Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın @hobar, Pioneer a6 amfi ile dali ikon hoparlör kullanırken dac denerdim. Hangi dacı taksam bişey değişmez hep aynı çalardı:) Yada o kadar az fark olurdu ki alım yapmaya değmezdi. Yani sistem o değişiklikleri gösterecek seviyede değildi. İşin güzel yanı ben de masraf edip bişey almazdım:) Bu nedenle size tavsiyem sistemin yanıt vermediği noktada keyif alıyorsanız ellemeden devam edin, almıyorsanız sistemi totalde upgrade edin. Bu işe ciddi bütçe ayırmayacaksanız çok da kafaya takmayın. Çünkü bitmez bir süreç bu. Her ne sisteme geçerseniz geçin bir süre sonra size o normal gelmeye başlayacak ve işte bu dediğiniz günleri ve anları yaşamak için tekrar bir upgrade duygusu olacak içinizde her zaman. Bu yüzden ben bile bazen hep diyorum satayım hepsini alayım ufak bişey müzik dinleyim. O yüzden, a5 düzgün çalar normal seviyede ekipmanla müzik dinleyin. Oldu ya bir tecrübe ettiğiniz ve çok beğendiğiniz bir ürün düştü onu o zaman değerlendirirsiniz. Ama mümkün olduğunca tecrübe etmeden denemeden ürün almayın. Ben dilerseniz size biraz arşiv paylaşımında bulunayım bi kere önce kafanız upgrade sıkıntısından biraz kurtulsun. Biraz müzik konuşalım sonra daha sakin kafayla cihazlara tekrar bakalım.
    Ben ikinci el Aida da gördüm Xlf de. Bunlar ciddi demolar sonrasında alınan ürünler. Peki niye alındı niye satılıyor. Çünkü bir süre sonra o da sıradan, ilk alındığındaki heyecanı kalmayan bir ürün oluyor. İşte audiophile in sıkıntısı, takıntısı bu, cihaz dinlemek müzik dinlemenin önüne geçiyor bir süre sonra. Ha doğru yanlış tartışmam. Adam derse bana kardeşim ben cihaz dinlemeyi seviyorum, araba sürmek gibi benim zevkim bu, hiç bişey diyemem. İnsanların zevkini nasıl sorgularız ki.
    Neyse, şu anda Tuğrulun kullandığı hoparlör kablosu benim kablomun 10 katı daha pahalı. Onun sistemi ciddi derecede farkını ortaya koydu ve o da aldı. Ben de bizzat test ederek denedim ve gördüm. Benim sistem o seviyede farkı bana yansıtamadı ben de almadım. Bu tamamen sistemin genel total performansı ile alakalı. Benim şimdi Tuğrula "yaramaz o kablo, enayi herif, aslında bi farkı yok" demem nasıl olurdu? maalesef tecrübesiz arkadaşlar bunu yapıyor, hem kendilerini hem de tanımayan insanları yanıltıyorlar.
    Bu kablo tartışması yaratanlara şunu tekrar belirtmek istiyorum ki hep söylediğim şey, onca paraları bir kabloya verenin mi kafası çalışmıyor, bunların gereksiz olduğunu düşünüp onları enayi yerine koyanın mı?
    Ömrü hayatında toplasan 3-5 sistem dinlemiş biri kendini uzman havasına sokup insanları yanlış yönlendiriyor. Extreme audio, can hifi, lotus, duet audio, cream audio (ki yeni mekanını mutlaka gezin), timpani (stüdyoyu da inceleyin TR için önemli bir gelişme var orada) vs gibi birçok yer var, bir çok fuarlar oluyor, buralara gidip önce kulağınızı, bilginizi, tecrübenizi geliştirin, sadece dinlemeyin setupa bakın, değiştirin, sorgulayın. Hele ki bir usb kablo dijitaldir bişey değişmez diyenler var ya, kopuyorum vallahi ve aklıma Uğur Mumcu'nun benim için çok şey ifade eden güzel bir sözü geliyor,
    "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz". İşte önce buna dikkat edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 23 Şubat 2017; 11:41:42 >

• Mecanica kullanıcısına yanıt
    Dali ikonda fark olmuyorsa hiç masrafa gerek yok o zaman Söylediğinizden benim bin lira masrafla aldığım A5+ ve onboard ses kartı ile 3-4 bin masraf yaparak aldığım sistem arasında adam gibi fark olmayacak anlamını çıkardım. İstediğim gibi ses almak için 20 bin lazım. Onu da almam. Bilgisayara hiç almam. Sanırım yaza kadar hiç ellememek en iyisi maddi açıdan da rahatlamış olurum. Yazın istanbula yolum düşünce gidip mağazaları gezeceğim ama mağaza ve ev ortamları da farklı oluyor bence. Evinde kafa dinlerken dinlediğin ile sıcağın altında it gibi yürüdükten sonra mağazaya girip dinlediğin pek aynı olmuyor.

Dediğinize katılıyorum ama bu konu altında da birkaç kere geçti. Forumda işlemci ekran kartı benchmarkları yapanlar gibi cihaz dinleyeceğim diye müzik dinlemeyi ıskalamamak lazım.

• Evet bütçe müsait olmadığı zamanda çok kafaya takmayın. Sadece kim satıyordu unuttum ama şu aktif citronic leri bi dinlemenizi önereceğim. Hani o bütçelerde sizi gerçekten tatmin edebilir,
  • Citronic satan varmıki hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara audioavm satıyordu da şimdi satmıyor herhalde.
  • Citronic lotus satıyordu bir ara hala satıyor mu bilmiyorum.
  • Audioavm nin de yeni sitesi berbat oldu. Ya hiçbirşey kalmadı adamlarda ya da ben bulamıyorum. Plakları falan da göremedim.
  • Sisteminizde hangi degisikligi yaparsanız yapın alacağınız sonuç sistemin en zayıf halkasinin vereceği performans kadar olacaktır. Hoparlor daha iyi kablonun performansını veremeyecek seviyedeyse en süper ekipmanı taksanizda sonuç değişmez. O yüzden ekipman alırken sistem ile eş değer olmalı.

• Her ne arıyorsanız önce Amazon.de ye bakın ve satıcının amozon olmasını bekleyin yoksa en az iki misli fiat ödemeyi göze alın , gerisi boş
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, bir dönem o site senin bu site benim gezerek indirimleri takip ederdim. Uzun zamandan beri yerli hi-fi sitelerine girmedim bile. Yaptıkları en iyi indirim bile Amazon'un iki katına geliyor.
  • arkadaşlar selam ; dali2 ikon mk2 satan olursa özel den pm ile haber verirse sevinirim. bu hop u bulamıyorum :) project debut carbon esprit sb pikap,rega brio r amfi yi aldım.hop yok birde en son kablolama var ki ,ne alacağım birde o var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Devadam12

arkadaşlar selam ; dali2 ikon mk2 satan olursa özel den pm ile haber verirse sevinirim. bu hop u bulamıyorum :) project debut carbon esprit sb pikap,rega brio r amfi yi aldım.hop yok birde en son kablolama var ki ,ne alacağım birde o var.

http://mobile.audiophile.org/satilik/hoparlor/bookshelf/ilan/34198/kef-ls-50/

İkon 2 den iki gömlek iyi dir
    Fakat Rega hakkından gelir mi dene men lazim

Ama arkadas kimdir nedir bilmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 6 Mart 2017; 1:51:9 >

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    KEF lerin görüntüsü süper. Diğerlerinin yanında uzaydan gelmiş gibi duruyor. X300 ünü dinlemiştim bir ara mağazada. Fena değildi ama vay dedirtmedi. Bu paraya değmez deyip almadım. Ls 50 ye de amfi uydurmak zor biraz. Gerçi arkadaşta bio-r varmış.

Triangle Magellan Duetto yu kestirdim gözüme ilk nesil ikinci elde bayağı iyi fiyata gidiyor. Ama bulması zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

KEF lerin görüntüsü süper. Diğerlerinin yanında uzaydan gelmiş gibi duruyor. X300 ünü dinlemiştim bir ara mağazada. Fena değildi ama vay dedirtmedi. Bu paraya değmez deyip almadım. Ls 50 ye de amfi uydurmak zor biraz. Gerçi arkadaşta bio-r varmış.

Triangle Magellan Duetto yu kestirdim gözüme ilk nesil ikinci elde bayağı iyi fiyata gidiyor. Ama bulması zor.

X300a Ls 50 den 5 gömlek asagi üstat bence sıfırı 4000 lira etmesi bile yanlış.

Dinlemedim ama doğrudur hocam. Dediğiniz kadar varsa 3000 lira ikinci el için makul bir fiyat.
  • 3000 liralık beklenti icin deki insanları mutlu eder anfi uyması durumun da

• yalnız 85 db hassasiyeti var sağlam amfi isteyeceği kesin.kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir ama bunu da gözününde bulundurmak lazım alırken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

3000 liralık beklenti icin deki insanları mutlu eder anfi uyması durumun da

dün gece bakmıştım;çok güzel bir bookself 3000 lira bence ikinci el için bu kolono gayet makul,bütçemi zorlayayım diyorum.ytube da bir kullanıcı ls50 ve brio r video ları koymuş.zorlamaya çalışacağım.ama olurmu bilmiyorum bütçem :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devadam12

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

3000 liralık beklenti icin deki insanları mutlu eder anfi uyması durumun da

dün gece bakmıştım;çok güzel bir bookself 3000 lira bence ikinci el için bu kolono gayet makul,bütçemi zorlayayım diyorum.ytube da bir kullanıcı ls50 ve brio r video ları koymuş.zorlamaya çalışacağım.ama olurmu bilmiyorum bütçem :(

Denemeden almayın

Yalnız KEF LS 50 harbiden iyi duruyor yaw. Elemanın youtube kanalında karakteri bariz belli.

Caz, klasik vb. sevenler muhtemelen bassları fazla bulacaktır fakat bana çok yerinde ve istediğim yumuşaklıkta çalıyor gibi geldi. Basslar diğer sesleri boğmuyor. Sanki subwoofer var gibi. Tizler tısslamıyor. Dinlemeden karar vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama rock ve metal müzikte de başarılı olacağa benziyor. İlk defa bir kamyon paraya satılan ürünler hariç bir ürünü duyar duymaz aha "işte bu la" diyebildim.

Yalnız dediğim gibi sağlam amfi ister. Bir de bunun wireless modeli var. Tam istediğim gibi içinde herşey var Ama iki katı fiyata. İkinci eli de yok.

Bunun dışında kanalda Polk signature s15, monitor audio bronze 2, Qacoustics 3020, Dali Zensor 3 dinledim. Polk kafadan gitti. Aynı benim A5 gibi cansız ve donuk. Zensor 3 ondan bir tık iyi ama vasat. MA bronze 2, QA 3020 onlardan biraz daha iyi.

Sıralama yaparsam KEF > Monitör Audio > Qacoustics > Zensor3 > Polk

Bu arada diğer hesabı banladılar burdan yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahkaracam -- 8 Mart 2017; 3:54:21 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.