Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muhtemelen bu arkadaşı kendi bilgisizliğinden yararlanan çakal esnaflardan bir tanesi sağlam dolandırmış.

O da kuyruk acısıyla buradaki herkesi öyle göstermeye çalışarak kendi acısını dindirmeye çalışıyor.

Boşuna dememişler "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mair

İyiii, madem aramıyo bi güzel çökeyim üstüne hemen (kötü iç ses).

@siyau: Ölçülebilir fark demişsiniz. Fakat mesele bilim değilki. X yerine Y kablosu kullanılınca seste şöyle böyle iyileşme olduysa demek ki bundan o kablo ve iç yapısı - malzemesi - kaplaması vb mesuldür. Ki zaten bu iyileşmeler yürütür kablo sektörünü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Muhtemelen bu arkadaşı kendi bilgisizliğinden yararlanan çakal esnaflardan bir tanesi sağlam dolandırmış.

O da kuyruk acısıyla buradaki herkesi öyle göstermeye çalışarak kendi acısını dindirmeye çalışıyor.

O konuda çok haklısınız. Eğer bir kabloya 1500 TL vermiş olsaydım, bu kazığı yemenin acısını uzun süre hissederdim ve "keşke burnundan kıl aldırmayan, odyofil geçinen, bilgisiyle değil de malıyla övünmeyi marifet sayan gösteriş meraklısı tiplerin dolduruşuna gelmeseydim" diye düşünürdüm :) Ama öyle bir aymazlık yapmadım Allaha şükür..
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Muhtemelen bu arkadaşı kendi bilgisizliğinden yararlanan çakal esnaflardan bir tanesi sağlam dolandırmış.

Çok acı vermiş olmalı evi arabayı tarlayı satmış

Zensor almış

• mavera71 M kullanıcısına yanıt
    Hocam kulaklık nasıl oluyor asusta. Hoparlör(rca) ve kulaklık(6.25mm) için ayrı çıkışlar var. İkisine de takılı olduğunu farz edelim. Sesi hangisine yönlendireceğimi nasıl seçiyorum? Mümkünse kasanın arkasına eğilmem falan gerekmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 22 Şubat 2017; 16:34:42 >
  • peki bir soru.neden çeşit çeşit kablolar var neden bir standart yok neden kimi tizleri ön plana çıkarırken kimi basları sağlamlaştırıyor veya kiminde caza daha yatkın midler önde?neyse o göndermesi gerekmiyor mu kaliteli kablonun?bu bence biraz pazarlama stratejisi gibi.kabloların sesi değiştirmesi doğru ama düzeltiyormu yoksa bir taraftan bozarken başka tarafımı öne çıkarıyor bence soru bu.benim beğendiğim bayıldığım ahmet mehmete yavan geliyor mustafanın beğendiğine ben burun kıvırıyorum.nabza göre şerbet dağıtıyorlar bizde afiyetle içiyoruz işte,işin gerçeği bu.adamlar zaaflerı gördü baktılar milyon milyar dolarlar cirit atıyor,üstüne üstüne gidiyor.işte diyorum eskiden bu yoktu.kablo al sana kablo.bitti hadi yürü şimdi dinle müziğini.ama müzik dinle kablo veya amfi veya hoparlorü değil.şimdi onu kafaya tak bunu kafaya tak dinlediğin müzikten bi halt anlamıyorsun.millet gülüyor bana bazen.abi ne fark var işte ne güzel çalıyor.ulan ne güzel değil işte baksana basla cılız tizler çatlıyo seste gövde falan hak getire.ben kafaya takıyorum o takmıyor aradaki fark bu.adamın kafa rahat ama.

ha bu arada benim bütün bahsi geçen mesajlarım 5 liralık 10 liralık kablonun kaliteli kablo ile fark olmadığı üzerine değil.benim en baştan beri fikrim belli bir kaliteden sonra fark etmeyeceği.bundan sonrası artık yılan yağı derler o hesap benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 22 Şubat 2017; 16:40:29 >

• siyau kullanıcısına yanıt
    Zaten kullandığınız sisteme bakınca bir USB kabloya 1.500 TL vermenizi gerektiren bir durum yok ki. Keza hoparlörleriniz bile o fiyatın yarısı.

Bakınca benim de yok öyle bir sistemim, 1.500 tl'lik USB kablo ile fark yaratacak kadar. Ama kalkıp 1.500 tl'lik kablo alan enayidir, o farkı hissedemez demiyorum.

Zira, kendi sistemimde noname USB kablo + Audiquest Tower interconnect kablodan Atlas Element Integra interconnect kablo + Atlas Element SC USB kablo'ya geçince farkı direkt hissettim. Vokal bir anda öne çıktı, ama bu sahne arkada kaldı demek değil. Hem sahne de genişledi, hem de ses parladı. Tam benim istediğim şekle geldi.

Bu sebeple benim hissettiğim farkın çok daha fazlasını sistemi benden iyi olan birisi 1.500 TL'lik kablo kullanınca hissedebilir. Burada önemli olan aradaki fark o fiyata değer mi değmez mi. O zaman da kulak, zevk ve hobiye ayırdığın bütçe işin içine girer. Kimisi F/P seçer, kisimi en ufak farkı hissedince o parayı çat diye gömer. Ama mu karar için kimse kimseyi enayi olmakla suçlayamaz. Hele ki böylesine ucu açık bir hobide.

Kıssadan hisse, denemeden, tecrübe etmeden konuşmak komik oluyor.

• the wade kullanıcısına yanıt
    👏🏻👏🏻👏🏻

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Akli başindayim diye geçinen koca koca adamlarin, ilkokul 1. sinifta okuyan cocugun bile idrak edebilecegi gercekleri kabul etmemekteki israrlarini izlemek epey eglenceli oluyor. Olsun, sizin gibi adamlar da lazim, yoksa bu bezirgan saltanati nasil devam edecek öyle değil mi? :)

Seninde takıp eden 3 whatsup grubu var neden anırmak istediğine cidden anlam veremiyorlar

Ama çok eğleniyor lar yazdıklarını okudukça

Bu ilk okul mevzusunu da yazayım oraya dur

Boşver bu tiplerle muhattap olma.
  • yaw he he deyin geçin . Para adamın istediğini alır kim ne karışır arkadaş yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

quote:

quote:

Akli başindayim diye geçinen koca koca adamlarin, ilkokul 1. sinifta okuyan cocugun bile idrak edebilecegi gercekleri kabul etmemekteki israrlarini izlemek epey eglenceli oluyor. Olsun, sizin gibi adamlar da lazim, yoksa bu bezirgan saltanati nasil devam edecek öyle değil mi? :)

Seninde takıp eden 3 whatsup grubu var neden anırmak istediğine cidden anlam veremiyorlar

Bu kafaya sahip 3 kişi bloklu bende zaten bunu da blok yapayım 4 olsun kafam rahat ne yazsa görmüyorsun

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu kafaya sahip 3 kişi bloklu bende zaten bunu da blok yapayım 4 olsun kafam rahat ne yazsa görmüyorsun

Akşam şu lx55 in opamplarına ve bufferine bakıp modellerini bi yazsana.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Akşam şu lx55 in opamplarına ve bufferine bakıp modellerini bi yazsana.

Yazma böyle seyler burda op amp falan

Ona da itiraz gelir hayır abi op amp ne farki ne olmaz öyle şey vergi mergi yazar şimdi tancan

• kusura bakmayın kim üstüne alıcanacaksa peşinen alınsın da para benim sana ne demek senin hakkınsa bunlar bizi kandırıyor demek de benim o kadar hakkım.katılırsın katılmazsın o da senin problemin.atlamayın her lafa o zaman.burası forum babanızın çiftliği değil at koşturmaya.kişiselleştirmeye değecek bir durum yok ortada altı üstü 2 kablo 3 amfi muhabbeti dönüyor herkes istediğini söyleme hakkına sahip.açık kalp ameliyatı yapmaya kalkmıyor kimse bu kadar bilgisi olma gereği olsun. herkes haddini bilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 22 Şubat 2017; 18:18:7 >
  • Gercekten keske surada herkes haddini bilse.

• aynı şeyi söylüyorum,sorun kalmayacak işte o zaman zaten.neyi ispatlamaya çalışıyorsun olayı kişiselleştirip yok sen bilmiyorsun ben daha iyi biliyorum deyip?sen benden iyi biliyorsan iyi,ne yapayım şimdi madalya mı bekliyorsun?sen derken lafım ortaya.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    yazılımla seçiliyor
    Benim hoparlörün vasat olması da bir sebep olabilir ama dac ın bile adam gibi etkisini göremedikten sonra kablonun (özellikle digital kablonun)bu kadar ekti etmesi bana hala çok ütopik geliyor. Yoktur demiyorum ama bir türlü mantığıma oturmadı. Kendim görene kadar da değişmeyecek sanırım.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Daha once de yazdim, zaten sizdeki sistemle dac, kablo, spike bunlarin bir degisime sebep olacagini dusunmuyorum.

İyi de dediklerin sistemin tamamı zaten

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.