Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kadar saçma sapan bilgiyi nasıl uyduruyor insanlar üzerine birde nasıl klawye ile yazıyor kendi yanılmış birde insanları yanılgıya sürüklemek istiyor nedenini cidden merak ediyorum

Sorsan bir tane denedin mi Yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su usb kablolar arasında fark Yok diyen arkadaşlara iki whatsup grubu arkadas gülmek ten öldü ler

Fenomen oldunuz

• Adam hala "denedin mi?" diye sayıklıyor :) Tüm dış etmenlere açık, tekrar edilebilirliği olmayan, kontrol grubu bulunmayan, o anki ruh halinin bile manipule ederek kolayca plasebo etkisi yaratabileceği bir "ölçüm aletine" yani "kulağına-algısına" dayanarak bunu söylüyor. Karşısına konulan, bu işin temelini ve matematiğini oluşturan her şeyi de görmezden geliyor, "uyduruyorsunuz" diyor. İşte böyleleri ister istemez akla Albert Einstein'ın şu sözünü getiriyor:

“Yalnızca iki şey sonsuzdur; evren ve insanların aptallığı. Ancak ilki hakkında kuşkularım var.”
  • quote:

Orijinalden alıntı: seydibaba

Kablolar arasında fark olmadığını söyleyen arkadaşlar hangi sistemlerde hangi kabloları kullanmışlar da fark görememişler çok merak ediyorum. Tecrübelerinizi aktarırsanız biz de gereksiz yere para harcamamış oluruz. Deneyenleri zaten biliyoruz, yeri geldikçe farkları söylüyorlar.

Sistem yok, tecrübe yok, bilgi yok, bilmişlik çok
  • siyau kullanıcısına yanıt
    albert seni tanıyormuş belli güzel hitap etmiş sana

Dunya hep aptal bi sen akıllısın. Bence bi aptal var oda belli

• quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Adam hala "denedin mi?" diye sayıklıyor :) Tüm dış etmenlere açık, tekrar edilebilirliği olmayan, kontrol grubu bulunmayan, o anki ruh halinin bile manipule ederek kolayca plasebo etkisi yaratabileceği bir "ölçüm aletine" yani "kulağına-algısına" dayanarak bunu söylüyor. Karşısına konulan, bu işin temelini ve matematiğini oluşturan her şeyi de görmezden geliyor, "uyduruyorsunuz" diyor. İşte böyleleri ister istemez akla Albert Einstein'ın şu sözünü getiriyor:

“Yalnızca iki şey sonsuzdur; evren ve insanların aptallığı. Ancak ilki hakkında kuşkularım var.”

Neyi biliyorsun ne konuşuyorsun sen

Bir tane ürün varmi alıp kullandığın boş boş Zirvaliyirsun senin gibi zırvalayan diğer arkadas cevabını aldı sayın kdundar dan

Teknik olarak ta

Hale nedir bu küçük Emrah modeli

• Bugüne kadar yere göğe koyamadığı, böbürlenip kibirlendiği, doğrusunu öğrenmek için okumak, araştırmak, kafa yormak yerine "parası neyse verir alırız" diye düşündüğü, parasını bastırıp sahip olduğu şeyin kendisine statü-saygınlık kazandırdığını zannettiği her şey içi boş - kof - yanlış çıkınca, oyuncağı elinden alınmış küçük çocuklar gibi ağlayan gösteriş budalası koca koca adamları izlemek de çok eğlenceli oluyor yahu :)
  • Meseleyi garip yerlere cekmeye gerek yok. Extreme audio.dan bahsi gecen duman kablosunu alip test etmenin onunde bir engel de yok. Denemeden yazildigini nereden cikariyorsunuz tum bunlarin? Ekstreme ya da Timpani'ye her gittigimde ben istemesem de onlar bana mutlaka bir sey verirler test etmem icin, yapilmasi bu kadar basit bir seyi sanki dunyanin en nitelikli isiymis gibi yazmissiniz ve bu trajikomik gercekten de. Evet denemeden yaziliyor tum bunlar, hatta insanlar muzigi kafalarinin icindeki sanal sistemlerde dinliyorlar. Kardesim, ben ithal ettigim Line Magnetic Magnetic 219 ia icin CE belgesini nasil alabilirim diye arastiriyorum, sen bana USB kabloyu test etmemissin diyorsun, duman kablonuzla size basarilar o zaman.

• siyau kullanıcısına yanıt
    Kafan basmıyor galiba

Kdundar in bildigi bilginin milyonda birini bilemezsin arkadas açıkladı daha anlamamak da anacın ne neyin kafası

Nedir bu ezik Emrah ağızları

Cik o kafadan

Kimse demiyor. Pahalı kablo iyi diye iyi kablo iyi diyor

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Eraycelik,

Zirvalayan kimse yok da burada, Sizin gibi bir cahilin muzikle ilgili oldugunu sanmasi bile bir trajedidir aslinda. Konunun basindan beri en ufak bir bilgi kirintisi dahi vermediginiz gibi, olmayan seyleri gercek saniyorsunuz yani hezeyan icindesiniz. Surada bilgi paylasiliyor gelip manipule ediyorsunuz ne kadar acinasi bir sey bu, yazik.

Arkadas, kdundar.in kendi referans verdigi linkte usb kablonun onemsiz oldugu yaziyor anlamiyor musun sen bunu. Objektif olmaya calisiyorum illa ki garip seyler yazdiriyorsunuz insana. Ingilizceniz yoksa bos bir zamanimda ben tum yazilanlari tercume ederim sizin icin problem yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Synertic

Arkadas, kdundar.in kendi referans verdigi linkte usb kablonun onemsiz oldugu yaziyor anlamiyor musun sen bunu. Objektif olmaya calisiyorum illa ki garip seyler yazdiriyorsunuz insana. Ingilizceniz yoksa bos bir zamanimda ben tum yazilanlari tercume ederim sizin icin problem yok.

Var dostum merak buyur ma

Kuran'da da camiye gitmeyin yazıyor ama

Altını üstünü okuyunca mevzu alkolü gitmeyin oluyor

Senin yaptığın da bu

Birde tecrüben Yok niçin uzatıyorsunuz

Bana Göre böyle de cik ısın içinden

Buyur gel Dinle anlarsin demek istediğimizi

• quote:

Eraycelik,

Zirvalayan kimse yok da burada, Sizin gibi bir cahilin muzikle ilgili oldugunu sanmasi bile bir trajedidir aslinda. Konunun basindan beri en ufak bir bilgi kirintisi dahi vermediginiz gibi, olmayan seyleri gercek saniyorsunuz yani hezeyan icindesiniz. Surada bilgi paylasiliyor gelip manipule ediyorsunuz ne kadar acinasi bir sey bu, yazik.

Beni bir forum da tanımayan Yok misafir olmayan Yok evine gidip yardım etmediğim Yok kullanmadığım cihaz Yok

Gitmediğim konser fuar canlı gösteri Yok ken cahil in ta kendisi oluyorsunuz

Kimin ne is yaptığını ne ci olduğunu gecmisini bilmeden boş konuştuklarınız

Zırvalık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 10 Mart 2017; 16:9:55 >
  • Efendim bu ornek ayni degil. Referans verilen link bastan sona kadar kablolarin testi, olcum sonuclari ve sonuclarin degerlendirilmesiyle ilgili. Bir parcayi alip yazdigimi nereden cikariyorsunuz siz? Ya linki okumadan yaziyorsunuz ya da ingilizceniz yok baska bir olasilik yok bu konuda. Tecrubem olmadigi da kabloyu test etmemis olmamla ayni sey, yani aslinda olmayan bir seyin var sanilmasindan ibaret malesef. Tecrube nedir ve en az kac senedir bu hobiyle ugrasan bir insan tecrubeli sayilir? Benim icin bu sure 9 yil civarinda, ama sizin icin tecrube demek en az 10 yildir bu hobiyle ugrasiyor olmak demekse ona bir sey diyemem tabii ki.

Ev ziyaretlerinde bulunmaniz entelektuel acidan benim icin hicbirsey ifade etmiyor. Su ana kadar yazdiklariniza bakiyorum ve gereksiz bir boburlenme haricinde hicbirsey goremiyorum. Yani sizin yazdiklarinizin icinde bilgi yok arkadasim. Dedigim gibi altin gunu yapan insanlar da toplaniyor evlerde ama entelektuel birikim acisindan bir fayda saglamiyor bu anlayabiliyor musunuz?

• Arkadaşlar Lütfen !.
    konuyu hiddetle tartışma olarak uzatmayın ,herkes bildiği doğrularla yaşasın ,mutlu olsun .
  • quote:

Ev ziyaretlerinde bulunmaniz entelektuel acidan benim icin hicbirsey ifade etmiyor. Su ana kadar yazdiklariniza bakiyorum ve gereksiz bir boburlenme haricinde hicbirsey goremiyorum. Yani sizin yazdiklarinizin icinde bilgi yok arkadasim. Dedigim gibi altin gunu yapan insanlar da toplaniyor evlerde ama entelektuel birikim acisindan bir fayda saglamiyor bu anlayabiliyor musunuz?

Sizin gibi arkadaşları almıyoruz anlamadıkları icin anlayanları alıyoruz aramıza sayın forumdas

Siz altın günü de deseniz gelen gidenlerin isimlerini duysanız forumdan üyeliğinizi silersiniz.

Boş verin bu ağızları anlıyormusunuz gibi lafları

Biz keyif yapıyoruz

Uzaktan bakmak isteyene bir şey dediğimiz Yok

Daha hala anlamadığınız sürekli yazıyorum pahalı kablo degil doğru kablo doğru caliyor

• quote:

Efendim bu ornek ayni degil. Referans verilen link bastan sona kadar kablolarin testi, olcum sonuclari ve sonuclarin degerlendirilmesiyle ilgili. Bir parcayi alip yazdigimi nereden cikariyorsunuz siz? Ya linki okumadan yaziyorsunuz ya da ingilizceniz yok baska bir olasilik yok bu konuda. Tecrubem olmadigi da kabloyu test etmemis olmamla ayni sey, yani aslinda olmayan bir seyin var sanilmasindan ibaret malesef. Tecrube nedir ve en az kac senedir bu hobiyle ugrasan bir insan tecrubeli sayilir? Benim icin bu sure 9 yil civarinda, ama sizin icin tecrube demek en az 10 yildir bu hobiyle ugrasiyor olmak demekse ona bir sey diyemem tabii ki.

9 yıldır kullandığınız setuplar dan biraz foto paylaşında bizde görelim neyi yanlış anladığınıza

9 senede dac kullanmayıp

Aurolic

Aurender

Yada pc üzerinde

Roon

Daphile

Volimio

Max2Play

Jriver

Audirvana

Hqplayer

Gibi pc yada pc olmadan bunları kullanmadan

Bunları yansıtacak hop anfi kullanmadan

Neye göre fark Yok diyorsunuz

Su listeden haberdarmi siniz

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Merhaba Sn.Elekturukcu,

Haklisiniz, ama zaten kim kimin bir ekipmana x miktarda para harcamasina engel olabilir ki? Harcamak isteyen harcar, istemeyen harcamaz. Mesela linkini vermistim birkac mesaj once 10.000 USD'ye satilan ethernet kablosu da var sonucta. Kimse bunun alinmasina engel olamaz ama herhangi bir cift kor testinde duyulmamis ya da farki bir olcu aletiyle ortaya konulmamis "dijital" bir kablonun sonuc uzerinde etkisinin olmadiginin dusunulmesi uzerine "siz bu isten anlamazsiniz, kac tane kablo denediniz, siz x kadar bilemezsiniz, tecrubeniz yok, vs." gibi ithamlarda bulunmak en iyimser tabiriyle kabaliktir. Dis dunyadaki computeraudiophile gibi cok iyi bilinen ortamlarda da bu konular siklikla tartisilir ama kimse kimseye boyle bir kabalik yapmaz. Ornegin hifi sigortalarin da olumlu etkileri olup olmadigi hep tartisilagelmistir ama ben hicbir yerde fark vardir kardesim sen anlamazsin test etmemissin vs gibi bir yaklasim gormedim insanlarda, fark burada iste.

Selamlar,

• quote:

Boşverin üstadım. Bu forumu takip ettiğimden beri gördüğüm şey; zerre kadar bilgisi olmayan insanların, sadece statü sağlasın diye aldığı pahalı sistemler ile, insanlara hava atmaya çalışırken, insanların beğendiği sistemlere çöp deme görgüsüzlüğünü gösterdikleridir. "Kıroyum ama para bende" hesabı

Bloklayın rahat edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzdağı -- 10 Mart 2017; 16:39:4 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.