Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Orhun

Tasarıma aldanmamak lazım yalnız Ne kalas gibi görünen cevherler var. Üst seviye cihazlar daha sade ve basit tasarımlara sahip oluyor genelde.

Bu iş deneyip tecrübe etmekle alakalı. Yoksa burada önceki mesajlarda görüldüğü gibi 3-5 şeyden haberi olup her şey hakkında ahkam kesenleri görmek kaçınılmaz oluyor. Kısacası tecrübe ettiğin kadar bilgi sahibi oluyorsun.

Mesela bende RCA kablo yükseltmesine gideceğim. Konuma tavsiye gelmed daha ama iyi bir markanın giriş seviyesi kablosunu şansa seçip deneyip tecrübe edeceğim.

Tasarım ikinci planda ama mat ve sade tasarımlar hoşuma gidiyor. Özellikle marantz tarzı ürünler çok göz yorucu. Hele bir de gri olursa tam vcd player gibi duruyor. Mümkünse eve sokmamayı tercih ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 21 Şubat 2017; 19:31:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elektirik elektronik bilgim çok fazla yok aklıma şöyle birşey geliyor uzmanlarına belki saçma gelebilir fikir olarak söylüyorum sadece,üreticiler amfilerin giriş çıkış voltajlarıyla oynayıp belli bir kalitenin altındaki kabloların çuvallamasını sağlıyor olabilir mi?ne de olsa son zamanlarda bir sektör haline geldi kablo olayı.yahu gerçekten ben eskilerde bu kablo bilmemne eskiden bu kadar duymadım görmedim acaip geliyor bana olay.etki ediyor etmiyor demiyorum etki ettiğini en azından interconnect kablolarda bende gözlemleyebiliyorum çoğu zaman ama gerçekten bir acaiplik var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spitzer

Kablolar önemsiz diyenin özgüvenine hayran kaldım. :) analog taşınan müzik sinyalinde kablo yalıtımı iyi değilse sinyalde bozulmalar olacaktır. Bu hem teorik olarak hem de pratikte doğrudur. Dijital taşınan sinyalde bu bozulma çok daha sınırlı kalır. Kablo önemsiz diye bir tabir yok, sisteminin seviyesinde kablo almak var.

O dediğiniz yalıtımı yapmak için yüzlerce dolar/euro harcamanıza gerek yok. 10 dolarlık kabloda da gerekli/yeterli yalıtım yapılıyor.

Sistem seviyesinde kablo diye bir şey de tamamen üreticilerin yarattığı şehir efsanesi. Kablo, sinyalin iletilmek istendiği menzile ve kullanılacağı ortamdaki elektromanyetik kirliliğe göre seçilir. Bugün hiçbirinizin evinde, ve hatta profesyonel kayıt stüdyolarında bile yüzlerce dolarlık özel kablo yalıtım gerektirecek bir ortam yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 21 Şubat 2017; 19:44:11 >

• Kablo kavgası malesef bitmek bilmiyor ,üstelik sonderece yapıcı katkı larda bulunabilecek arkadaşlar zaman içinde kırıcı bir usluba bürünüyor ve lüzümsuz gerginlik oluyor geçmişte böyle bir tartışmanın içinde maalesef bende bulundum ve bu konu ile ilgili yorum yapmamaya kara verdim , ancak geçmişte linki verilen ve hollanda da yapıldığı bildirilen ve ingilizce ye tercüme edilen makaleyi okuduktan sonra ve yazının orjinalindeki makalede uygulanan araştırma ve yazılım testlerinin sonuçlarını görünce diğital verinin aktarımında da artık kablo fiatları ile veri transferinin kalitesine bakışın gözden geçirilmesi gerektiğini bir kere daha düşünmekte fayda görüyorum , burdan uydu receiverlar ile ücretsiz verilen 5 -10 tl lik HDMI kabloları veya 70-80 tl lik yazıcılarla verilen 3-5 dolarlık usb kabloları değil ,ama belirli standartları karşılayacak kaliteli ve makul fiatta ki kabloların hi-fi sektörünün ihtiyacını karşılayabileceğini düşünüyorum selamlar.
    http://www.computeraudiophile.com/f6-dac-digital-analog-conversion/universal-serial-bus-industry-standard-cables-connectors-and-communications-protocols-between-computers-and-electronic-devices-cable-myth-11711/?
    https://www.alpha-audio.nl/2011/06/de-usb-kabelmythe/
    https://www.alpha-audio.nl/wordpress/wp-content/uploads/2011/06/USB-analyse.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 21 Şubat 2017; 21:6:27 >

• Hobar kullanıcısına yanıt
    Bence marantz gayet şık

• Orhun kullanıcısına yanıt
    zevk meselesi ama bana göre mavi ledleri ve parlak düğmeleriyle gayet leş. Daha kötüsü olamazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunhun34

Kablo kavgası malesef bitmek bilmiyor ,üstelik sonderece yapıcı katkı larda bulunabilecek arkadaşlar zaman içinde kırıcı bir usluba bürünüyor ve lüzümsuz gerginlik oluyor geçmişte böyle bir tartışmanın içinde maalesef bende bulundum ve bu konu ile ilgili yorum yapmamaya kara verdim , ancak geçmişte linki verilen ve hollanda da yapıldığı bildirilen ve ingilizce ye tercüme edilen makaleyi okuduktan sonra ve yazının orjinalindeki makalede uygulanan araştırma ve yazılım testlerinin sonuçlarını görünce diğital verinin aktarımında da artık kablo fiatları ile veri transferinin kalitesine bakışın gözden geçirilmesi gerektiğini bir kere daha düşünmekte fayda görüyorum , burdan uydu receiverlar ile ücretsiz verilen 5 -10 tl lik HDMI kabloları veya 70-80 tl lik yazıcılarla verilen 3-5 dolarlık usb kabloları değil ,ama belirli standartları karşılayacak kaliteli ve makul fiatta ki kabloların hi-fi sektörünün ihtiyacını karşılayabileceğini düşünüyorum selamlar.
    http://www.computeraudiophile.com/f6-dac-digital-analog-conversion/universal-serial-bus-industry-standard-cables-connectors-and-communications-protocols-between-computers-and-electronic-devices-cable-myth-11711/?
    https://www.alpha-audio.nl/2011/06/de-usb-kabelmythe/
    https://www.alpha-audio.nl/wordpress/wp-content/uploads/2011/06/USB-analyse.png

Ben de eskiden sizin gibi düşünürdüm. Sonuçta dijital veri işte düzgün bir kablonun üstüne ne gerek var diyordum. Ama gerçekten o kabloları alan insanların boşuna o paraları vermediklerini şu an çok iyi anlıyorum.
    Bir örnek vereyim sadece usb kablodan. 4 tane usb kablo kullandım. 40 liralık kablom varken 100 liralık kablo denedim seste net bir ferahlama oldu ona geçtim. Sonra 600 liralık bir kablo denedim. Müthiş bir fark, müzik doldu içeri herşey yerini sanki yeni doldurdu tamam budur dedim. Sonra 1500 liralık bir kablo denedim bir tık hadi bilemedin iki tık iyidir diye düşünürken resmen şok içinde müziği dinlemeye başladım. Burada olay bası tizi vs değildi. Müziğin yapısı bütünlüğü değişmişti. Gerçekten herşeyi bir yana bıraktım ve sistemin kalbi budur dedim ve maalesef o parayı verdim ve aldım. Çünkü olay sadece dijital sinyalin u-n şekilde iletilmesi değil sinyaldeki bozulmalar. Siz hafif de olsa bozulan bir sinyali alıp milyon dolarlık sistemde bile dinleseniz bozuk sinyali amplifike edip dinliyorsunuz. Yani işin yapısını etkileyen şeyler bunlar ve çok net bunu duyabiliyorsunuz.
    Şimdi burada şöyle bir durum da var. Eskiden mesela dali ikonlarım falan varken dac değiştirir farkını ya duyar ya duymazdık, keza kablolar aynı şekilde. Ancak sistem bileşenleri izin verdiği sürece bir yere kadar bu farkları duyuyorsunuz arkadaşlar. Ha sistem 600 liralık kablonun bile tam performansını ortaya koyacak seviyede değilse daha üstünü dinlediğinizde hiçbir fark yokmuş gibi gelecektir kişiye ki bu noktada daha yukarıya çıkmak hiçbir şey katmayacaktır sisteme. Ve ben kendime adıma söyleyim bir tık iyi diye 600 liralık kablodan 1500 liralık kabloya hayatta geçmem. Çok ciddi seviyede beni etkileyecek farkı olması gerekir. Benim f/p manyağı olduğumu herkes bilir. Ben hep f/p olarak değerlendiririm ürünlerimi. Bu yüzden inanın o paraları veren insanlar enayi değiller.
    Sizi tenzih ederek söylüyorum ki bazı arkadaşlar çıkıyor saçmalık sırf para harcamak için alıyorlar bu kabloları öyle bir fark yok vs gibi laflar ediyorlar. Ben şunu söylemek istiyorum onlara. Acaba siz "yahu millet fark var diyor ben niye duyamıyorum" diye kendinizi sorgulamıyorsunuz. Burada bir eksiklik yada yanlışlık varsa bu farkı duyanda mı olmalı duyamayanda mı?
    Herkese sevgiler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 22 Şubat 2017; 10:41:27 >

Hocam seve seve yapayım karşılaştırmayı.

Önce şunu söyleyeyim asus essence stx ii şu an stereo anlamında piyasada satılan en iyi ses kartı, uzak ara. Avantajları, yazılımın minik ama çok işlevsel olması, kartın powerı anakarttan değil direk power supply dan alması (bu sayede kirli elektrik sesi olmuyor), muhteşem bir kulaklık amfisine sahip olması (aklınıza gelebilecek bütün kulaklıkları güle oynaya sürebiliyor, planar kulaklıklar dahil), renkli bir sese sahip olması (bu aynı zamanda bir dezavantaj, çünkü tam tersi şekilde de algılanabilecek bir durum), değiştirilebilir opamplar (bu da ciddi ses rengi yelpazesi sağlıyor gerçekten)
    Smsl m8 in avantajları: muazzam müzikal tonlaması (ESS Sabre 9018K2M nin tam anlamıyla ben buradayım demesi), kolay kurulum ve kullanım, 3 farklı giriş (usb-coax-optik), otomatik jitter kontrolü, gerçekten işlevsel 7 farklı filtre seçeneği, ve en önemlisi, benim değiştirme sebebim diyelim, 256 dsd desteği.

Asus burr brown chipsete sahip, bu chip renkli ve eğlenceli ses tonu ile tanınıyor, nasıl anlatayım, biraz fazla renkli, doğallıktan bir parça uzak. Smsl m8 de şu an dünyada kullanılan tüm chipsetler içinde muhtemelen en çok beğenilen sabre 9018 kullanıyor. Kaynak iyiyse, yani atıyorum spotify, mp3 falan değil, flac dinliyorsanız, gerçekten çok müzikal bir sonuç alacaksınız. Ama dsd falan dinlerken sistemin diğer elemanları iyiyse duyduğunuz ses "nasıl yani?" gibi bir tepki vermenizi sağlayabilir.

İkisi de aynı fiyatlarda, benim tercihim smsl m8 olur, ki öyle oldu :)

• Mecanica kullanıcısına yanıt
    Size tamamen katılıyorum.

Geçmişte ben biraz da cahillikten "kablo işte canııım" derdim. Kırılma anım ilk olarak kulaklık Westone Um3x'e gümüş bir kablo aldığımda oldu. İyi güzel şöyle etkili vb derlerdi. Ama dinler dinlemez "Hadi canım yuuu" diye düşündüm.
    Sonra bir hifici arkadaş o zamanki kulaklık amfime (Schiit Valhalla) bağlamak için bir kablo getirdi. (Audioquest nrg-2) ve alet resmen şahlandı!!

Ondan sonrası geldi ve artık iki hifi sistemimde tüm kablolar özel ve bir artı katıcı.
    Ama nedir ben de siz gibi çok yukarı çıkmayıp fp gidiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • No comment
  • mavera71 M kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Benimkinde de ESS Sabre32 9018 vardı ama ben burdayım falan dediğini göremedim. Ürünü Mair e yolladım yokluğunu hiç hissetmedim. Resmen ben yokum diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 22 Şubat 2017; 12:28:0 >
  • Arkadaşlar, madem kabloların "sayısal veri" transferi üzerinde bile etkisi olduğu konusunda bu kadar iddialısınız, dolar milyoneri olmaya 1 adım uzaktasınız demektir.

James Randi, yüksek fiyatlı kabloların, hem de "analog sinyal ileten hoparlör kablolarının" herhangi bir fark yarattığını ispatlayan kişiye tam 1 milyon dolar ödeme yapacak. Para James Randi Vakfı hesabında, bankada bloke durumda. Tek yapmanız gereken, 7250 USD fiyatla satılan Pear Anjou hoparlör kablolarının sıradan kablolara göre ölçülebilir bir fark yarattığını ispatlamanız.

James Randi Offers $1 Million If Audiophiles Can Prove $7250 Speaker Cables Are Better

Ben sayısal veri iletiminde kayıp olmasını ispatlamanız durumunda halka açık istediğiniz bir mekanda eşek gibi anırmaya razı olduğumu yineliyorum. Eğer siz de iddianızda samimiyseniz, gidin alın şu 1 milyon doları :) Hem işiniz daha kolay, sayısal değil analog sinyal söz konusu olacak sizin için. Hadi getirin şu 1 milyon doları ülkemize, sonra o parayla forumdaki bütün odyofillere en pahalısından kablo alıp hediye edersiniz :)

• İyiii, madem aramıyo bi güzel çökeyim üstüne hemen (kötü iç ses).

@siyau: Ölçülebilir fark demişsiniz. Fakat mesele bilim değilki. X yerine Y kablosu kullanılınca seste şöyle böyle iyileşme olduysa demek ki bundan o kablo ve iç yapısı - malzemesi - kaplaması vb mesuldür. Ki zaten bu iyileşmeler yürütür kablo sektörünü.
  • Konu analog ve hoparlör kablolarına gelince işte orada dur . elektronik bilmezsin ,yalnızca sabit fikirli düşüncenle kafa tutmayı bilirsin .
    Hoparlör kablosunun kötüsü kablonun iletkenin iç empedansı ve kapasitif değeri ses sinyali üzerinde etkisi büyüktür . kablo uzunluğu artıkça bu değerler yükselir . amplifikatörlerin kollektör dirençlerinin değeri yükseldikçe çıkış gücü azalır . .22 ohm ile .33 ohm arasında amplifikatörün kapasitesine göre ciddi çıkış gücü farkı vardır ,kapasitif değer yükseldikçe ses sinyalinde bozulmalar oluşur .

Ben Amerikalı gibi zengin değilim ,merak eden varsa atölyeme gelsin ,öyle hoparlör kablosu diye iddia ettiğimiz metresi 1.5 lira olan kabloyla metresi en basiti 20-25 lira olan kabloyu ölçüm yapalım aradaki empedans değeri gözüyle görsün ,kapasitif değeri ispat edeyim .

• Anıra anıra esek adasına çevirdi

• siyau kullanıcısına yanıt
    Hoparlör bağlantısını isimsiz bir elektirik kablosu ile, Dac ile amfi bağlantısını yahut kaynak ile amfi bağlantısını da isimsiz bir anten kablosunun uçlarını rca konnektör ile sonlandırarak yapın Bu yeter bile artar
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Usta sen trollük yapmaya neden bu kadar heveslendin hayırdır?

Senden daha bilgili insanların senden daha iyi sistemlere sahip olması mı rahatsız ediyor?

Altı üstüne Dali Zensor 3lerinle ama uzattın mevzuyu yahu. Senin o setupa diş teli bağlasan da farkı anlamazsın zaten.
    Bu normal, bunun tek bir doğrusu yok çünkü. Tamamen kişisel keyifle alakalı. Şu an 100 lerce sound chip var, ve hepsinin alıcısı seveni mevcut. Bu konuda tek bir doğru olsaydı zaten tek bir sound chip olurdu. Ama şunu söyleyebilirim, müzikal, analoğa yakın sesi sevmeyen kişi bu chipi sevmez. Siz muhtemelen wolfson veya burr brown chiplerden daha çok zevk alırsınız.
  • Akli başindayim diye geçinen koca koca adamlarin, ilkokul 1. sinifta okuyan cocugun bile idrak edebilecegi gercekleri kabul etmemekteki israrlarini izlemek epey eglenceli oluyor. Olsun, sizin gibi adamlar da lazim, yoksa bu bezirgan saltanati nasil devam edecek öyle değil mi? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Akli başindayim diye geçinen koca koca adamlarin, ilkokul 1. sinifta okuyan cocugun bile idrak edebilecegi gercekleri kabul etmemekteki israrlarini izlemek epey eglenceli oluyor. Olsun, sizin gibi adamlar da lazim, yoksa bu bezirgan saltanati nasil devam edecek öyle değil mi? :)

Seninde takıp eden 3 whatsup grubu var neden anırmak istediğine cidden anlam veremiyorlar

Ama çok eğleniyor lar yazdıklarını okudukça

Bu ilk okul mevzusunu da yazayım oraya dur

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.