Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Buzdağı

quote:

Orijinalden alıntı: Synertic

Ev ziyaretlerinde bulunmaniz entelektuel acidan benim icin hicbirsey ifade etmiyor. Su ana kadar yazdiklariniza bakiyorum ve gereksiz bir boburlenme haricinde hicbirsey goremiyorum. Yani sizin yazdiklarinizin icinde bilgi yok arkadasim. Dedigim gibi altin gunu yapan insanlar da toplaniyor evlerde ama entelektuel birikim acisindan bir fayda saglamiyor bu anlayabiliyor musunuz?

Boşverin üstadım. Bu forumu takip ettiğimden beri gördüğüm şey; zerre kadar bilgisi olmayan insanların, sadece statü sağlasın diye aldığı pahalı sistemler ile, insanlara hava atmaya çalışırken, insanların beğendiği sistemlere çöp deme görgüsüzlüğünü gösterdikleridir. "Kıroyum ama para bende" hesabı

Bloklayın rahat edin

Sizler ses sistemi ile statümü yapıyorsunuz ilginç

Biz sadece muzik dinliyoruz

Küçük Emrah modeli yayılıyor forumda

Zamının da çöp yazdığım benimle tartışan çok insan şimdi Duvarci merak etmeyin cop mevzusunu

Ayni fiyata iki ürün varsa birisi o parayı etmiyorsa diğeri ediyorsa etmeyene cop yazmanın zararı kime

Dinlemeyip alanlar sattı zarar etti laf dinleyip iyisini alan duva etti

Sizde para bende muhabbeti yapın

İsim ofisim sosyal. Çevrem okul hayatım ve durumum ortada

Kroluk bana gelmez söyleyende kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 10 Mart 2017; 16:53:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne kadar çok boş konuşan, demogoji yapan adam var ya.

Hayatında tek bir sistemden başka hiç birşey dinlememiş, dünyadan, teknolojiden, gelişmelerden haberi yok. Elindeki kaynağı sorsan ya spotify der ya da nasıl riplendiği belli olmayan flacler, bir de yeni basım plaklar. Ama gelir burada ahkam keser o öyle değil, bu böyle diye.

Ne kimsenin başkasının sistemiyle, imkanlarıyla dalga geçmeye hakkı var, ne de bir başkasının kendinden daha fazla imkanı ya da tecrübesi olanlara karşı, cahil cesareti ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak boş boş iddaalarda bulunup ortamı kirletmeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Ne kadar çok boş konuşan, demogoji yapan adam var ya.

Hayatında tek bir sistemden başka hiç birşey dinlememiş, dünyadan, teknolojiden, gelişmelerden haberi yok. Elindeki kaynağı sorsan ya spotify der ya da nasıl riplendiği belli olmayan flacler, bir de yeni basım plaklar. Ama gelir burada ahkam keser o öyle değil, bu böyle diye.

Ne kimsenin başkasının sistemiyle, imkanlarıyla dalga geçmeye hakkı var, ne de bir başkasının kendinden daha fazla imkanı ya da tecrübesi olanlara karşı, cahil cesareti ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak boş boş iddaalarda bulunup ortamı kirletmeye.

Fakat gelin görün ki, bu forumda dediklerinizin hepsi maalesef mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzdağı -- 10 Mart 2017; 16:54:7 >

• Buzdağı kullanıcısına yanıt
    Uzaktan bakan ve buradan sorunlu kişi olarak demeliym ki

"Forumda her iki gruptan bolca mevcut"

Eğer bu tartışmanın ölçüsü büyür ve sarf edilen laflar kırıcı olmaya başlarsa müdahale etmem gerekecek. Bilginize

• Söylediklerim bazı arkadaşlara dokunmuş olacak ki, çıkış yaptığımda mesajlarını gördüm. Böyle cahil, seviyesiz ve görgüsüz kişilerle muhatap olmama felsefem gereği, kendileri benim blok listemde. Fakat isim vermeden ortaya yazdıklarımı üstüne alınanlar kimse, su akmış yolunu bulmuş demek. En nefret ettiğim insan tipi, böbürlenen, başkasını küçümseyen insan türüdür. İşte, bilginin en önemli servet olduğunu bir daha anlıyoruz. Bilgisizliği yüzünden, elindeki sistemi alsan, dımdızlak kalacak insanları önemsemeyin. İyi sistem kullanmak, bilgiyle doğru orantılı olmuyor her zaman...
  • Erayçelik80 arkadaşımız bu sitede gerçekten çok bilgili deneyimli bir arkadaşımızdır , sizde okuduklarım kadarıyla boş değilsiniz . Erayçelik arkadaşımız bu sitede sistem kuran isteyen arkadaşlara yardımı ile tanınır , kimsenin negatif bir düşüncesi olmadığı gibi tavsiye ettiği sistemler hakkında çok kişiden olumlu yorumlar duydum .
    Dıgıtal veri aktarımı hakkında düşüncelerinizin bir kısmında haklı olabilirsiniz fakat 36 yıldır elektronik içindeyim en basitinden HDMI kablosunun kalitesiz olması sonucu görüntü kalitesini ve ses kalitesini etkilediğini çok kez şahit oldum .
    Analog sinyal kadar olmasada dıgıtal sinyallerinde 3 dolarlık kablo ile 300 dolarlık kablo arasında mutlaka fark olacağını savunan birisiyim . lakin bu demek değildir ki 10 bin dolarlık kablonun mutlaka en iyisi olduğu , Erayçelik kardeşim geçen günlerde 2-3 kablo denemsinde bulundukları forum arkadaşlarda şahit olduğu Erayçelik kardeşimizle bunun konuşmasını bile yaptık . her pahalı kablo iyidir sonucu çıkmıyor .fakat belli bir kalite standartı şart.
    aklımıza takılan Üreticiler neden kullanmıyor sorusuna gelince , üreticiler ticari düşünür ,cihazlara konnektör kullanarak olayı kesip atar . isteyen istediğini kullansın .
    En basiti orta düzey pikaplarda kablo monteli RCA konnektör kullanırlar , sebep olarak belli bir standartın altına düşerseniz son kullanıcı olarak istenmeyen gürültülere maruz kalabilirsiniz , üst düzey pikaplarda kablo çıkışlı bağlantı kullanılmaz ,çünkü kullanıcı zaten çok kaliteli bir pikap aldığından 3 dolarlık kablo kullanmayacağını bilir .

Eminim aramıza katılma imkanın olsa dünyada sürekli yapılan en basit test olan göz kapalı testi en güzel testdir . bazen doğru bildiklerimizin aslında yanlış olduğu gerçeğini ortaya çıkarabilir .

Yinede şu alıntıyı paylaşayım , ''KUlağımız sistemimizin en son parçasıdır ''
    bana güzel gelen sesler size kötü gelebilir ona iyi gelebilir .
    Geçen yıl bir müşterim 300 liralık Bots 712 amplifikatörden aldığı sesi Hı-FI mağazalarında dinlediği 20 -30 bin liralık amplifikatörlerden alamadığını söyledi . İnanamadım .. Onun için öyle olabilir , ne diyebilirsiniz ..

kalp gönül kırmayalım ,can sıkmayalım ,eminim ki bir gün bir araya gelsek çok güzel keyifli sohbetler edebiliriz .Klavyede bazı sözler yanlış anlaşılıyor ,anlamıyoruz ,anlatamıyoruz .
    Boşverin gitsin .

• quote:

Ev ziyaretlerinde bulunmaniz entelektuel acidan benim icin hicbirsey ifade etmiyor. Su ana kadar yazdiklariniza bakiyorum ve gereksiz bir boburlenme haricinde hicbirsey goremiyorum. Yani sizin yazdiklarinizin icinde bilgi yok arkadasim. Dedigim gibi altin gunu yapan insanlar da toplaniyor evlerde ama entelektuel birikim acisindan bir fayda saglamiyor bu anlayabiliyor musunuz?

Bak dostum burada doğru konuşmussun. Bilgi yok. Doğru. Burada tecrübe var. Bu tecrübeden bilgilenmek isteyene yada kafası basana bilgi çıkar.
    Bu arkadaşın hifideki bilgisini tecrübesini sorguluyorsan dışardan objektif gözle bakıldığında daha hifinin ne olduğunu bilmediğin armut gibi ortaya çıkıyor. Ben bilgisayarda oyun falan oynamak üzere kurduğun sisteme bir kablo vs alıp denemeler yaptığını ve doğal olarak hiçbir şey göremediğini ve kendini buna adadığını vs gibi şeyler anlıyorum senden. Yani hifiye meraklı biri olsan bişeyler öğrenmeye çalışırsın. Tabi oyun sistemlerinde ve googledaki elektrik bilgileri ile değil tecrübe ile....
    Kusura bakma müdahale ediyorum ama etmem gerekiyor bu şekilde boş ve yanlış bilgilendirmelere birilerinin engel olması gerekiyor.
    Bilgisizliğin ortada iken yıllardır gerek imkanları gerek zamanları olup bu konuda ciddi tecrübe edinmiş insanlara bilgisizliğin ile ukalalık yapacağın yerde bu kişilerin tecrübelerinden faydalanırsan kendine ancak bişey katabilirsin. Aksi takdirde bu kafayla hifide bi yere varamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Buzdağı

Söylediklerim bazı arkadaşlara dokunmuş olacak ki, çıkış yaptığımda mesajlarını gördüm. Böyle cahil, seviyesiz ve görgüsüz kişilerle muhatap olmama felsefem gereği, kendileri benim blok listemde. Fakat isim vermeden ortaya yazdıklarımı üstüne alınanlar kimse, su akmış yolunu bulmuş demek. En nefret ettiğim insan tipi, böbürlenen, başkasını küçümseyen insan türüdür. İşte, bilginin en önemli servet olduğunu bir daha anlıyoruz. Bilgisizliği yüzünden, elindeki sistemi alsan, dımdızlak kalacak insanları önemsemeyin. İyi sistem kullanmak, bilgiyle doğru orantılı olmuyor her zaman...

Su aktı yolunu buldu merak etme
    Şıracının şahidi bozacı

Zırvalar durur

Aldığım sistemler rahatsız etmiş belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 10 Mart 2017; 17:17:50 >

• Kimse sıfırla birle kafayı bozmasın alsın bir iyi bir kotu usb kablo fark duymuyorsa doktora gitsin. He bende binlerce dolarlık kablolara karşıyım ama iyi bir kabloyla üçbeş liralık kablo arasında ki fark gündüz ve gece gibi. Şöyle bir gerçekte var bu fark nasıl oluyor benimde mantığıma yatmıyor normalde dijital kabloların sese etki etmemesi gerekirken bakır usb kablo ve saf gümüş usb kablo bile ses rengine etki ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

quote:

Bak dostum burada doğru konuşmussun. Bilgi yok. Doğru. Burada tecrübe var. Bu tecrübeden bilgilenmek isteyene yada kafası basana bilgi çıkar.
    Bu arkadaşın hifideki bilgisini tecrübesini sorguluyorsan dışardan objektif gözle bakıldığında daha hifinin ne olduğunu bilmediğin armut gibi ortaya çıkıyor. Ben bilgisayarda oyun falan oynamak üzere kurduğun sisteme bir kablo vs alıp denemeler yaptığını ve doğal olarak hiçbir şey göremediğini ve kendini buna adadığını vs gibi şeyler anlıyorum senden. Yani hifiye meraklı biri olsan bişeyler öğrenmeye çalışırsın. Tabi oyun sistemlerinde ve googledaki elektrik bilgileri ile değil tecrübe ile....
    Kusura bakma müdahale ediyorum ama etmem gerekiyor bu şekilde boş ve yanlış bilgilendirmelere birilerinin engel olması gerekiyor.
    Bilgisizliğin ortada iken yıllardır gerek imkanları gerek zamanları olup bu konuda ciddi tecrübe edinmiş insanlara bilgisizliğin ile ukalalık yapacağın yerde bu kişilerin tecrübelerinden faydalanırsan kendine ancak bişey katabilirsin. Aksi takdirde bu kafayla hifide bi yere varamazsın.

Arkadasim siz bu orijinal cikarimlari nasil yapabiliyorsunuz boyle gercekten de cok ilginc. Simdi ben buradan cikar, Timpani'ye gider Adnan Bey'in elindeki tum kablolardan birer ornek alir cikarim. Haftasonu test ettikten sonra da sonuclari kendisiyle tartisirim. Bu kadar basit bir seyi sadece kendileri yapabilirmis gibi hisseden bir grup var ve bu cok ilginc gercekten de. Ya da oyun bilgisayarindan muzik dinledigimi nereden cikariyorsunuz siz allah askina. Simdi sirf egomu tatmin etmek, ya da yazdiklarima saygi duymanizi saglamak icin sistem mi yazip resmini mi koyayim buraya? Bu ne sekilci, ne kadar siğ bir yaklasimdir anlamadim ki. HiFi bir sistemle muzik dinleyemen birisi neden burada bir sey yazsin sizin akliniz aliyor mu bunu? Kardesim sizin muzikle gercekten uzaktan yakindan alakaniz bile oldugunu sanmiyorum ben. Siz uzay mekiginizle ben de el radyomla muzik dinlemeye devam edeyim en iyisi.

• quote:

quote:

quote:

Arkadasim siz bu orijinal cikarimlari nasil yapabiliyorsunuz boyle gercekten de cok ilginc. Simdi ben buradan cikar, Timpani'ye gider Adnan Bey'in elindeki tum kablolardan birer ornek alir cikarim. Haftasonu test ettikten sonra da sonuclari kendisiyle tartisirim. Bu kadar basit bir seyi sadece kendileri yapabilirmis gibi hisseden bir grup var ve bu cok ilginc gercekten de. Ya da oyun bilgisayarindan muzik dinledigimi nereden cikariyorsunuz siz allah askina. Simdi sirf egomu tatmin etmek, ya da yazdiklarima saygi duymanizi saglamak icin sistem mi yazip resmini mi koyayim buraya? Bu ne sekilci, ne kadar siğ bir yaklasimdir anlamadim ki. HiFi bir sistemle muzik dinleyemen birisi neden burada bir sey yazsin sizin akliniz aliyor mu bunu? Kardesim sizin muzikle gercekten uzaktan yakindan alakaniz bile oldugunu sanmiyorum ben. Siz uzay mekiginizle ben de el radyomla muzik dinlemeye devam edeyim en iyisi.

Adnan beyde kablo yok alacağınız kablolar La çocuklar oynamaz bilginiz olsun o kablolar La biz yazıcı lara takmıyoruz

Siz daha adnan bey deki kablolarda iseniz zaten (dhlabs)

Çok bir şey yazmamak Laz'ım size

Pardon pardon

Özür diliyorum ben

Timpani ve kablo

Hahhahahah

Güzel di bu

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    O zaman Saban Bey'den alalim onu begenir miydiniz? Canak comlek oynarsiniz ondakilerle de.

• quote:

quote:

quote:

Ha ayrıca alıntı yaptiginiz arkadas yedi ceddi muzik piyano ve benzeri enstruman larla büyümüş ve devamı gelmiş bir arkadas. Müziğin ne kadar icinde anlatmayayım burdan

Kimseyi tanımadan yargılamak insani yanıltır böyle

• quote:

O zaman Saban Bey'den alalim onu begenir miydiniz? Canak comlek oynarsiniz ondakilerle de.

Bende var siz alıp oynayin

Benim keyfim yerinde sorun yok ki

• Bu işten anlamayan gider bayılır bahsettiğiniz yerlere cebindekini

Sonuc sıfır

Dhlabs

Hahahabah

• Bu arkadaş çok saçmalıyor. Kendisinin kullandığı abidik sistemlerin kat be kat iyisini bizzat deneyimleyip test etme fırsatı bulduğumu illa söylemem mi gerek?

Neyse benim konum burada insaniyet ama anladığım kadarıyla fazla zorlamamak lazım. Neyse, ne demişler, eğitim neyse de, terbiye önemli.

• Klipsler mi hahaha

• Yedi ceddi muzikle gecmis birisi boyle bir cikarim yapmissa bu onun ayibidir benim degil. Bu kadar psikin olmaniz da ayrica ilginc :) Konunun basindan beri teki bile dogru olmayan varsayimlar yapip da bana varsayimda bulundugumu soylemeniz ironik gercekten de.

• quote:

Yedi ceddi muzikle gecmis birisi boyle bir cikarim yapmissa bu onun ayibidir benim degil. Bu kadar psikin olmaniz da ayrica ilginc :) Konunun basindan beri teki bile dogru olmayan varsayimlar yapip da bana varsayimda bulundugumu soylemeniz ironik gercekten de.

Sizin ki düpedüz yalan yanlış bilgi

Boş yani

Kablo diyorum

Gidip adnan beyden 10 tane alıp denerim diyorsunuz

Daha bilgisizlik burdan başlıyor

Bu isten az buçuk anlayan Bile bilir ordan o kablonun alınmayacağını

Boş boş cepten para çıkacağını

Ama siz de Yok maalesef o bilgi

Teknik bir seyler yazdınız tamamı sacmalik

İngilizce dediniz ana dilim den iyi bilirim orda da kaldınız

Kdundar yapıştır di teknik bolumu ona da icinde kelime çekip yanlış dediniz

Hala piskinlik yapmanızda sizin çok ironik

Bırakın bu isleri bilmiyorum deneyim diyin çıkın ısın içinden

Burda bu markaları satan firma değiliz her insan gibi

Alınterimizi bunlara verip keyf alan insanlarız

Sizce fark olmasa neden verelim çocuk larımızın rızkını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 10 Mart 2017; 18:3:52 >

• Kardesim onu ornek verdik anlamamakta neden israr ediyorsunuz. Saban Bey'den ya da Esref Bey'den, Umit Bey'den, vs. de alabiliriz siz kimi isterseniz ben oradan alip kablo test ederim anlamiyor musunuz sunu. Cok basit bir sey soyluyorum ben. Sizin akliniza kim gelirse ben ondan kablo alir ve test ederim soyledigim sey bu. Sanki marifetmis gibi yazmissiniz buraya test de test diye. Siz ne zannediyorsunuz insanlari anlamiyorum ben. Kdundar.in verdigi link bastan asagi usb kablo onemli degil diyor diyorum onu da anlamiyorsunuz. Ingilizce bilmiyorsaniz ceviririz dedik ayip bir sey degil bu. Herneyse, teknik bir tartismayi en ufak bir bilgi dahi paylasmadan mahvetmis oldunuz ve su an icin cok mutlu oldugunuza eminim. Artik bu gereksiz tartismayi da surdurmenin ne bize ne de okuyanlara bir faydasi olmayacak. Sampiyon sizsiniz deyip perdeyi kapatalim.

Selamlar,

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.