Selam arkadaşlar. Bir hafta öncesine kadar ben de her gün 3-4 fincan kahve içerdim. "Niçin Uyuruz?" kitabını okuduktan sonra hem uyku düzenimi test etmek hem de kahvesiz nasıl idare edeceğimi görmek için kahve içmeye bir hafta ara verdim. Genel olarak uyku kalitem bariz arttı. Sabahları dinç kalkıyorum ve gece uykuya rahat dalıyorum. Gerçekten kitap haklıymış vücut 7 saatte kafeinin ancak yarısını atabiliyormuş. Öğlen 12'de kahve içip test ettim buna rağmen uykuya rahat dalamadım. Kahveyi saldığımdan beri güzel uyuyorum bu da hem performansıma hem de uykuma yaradı. Kahve de faydalı tabi demans vs. rahatsızlıklarına karşı faydaları var ama iyi uyku hepsinden daha önemli. Bana kalırsa sabah en geç 9'da kafein ile işiniz bitsin (22-06 arası uyuyorum kendime göre yazdım). Ciddi kafein bağımlılığınız yoksa kahve içmeyi bırakıp kendiniz test edin siz de artılarını göreceksiniz. |
Bir haftadır kahve içmiyorum çoğu şey düzeldi

-
-
Normalde bir sabah 8 gibi bir öğlen 2 gibi içerim öğlenkini içmeyeceğim 1 hafta sonra editlerim unutmazsam.
-
Better Ideas hocam 16.00'da içiyordu. Ondan sonrası sıkıntı olabilir.
Öğlen içilen geceyi etkiler mi
-
Hocam uyku saatine bağlı ben kendi uyku düzenime göre yazdım. Benim kahve ile uykum arasında 12 saat var. Böyle belirtsem daha doğru olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Özet kısmı çok yüzeysel hocam kitapta her bilgiyi birkaç laboratuvar araştırmasının sonucunda vermişler. Kitabın okunması taraftarıyım. Bunlar internetten de erişilebilecek bilgiler.
Okuyacağım hocam kitabı. Sağ ol.
-
PDFini nereden bulabiliriz?
-
telegramdan atayım hocam
-
doğru diyorsun da kitap çok uzun geldi bana. yarısından sonra saldım kitabı.
-
Başka neler uyku kalitesini arttırıyormuş anlat bir hele
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Genel olarak arkadaşın attığı sayfalar. Ben sadece kafein konusuna değindim.
kafein uyku kalitesini çok etkiliyor. ben de aynen dediğin gibi bıraktığım zaman sabahları dinç kalkıyorum. bunu sporun 1 aylık taksitini çıkartamayınca sporla birlikte kahveyi de bırakınca fark ettim. ha gene içiyorum ama zamanla azalta azalta bitireceğim bunu kullanmayı. sadece gerekli olduğunda.
-
Kafeinli kahve az içilirse ve sabahın ilk saatlerinde içilirse faydalı bir içecek. Kafeinli kahve tüketiyorsanız son kahvenizi en geç 14:30 da için. Sonrasında içtiğiniz her kafeinli kahve uykunuzu sektirir veya kalitesini düşürür.
yatmadan bir 2 saat önce boks yapardım köpek gibi yorardı ama uyutmazdı adrenalini falan arttırıyor sanırım
Sabahın ilk saatlerinde zaten vücut uyanma modunda olduğu için kafeinin pek bir etkisi yok diye biliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kafeinin tamamen atılması 10 saat sürüyordu sanırım. Ben şahsen gece içsem bile uykuma çok etki etmiyor çok kafein tüketen birisi de değilim. Keza kahve içtiğimde de bana ciddi bir farklılık kazandırmıyor. 1 hafta fln hiç kafein tüketmeyip sonra tekrar denedim yine bi fark göremedim. Bünyeden bünyeye değişiyor demek ki
Çok değil, ama genel olarak evet, etkiler.
akşam 8 civarında içiyorum, eğer 11'e kadar sağlam çalıştıysam ciddi miktarda yinede uykum geliyor. kafein sizi çok etkiliyor olabilir
-
Kahve 2 kere içtim toplam hayatımda max
Alkol sigara içki bira falan filan içmeyi bırak ağzımı değdirmedim uykularım full çöp gene de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- teamspeak yeni güncelleme
- medikinet kullananlar yorumları
- altuğ güneş ayt fizik 1. kitap pdf
- apotemi paragraf zor mu
- harper biyokimya pdf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X