizimkide yağ yakıyordu ve gecen gün bitmis. 2 litre yağ koyduk bayramda sehir içinde 50 km yapmamısızdır ancak yağ bitmis ve 2. viteste gaza bastıgınız anda öyle bir duman atıyordu ki arkadaki araç bembeyaz oluyordu. Sanayiye gittik araca 3bin tl masraf cıkardılar :( Araç daha 70binde olmasına ragmen bu kadar rezil bir motor olamaz :( Acaba yaptırıp devam mı edelim yoksa satıp alıcı mı yaptırmalı arabayı ? ya da galeriye veya fiat galerisine mi satmalı aracı ? Ne yapmalıyım sizden yardım bekliyorum :(

Aracınızı satacaksanız bu şekilde satın, yada düzgünce yaptırıp kullanın. Sakın satmak için 3 kuruşa uyduruk bir şekilde yaptırıp sizden alacak kişinin hakkına girmeyin.

• 1193 Teşekkürler link için beni aydınlattın. Ancak neden o kadar az gidiyor anlamış degilim. President aracı zaten düzgünce bilen bir ustaya yaptırıcaz belki bineriz belki satarız ama asla birinin hakkına girmeyiz merak etme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.9 turbosuz renault ve fiatın motorları en azla 100 binde rektefiye yapılması gerekiyo
    zaten artık bu motorlar üretilmiyo
  • 1.9 düz dizel kangodada 100 bin de motor yemişti.
    sadece fiat değil renolarda böyle
  • ben burada FİAT ın bir suçunu göremedim. araç yağ bitmesine rağmen yağ ikaz lambasını yakmadı mı? motor yağı bir şekilde bitmişse aracı bu şekilde kuulanmak zaten kullanıcı hatası olur. bir daha mı fiat asla serzenişi çok anlamlı değil bence.
  • Tek bir aracı onlarca yıllık bir otomobil firmasına mal etmek sadece bizim halkımıza özgü bir davranış. Kaldıki bu 2012 model son teknoloji bir araçta değil 2001 model eski teknoloji 1.9 D motor. Fiat Türkiyenin kurtarıcı firması Türkiye için daha ekonomik araçlar yok maalesef. Ayrıyetten fiatın motoru ödüllüdür 500.000 KM gider babalar gibi. Siz yağı olmayan bir araçla 50 KM yapıp nasıl böyle birşey söylüyorsunuz aklım almıyor.
  • Ben yağsız kullanıldı diye birsey dedim mi ? Virajda ikaz lambası yandı ve 2 litre yağ koyduk. Ama 50 km sonra o yağ bitti. Motorun ömrü bu kadarmıs demekki. Eski nesil olabilir haklısınız ancak temiz kullanılmıs bakımı eksik edilmemis bir motorun 70 bin km gitmesi çok anlamlı degil. Neden bu kadar az ömrü varsa bu motoru yapıp ticari amacla piyasaya sürülmüş ? Ticaretle ugrasanlar bu kmyi 1 senede yapabilirler ve 1 senede tüm araçları değiştirmek bir firma için kolay olmasa gerek..
  • quote:

Ben yağsız kullanıldı diye birsey dedim mi ? Virajda ikaz lambası yandı ve 2 litre yağ koyduk. Ama 50 km sonra o yağ bitti. Motorun ömrü bu kadarmıs demekki. Eski nesil olabilir haklısınız ancak temiz kullanılmıs bakımı eksik edilmemis bir motorun 70 bin km gitmesi çok anlamlı degil. Neden bu kadar az ömrü varsa bu motoru yapıp ticari amacla piyasaya sürülmüş ? Ticaretle ugrasanlar bu kmyi 1 senede yapabilirler ve 1 senede tüm araçları değiştirmek bir firma için kolay olmasa gerek..

O dönemdeki tubosuz intercool süz tüm motorlar öyle idi alırken o motor ile o aracı başınıza silah mı dayadılar araştırmadan neden bok atıyorusunuz firmaya.Bu olayda ankaradaki kara benzedi adamın kar lastiği yok zinciri yok hava kar tipi nerde bu belediye önce kendinize bakacaksınız efendi!

• Kardesim sinirini benden mi cıkaracaksın ? 2004 yılında aldık o zaman millete sorup alıyordun böyle forumlarda mı geziyorduk ? Ne bilicez motorun böyle oldugunu. 70 binde motor mu inermis peh. 1.3 multijet motorun hakkını veririm çok saglam yapmış ödülünü almış adamlar taksiler 300binde geziyor ama bu motoru yaparken aklı neredeymis fiatın bilmiyorum. 1.9 Jtd hakkında bilgisi olan varsa söyleyebilir mi ? Onlar nasıl ?
  • quote:

Kardesim sinirini benden mi cıkaracaksın ? 2004 yılında aldık o zaman millete sorup alıyordun böyle forumlarda mı geziyorduk ? Ne bilicez motorun böyle oldugunu. 70 binde motor mu inermis peh. 1.3 multijet motorun hakkını veririm çok saglam yapmış ödülünü almış adamlar taksiler 300binde geziyor ama bu motoru yaparken aklı neredeymis fiatın bilmiyorum. 1.9 Jtd hakkında bilgisi olan varsa söyleyebilir mi ? Onlar nasıl ?

ikinci el almışsın. belkide km düşürülmüş , gerçek km si 70 bin değil.
  • Eski işyerimdeki (ki eniştemin olur) 3 adet 1.9 dizel kangoo ortalama 120 binlerdeyken motor bitti.
    1.9 dizel dobloların ise satıldığında 150 bin kmlerdeyken motorları henüz ölmemişti.
    Araçlar ticari amaçlı ancak düzgün kullanıldılar. Doğrudur Fiatın turbosuz dizelleri 200 binleri görmesi zordur. Ancak 70 binlerde motorun ölmesi bir soruna işaret. 50 km de 2 litre yağ yakması ciddi bir sorun. Acaba herhangi bir kaçaktan yağ akmış olabilir mi? Çünkü ölmüş kangooların motorları dahi 50 km de 2 litre yağ eksiltmiyorlardı.

Fabrikasyon veya kullanıcı hatası, bir sorun var ortada. Ancak markaya çamur atmak biraz haksızlık olmuş zira, sorun kronik değil....
  • Hocam 2004 model 1.9 doblo turbosuz bizdede vardı 6-7 ay önce sattık açık söylemek gerekirse düşman başına bir araba bu arabaları alanların Allah yardımcısı olsun. Bize ayda en az 500 lira masraf yapıyordu kısacası her konuda bizi bıktırmıştı normal bir bıktırma değil ama gerçek anlamda ev bütcesini zorluyordu. Size tavsiyem gidin direk satın gerekirse bankadan para çekin biraz daha üst model başka bir araç alın. Şimdiki aracımız caddy keşke daha önceden alsaydık diyorum yaptığımız masraflara acıyorum.

Edit: Yorumlara baktımda bazı arkadaşlar fiat korumaya kakmış. Çeken anlar çileyi ne kadar masraf yaptığımızı bir Allah bilir bir ben bilirim. Kısacası dobloda kullanılar 1.9 turbosuz (turbolusu nasıl bilmiyorum) motorlar düşman başına bir araçtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.PAŞALI -- 30 Ekim 2012; 2:09:40 >
  • 1.9 şu anki dizellerle karşılaştırıldığında antika teknoloji bir motor.
    Çok iyi bakım lazım,öyle sizinki gibi yağ ışığı yanıp devam etme falan bu işlere gelmez.
  • aracınızın ilk sahibi değilseniz km ile yüzde yüz oynanmış...sorununuz bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAŞA&ESES

Hocam 2004 model 1.9 doblo turbosuz bizdede vardı 6-7 ay önce sattık açık söylemek gerekirse düşman başına bir araba bu arabaları alanların Allah yardımcısı olsun. Bize ayda en az 500 lira masraf yapıyordu kısacası her konuda bizi bıktırmıştı normal bir bıktırma değil ama gerçek anlamda ev bütcesini zorluyordu. Size tavsiyem gidin direk satın gerekirse bankadan para çekin biraz daha üst model başka bir araç alın. Şimdiki aracımız caddy keşke daha önceden alsaydık diyorum yaptığımız masraflara acıyorum.

Edit: Yorumlara baktımda bazı arkadaşlar fiat korumaya kakmış. Çeken anlar çileyi ne kadar masraf yaptığımızı bir Allah bilir bir ben bilirim. Kısacası dobloda kullanılar 1.9 turbosuz (turbolusu nasıl bilmiyorum) motorlar düşman başına bir araçtır.

kangoyada sizin gibi bizde çok masraf yaptık. sonunda zararına 10 bin tl ye sattık kurtulduk .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.