Şimdi Ara

Bir efsane daha futbola veda etti.. Steven Gerrard futbolu bıraktığını açıkladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hissediliyordu ama resmileşmesi hiç istenmiyordu. Ama olan oldu ve Steven Gerrard emekliliğini açıkladı.

36 yaşındaki oyuncu, 19 yıllık futbolculuk kariyerini noktalama kararı aldı. Kariyerine 29 Kasım 1998'de Liverpool forması ile başlayan efsane isim, ay başında MLS'teki sözleşmesini yenilemeyeceğini söyleyerek ilk sinyali vermişti.

710 kez Liverpool forması giyen ve 2005'teki unutulmaz Şampiyonlar Ligi zaferinin yanı sıra 8 kupa kaldırmayı başaran Gerrard, kötü haberi verdi.

Gerrard, yaptığı baın açıklamasında "Profesyonel futbolculuk kariyerime nokta koyma kararı verdim. İnanılmaz bir kariyerim oldu. Liverpool ve LA Galaxy'deki her anım için minnettarım. İnişler ve çıkışlar yakaladım. Her anı için çok mutluyum. Kasım 1998'de Blackburn maçına çıktıktan sonra neler olacağını hayal bile edemezdim. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Liverpool'da 700'den fazla maça çıktığım için gururluyum. Yıllarca ülkem ve takımım için kaptanlık yaptığım için gururluyum.." ifadelerini kullandı.

Steven Gerrard kariyeri boyunca Liverpool'da 680 maçta 180 gol 100 asist, İngiltere Milli Takımı'nda 114 maçta 21 gol, La Galaxy'de ise 39 maçta 5 gol 15 asist istatistikleriyle oynadı.

Bir efsane daha futbola veda etti.. Steven Gerrard futbolu bıraktığını açıkladı.

• Steven Gerrard 1998-2016

FA Cup (2): 2000-01, 2005-06
    Lig Kupası (3): 2000-01, 2002-03, 2011-12
    FA Community Shield (1): 2006
    UEFA Süper Kupası (1): 2001
    UEFA Şampiyonlar Ligi (1): 2004-05
    UEFA Kupası (1): 2000-01

Ballon d'Or - 3. Sıra (1): 2005
    UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü (1): 2005
    FWA Yılın Futbolcusu Ödülü (1): 2009
    FWA Tribute Ödülü (1): 2013
    Premier League Yılın Futbolcusu Ödülü (4): 2005,2006,2009,2012,
    PFA Yılın Genç Oyuncusu Ödülü (1): 2001
    PFA Yılın Futbolcusu Ödülü - Taraftarların Seçimi (2): 2001, 2009
    PFA Liyakat Ödülü (1): 2015
    Premier League Yılın Takımı (8): 2001, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2014
    İngiltere Millî Takımı Yılın Futbolcusu Ödülü (2): 2006,2008,2010,2012
    Liverpool Yılın Oyuncusu Ödülü (4): 2004, 2006, 2007, 2009
    Liverpool'un En Golcü Oyuncusu (4): 2004-05, 2005-06, 2008-09, 2014-15
    UEFA Avrupa Şampiyonası - Turnuva Takımı (1): 2012
    UEFA Yılın Takımı (4): 2005, 2006, 2007, 2008
    FIFA/ FIFPro En iyi 11 (3): 2007, 2008, 2009
    ESM Yılın Takımı (1): 2008-09
    BBC Sezonun Golü (1): 2006
    FIFA Dünya Kulüpler Kupası - Gümüş Top (1): 2005
    UEFA Şampiyonlar Ligi Finali - Maçın Adamı (1): 2005
    FA Cup Finali - Maçın Adamı (1): 2006
    İngiltere Premier Ligi - Ayın Futbolcusu (6): Mart 2001, Mart 2003, Aralık 2004, Nisan 2006, Mart 2009, Mart 2014
    ECHO Yılın Sporcusu Ödülü (1): 2014
    Britanya İmparatorluk Nişanı: 2007
    Liverpool John Moores Üniversitesi - Fahri Üyelik: 2008
    BBC Yılın Sporcusu Ödülü - 3. Sıra: 2005
    IFFHS - Dünyada En Popüler Oyuncu: 2006
    Premier Lig 20 Sezon Ödülleri (1992-93 - 2011-12): 20 Sezonun Takımı (Taraftar Seçimi)
    MLS All-Star: 2015
    UEFA Yılın "Ultimate" Takımı: 2015

• Türkiye de 2 sene oynasa iş yapar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok büyük topçuydu , dün akşamki 3-3 lük maçtan sonra liverpool Milan maçı geldi aklıma . Gerrard resmen aldırmıştı maçı , ne günlerdi ...

• o güzel orta sahalar güzel atlara binip gittiler... demirin tuncuna orta sahanın pogbasına kaldık
  • "Sanırım 2004 yılının yaz aylarıydı, kulüp başkanı Florentino Perez ile bir konuşmamda, ona orta sahadaki partnerimin Gerrard olması gerektiğini söyledim. Real Madrid'in Gerrard'a iki kez transfer teklifi yaptığını biliyorum ancak o Liverpool'dan ayrılmak istemedi." -Zinedine Zidane

"Ronaldo veya Messi'den daha fazla dikkat çekmiyor olabilir ama evet, bence o dünyanın en iyisi. Muhteşem bir pas yeteneği var, mesafe tanımadan gol atabiliyor, ama en önemlisi o etrafındaki oyunculara inanç ve güven veriyor. Ve bunlar sonradan öğrenebileceğiniz şeyler değildir. Onun gibi oyuncularda doğuştan vardır." -Zinedine Zidane

"O, İngiltere'nin en iyi ve en etkili oyuncusu. Gerrard'da inanılmaz bir arzu ve kararlılık var. O, Liverpool'un lokomotifi. Takımımda bir Gerrard olsun isterdim.." -Sir Alex Ferguson

"Gerrard'ı Chelsea'ye getirmek için çok uğraştım. Orta sahayı Makalele-Lampard-Gerrard üçlüsüyle kurmak istemiştim. Herşey hazırdı fakat o gerçek bir Liverpool'lu olduğunu gösterdi. Teklifimizi reddetti. Inter ve Real Madrid dönemlerimde de Gerrard'ı istedim. Ama hep rakip olduk birbirimize. O başka takımlara transfer olmak istemedi." -Jose Mourinho

"Gerrard bana göre, kendi pozisyonunda dünyanın en iyisi. Muhteşem bir etkisi var. O kesinlikle dünyanın en iyilerinden biri." -Ronaldinho

"O gerçek bir ortasaha. Muhteşem şutları, pasları, kendine has bir yeteneği var. Steven Gerrard şüphesiz dünyanın en iyi ortasaha oyuncularından biri." -Carlo Ancelotti

"Steven Gerrard'ın sıkı bir hayranıyım. O dünyanın en iyi ortasaha oyuncusu." -Kaka

"En iyi ortasaha oyuncusu kim derseniz; Steven Gerrard derim. Saha içi ve saha dışında gerçek bir adam. O çok güçlü ve kuvvetli bir oyuncu." -Patrick Vieira

"Gerrard benim idolüm ve dünyanın en iyi ortasaha oyuncusu. O, her ortasaha oyuncusunun olmak istediği bir oyuncu." -Daniele De Rossi

"Steven Gerrard kusursuz bir oyuncu, kesinlikle dünya klasında bir oyuncu. Eğer bir menajer olsaydım ne yapar, ne eder Gerrard'ı takımıma almak isterdim. Benim için o dünyanın en iyi ortasahası." -Pele

"Kariyerim boyunca birçok yıldızla oynadım; Luis Suarez, Arjen Robben, Robin van Persie, Ruud van Nistelrooy, Fernando Torres... Hepsi fantastik oyunculardı ancak Gerrard onların en iyisiydi." -Dirk Kuyt

"Chelsea, Real Madrid, Bayern Münih gibi takımlardan sayısız kez transfer teklifi aldım. Belki ileride bir gün yurt dışı deneyimi yaşamadığım için pişman olabilirim ama Liverpool'dan ayrılsam duyacağım pişmanlık çok daha fazla olurdu." -Steven Gerrard

"Liverpool ile karşılaşmayacağım bir yere gideceğim.." -Steven Gerrard

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Mirliva.

o güzel orta sahalar güzel atlara binip gittiler... demirin tuncuna orta sahanın pogbasına kaldık

• Seni unutmayacağız slip reyiz

•  Bir efsane daha futbola veda etti.. Steven Gerrard futbolu bıraktığını açıkladı.

HAHAHAHAHA
  • Olsun, "dünyanın gelmiş geçmiş en iyi orta sahası" imiş.
  • Son 1 sene L.pool kadrosunda yer alsaydı keşke. Bu sene şampiyon olabilir L.pool.

• Liverpool ile bir şampiyonluk görmeliydi
  • Overrated
  • Baya iyi adamdi.
    Ama hiç BPL sampiyonluğu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batman

Seni unutmayacağız slip reyiz

Ulan demba ba o golü attında ne oldu yani? Ben üzüldüm lan tee burdan.L.pool şampiyonluğu hak ediyordu o sene

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygan balon.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Trump

Kaygan balon.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Trump

Kaygan balon.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Abartılmış balonlardan biri daha

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.