Şimdi Ara

mining yapılmış ekran kartı alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biliyorum çok fazla konu açan olmuş ama benim gibi düşünen görmedim. 2. el ekran kartı bakıyorum. Almayı düşünüyorum da, mining yapılan ekran kartı alınmaz diye bir söylenti var. Ben mining yapılan bir ekran kartı alıp termal ped değişimi yaparsam sıcaklıktan dolayı kaybedilen performansı geri alabilir miyim? Değiştirmenin etkisi olur mu ya da ne kadar olur?s

• Mining yapmış biri olarak hem alınmaz hem de alınır olarak cevaplayabilirim :))

Çünkü mining yaparken kartların durumunu hiç düşünmeden oc yapan olduğu gibi, bu değerleri makul seviyelerde tutan insanlar da vardı. Eğer kişi kartların nasıl kullanıldığına dair net kanıtlar sunabiliyorsa ve kartın durumu iyiyse mining yapılan kart alınabilir.

Bunun yanı sıra her kartta farklı kalınlıkta termal pedler oluyor. Misal termal pedlerini yenilediğim 3090’larda 1, 1,5, 2, 2,5 ve 3mm kalınlığında 5 farklı ped kullanılıyordu. Ki bu kalınlıklar kart modeline göre de değişebiliyor. Bu sebeple elinizde hazırda farklı kalınlıklarda ped yoksa ekstra 1000-1500 TL de ped masrafı çıkabilir ve de ilk denemede sıcaklıklar istediğiniz seviyede olmayabilir. Ped değiştirmek biraz uğraştırıcı bir iş. O yüzden alırım ped değiştiririm ne olacak diye düşünmeyin.

Bu sebeple eğer mining yapılmış bir kart alacaksanız mümkünse garantisi olan bir kart almanızı tavsiye ederim.
    Misal kuzenimden aldığım Gigabyte Aorus 3060 ti kartı sadece miningde kullanmıştım. Mining esnasında Gpu sıcaklığında hiç bir sorun yoktu. (Ethereum miningde Gpu’ya pek yük binmiyordu)
    Mining bitince kartları satmaya başlamadan önce temizleyip test ettiğimde o kartın Gpu sıcaklığının çok olduğunu gördüm. Garantisi devam ettiği için servise yolladım. Servis macun yeniledi ve kart olması gereken sıcaklıklara döndü. Sonrasında kartı o şekilde sattım.

Uzun lafın kısası kartta testler sonrası bir sorun görünmüyorsa, garantisi de varsa ve temiz şekilde mining yapılmışsa kart alınır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Çok etmen var ne kadar kullanıldığı var. 5 senedir mining yapılmış kart tabi ki yeni karttan daha az ömürlü olacaktır. 2. el mining yapılan bir kart alacaksanız gerekirse 6 ay sonra yanmasını bile kabullenerek alın.

Ama genel olarak çok rahat 10 senesini dolduruyor bir ekran kartı. Sizde bahtsız bedevi değilseniz rahat bir 3 sene daha kullanırsınız.

Önemli olan aldığınız anda bir sorun olmaması.

• Ben almam. Patlasın ellerinde zaten ucuza verdikleri de yok. Mining yapan da yapılmadı yazıyor anlaması imkansız. Satın alım tarihine bakıp en temiz öyle yırtarsınız. Kalsın ellerinde miningli kartları

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • road35 R kullanıcısına yanıt

Ellerinde patlasın gibi bir yaklaşım doğru değil sonunda bunların hepsi yurtdışından geliyor.

Pahalı olması konusunda katılıyorum 2.el ekran kartları bence hala pahalı. Başka bir konu vardı mesela adamda 50 tane ekran kartı var diyor hiç abartmıyorum şu an mahallemde gelse kasası olanlara bedava dağıtsa bitiremez ama adam 4000 lira istiyor o çöp ekran kartına.

• sıcaklıktan dolayı performansı zamanla düşmez, günün birinde pat diye kart bozulabilir.

pcb'de ısınmadan/erimeden kaynaklı bir arıza tespit ederlerse serviste, garantiye de almayabilirler; karta verdiğin paranın üstüne bi soğuk kola içersin.

• RTX 3090, 2018 Üretim Micron GDDR6 kullanan kartlar, 2020 Üretim Hynix GDDR6 kullanan Kartlar, HBM kullanan kartlar (Özellikle Radeon VII) almadığın sürece pek sorun yaşamazsın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Manli Ekran Kartı Alınır mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşinize yararsa mining yapılmamış MSI GTX 1660 super ekran kartımı 3000 tl ye satıyorum. Bilginize.

• mining yapılan kartın hem hafıza modülleri patlamaya hazır bomba gibidir hemde fanları çalışmaktan helal olmuştur. termal ped değiştirmek belleklere yapılan zulmü geri almaz.

ben almam alana da mani olmam. kimse satarsa satsınlar.

• Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

Her türlü sorunsuz fabrikadan çıkmış bir kartın ömrü 10++ yıldır. 2-3 yıl Madencilik yaptılar diye 6 ay sonra patlayacak diye bir durum yok ama alacaksanız 6 ay sonra patlayacakmış gibi alın. Sonuçta garantisiz ürün alıyorsunuz, yorulmuş ürün alıyorsunuz.

Burada önemli olan alırken kazık yemeyin. Çoktan bozulmuş, fanı çalışmayan, fırınlanmış, içi açılmış kart almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 13 Mart 2023; 19:8:17 >
  • Ben fikrimi söyledim. Tecrübelerim bana alma diyor. Herkes kendisi bilir.

• Madencilerin patlamasından sonra uygun fiyata piyasada dolu kart var, alırken kontrol etme şartıyla gayet güzel alınır kullanılır. Aynı paraya Sıfır ama düşük-orta seviye kart alacağıma, madenci çıkması yüksek seviye güçlü kartı tercih ederim.

Yalnız madenci çıkması karta hala sıfırına yakın fiyatı isteyenlerin tezgahına düşmemek lazım tabi....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.