|
Bildirim
|
Mining yapılmış bir kartı bu durumu gizleyerek satmak 300.000km'deki bir aracın km'sini düşürüp 100.000km olarak satmakla eğdeğer bir üçkağıtçılıktır. Her ikisinde de satılan malın kalan ömrü olduğundan fazla gösterilmektedir. Yani o mağduriyet var, win-win felan geçelim lütfen. Ha, 300.000km'deki araç satılmayacak mı, tabii ki satılır ama kalkıp da 100.000km'deki bir aracın fiyatıyla değil. Mining yapmış olan da fiyatını ona göre düşürecek, alan adam da ona göre bile bile alacak ama daha az ödeyecek, riski üstlenecek. İşte bu haliyle kazan-kazan durumundan bahsedebiliriz.
|
MB-CLS demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
O zaman bu hesaplamaya göre mining yapilacak olsa kartin ömrü 36 bin saat olur, kaldi ki bu kartlar 7/24 calismasi icin düsünülmemis. gtx kartlardan bahsediyoruz beyler... Performansa etkisi yok diyorsunuz peki ya kartin saglik durumu? üzerindeki bilesenlerin bir ömrü yok mu? acaba üzerindeki bilesenler 7/24 mining kazilsin diye mi tasarlandi? hocam yanlis anlamayin size direk soruyor musum gibi oldu ama performansa etkisi yok diyen arkadaslar üzerlerine alinsin. Düz hesap herkesin anlayacagi dilden sorayim, bilgisayariniz 7/24 render yapacak olsun hatta 6 ay boyunca kapatmadan render yapsin. O bilgisayarin ömrü ne kadar olur? devre üzerindeki bilesenlerin belli bir sicaklik degerine kadar ömrü su kadar saattir denir, öyle degil mi? adamin kac derecede, % kac power target degerinde calistirdigini nerden bileceksiniz? Acikcasi benim en cok rahat oldugum konu fan.. degistirirsin olur biter. sonra ekrana görüntü gelmiyor hocam, ben ne yapayim? oyunda ekran cizgi cizgi oluyor sorun nedir? uzun vadede bunlari görürsünüz zaten. yada ciksin bana biri bu isin teknik detaylari ile beraber, kartin yipranmadigini aciklasin.. benim düsüncelerim bunlar. |
Tam olarak dediğiniz sebepten ötürü sormuştum hocam, kimin ilanına baktıysam hep gtx1080 ile falan oyun oynamış hep Hatta 'sadece lol oynandı' diyenleri bile gördüm :D düşünüyorum bir insan gtx1080 alıp neden lol falan oynar ki? Bende o kart olsa ben de mining yaparım muhtemelen, fakat bunu satarken dürüstçe söylerim çünkü insancıl olan budur, inşallah bir gün bir yöntem bulunur ve insanlar daha az dolandırılır hocam
|
ahahha hahahh :D "sadece lol oynadik" bu gercekten iyiymis |
Anlamanın bir yolu yok.
Mining yapıldı diye ekran kartında performans düşmesi diye birşey olmaz. |
Kart performansı olarak düşüş olmaz. Malzeme olarak açıkçası fan haricinde diğer komponentlerde sorun olacağını pek düşünmüyorum.
Ama tabi ki bahse konu kart 2 yıl süresince oyun için kullanılsaydı diyelim 1500-2000 saat çalışacaktı. Mining için ise 15000 saat kullanılmış olacak. Çekineceğim yer GPU değil fan olurdu. Ama diğer mesajda dediğim gibi nasıl olsa anlama şansımız yok. O yüzden 2.el kart alırken 1 sene civarı garantili olanları tercih ederim. |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 27 Ocak 2018; 15:4:1 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 27 Ocak 2018; 22:42:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 27 Ocak 2018; 23:32:0 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 28 Ocak 2018; 2:2:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |