Şimdi Ara

Bir Denizci ve Bir Dervişin Kısa Sohbeti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
9
Favori
4.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla, özel genel farketmez hocam bu aralar insanların bakış açısına ihtiyacım var. Cevabınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hani ejderha çıkmadı sonunda
  • Forumda iyi şeyler de oluyormuş. Ellerin dert görmesin Yeşilpaltoluadam
  • Mr. 3D Waffle Betimleme yapmak ve okuyucuyu bağlam ile çevrelemek hoşuma gidiyor fakat bu yazılar birkaç kalın paragraf oluyor. Böyle olunca da okunmuyor. Forum yazılarımda olabildiğince kısa ve öz olmaya çalışıyorum.

CoolSnow

Kainatta bir düzen vardır. Her nesne, zerreden kürreye, bir yörünge yahut yol izler. Kedi'nin besin zincirindeki yeri, oksijen atomlarının su molekülündeki dizilimi bellidir. Ya insan? İnsan tabii ki selim fıtrat üzerine yaratılmıştır. Fakat hayat boyunca o bebeklikteki masumluğuyla kalmaz, kalamaz. O temiz fıtratını bozar. Midesi, eti sindirebilecek kabiliyetteyken bir gün çıkar vegan olur. Kendisine zulmeder. Öteki çıkar cinsel aşırılıklara meyleder. Kendisine zulmeder. Her gün Yaratan'dan nimetler yağarken -yemekler, dostlar, sıhhat, vakit- insan'dan O'nun huzuruna kötülükler ve günahlar ulaşır. Her nesne görevini yaparken, insan görevini yapmaz. Ve dediğiniz gibi, suçu kendinden başkasında arar.

Sefere çıktığınızda (Hayata başladığınızda) hep öğrenerek yol alırsınız. Denizden öğrenirsiniz, dalgadan öğrenirsiniz, havadan öğrenirsiniz. Burada, kanaatimce, mühim olan hedefe ulaşmaktır. Deneyimler insanı hedefe ulaştırmıyorsa belki saptırır. Geminin rotasız şekilde her rüzgara yelken açması gibidir. Rota olmalı, rehber olmalı, yol olmalı.

• Zebani bekledim ama çıkmadı.

• Bir derviş asla böyle hayat dersleri vermez derviş hiçliği huzuru sunar..

• bu konu nasil bu kadar begenilmis.hikaye o kadar da iyi degilmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: capcuk

bu konu nasil bu kadar begenilmis.hikaye o kadar da iyi degilmis.

Aynen bende anlamadım hele derviş gibi muhterem artık dünyada örneği kalmamış değer böyle saçma öğütler vermez..

• Yeşilpaltoluadam kullanıcısına yanıt
    Hocam ben buny bir edebiyatci olarak soyluyorum. Edebiyat okumak isteyen kisi icindir. Okumata tenezzul etmeyen kisi edebiyat sanatina layik degildir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eline sağlık güzel olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. 3D Waffle

Hocam ben buny bir edebiyatci olarak soyluyorum. Edebiyat okumak isteyen kisi icindir. Okumata tenezzul etmeyen kisi edebiyat sanatina layik degildir.

Edebiyat türkçe vs hepsi boş beleş şeylerdir. Elimde olsa hepsini yok ederim.

• Deniz, gemi, hayat benzetmesi malum edebi eserlerde bolca bulunur hatta mevlana'nin mesnevisinde de...

sizinki de güzel olmuş. Biraz daha içselleştirebilirsiniz..

• 2012 yilindan beri dh ikinci el de gezinir dururum. Forumun Öne cikanlar bolumunde gördüğüm en hosuma giden konu oldu tesekkur ederim.

• Güzel yazmışsın. Eline sağlık, biraz daha duygu hissiyatı katılsa daha iyi olurdu.

Ne bileyim, böyle şeyleri okurken, gözü nemlenmeli insanın biraz sanki ))))

Duygysala bağladık yine )))

Birde hani böyle nasıl anlatsam, bir kopukluk var gibi anlatımda.

Şimdi tam tarif edemediğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 10 Ocak 2018; 5:29:51 >
  • Çok güzel

• Adamlar ermiş

Nirvana ulaşmış.

Ommmmm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonu olmamış. Denizci dervişin peşine takılması lazımdı.

• quote:

Eğer düzgün binersen gemine, ahire gideceksin. Dümeni gemiye bırakırsan, denizin dibine...

kendi yazınız ise tebrik ediyorum yaratıcı bir hikaye olmuş. ancak üstteki kısım biraz değiştirilse daha düzgün olur gibi.
    @Yeşilpaltoluadam
  • 16 yaşında hayattan bıkanın konusundan sonra bu buraya fazla geldi hocam. Donanımhaberde pek takılmayın zira kıssadan hisse çıkaracak insan sayısının az olduğunu düşünüyorum.

Eline emeğine sağlık.

• Zebani yok mu hacı ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.