Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Geçen gün bir arkadaşım arıyor ,eski televizyonum var CRT biri bana dedi ki sakın atma içinde altın var .sence doğru mu ?
    evet doğru ,televizyonu getir ,kazı yapalım ,altını çıkaralım köşe olursun .ha bu arada payımı isterim haa dedim

şehir efsaneleri ,altın varda ,ne kadar var ,mikron altın kaplama ,kazırsan üstünden mikro gram alırsın ..

bir şeyleri kulaktan duyma fikirlerle savunmak hata .elektronik fizik demek . iletkenlerin geçirgenlik katsayıları vardır .gümüş ile bakır bir değildir örnekle ,data için çok kısa kablolarda aşırı fark olacağını sanmıyorum ama bağlantı konnektörlerinin yüksek derecede iletken olması ve korozyona karşı dirençli olması istenir , bu sebepten cep telefonlarının içindeki konnektörler korozyona karşı dirençli iyi bir iletken olan altın kaplama kullanılır .

Öyle bunu akıl edemmeişler mi de kaliteli kablo kullanmamışlar yok işine son verirlerde vs bilgiçliklerine gerek yok .
    İnternette mesnetsiz her bilgi doğru değildir . akademik ünvanı olmayan veya gibi tanıtan kişilerin yaptığı ucuz karşılaştırmalar gerçeği yansıtmaz .ben gördüğüme duyduğuma inanırım .

hikaye bu ya , köyde baba oğul tarlada çalışıyorlarmış , oğul daha bilgili baba köyden dışarı adımını atmamaış ,kitap okumamış ,cahil .
    o sırada uçak geçiyormuş ,uçağın ne olduğunu bilen oğlan babaya seslenmiş uzaktan baba baba uçak geçiyor .
    Baba hiç istifini bozmamış ,uçak nedir bilmez ki .
    oğluna seslenmiş ''Elleşme geçsin ''

Bırakın herkes bildiğini okusun . elleşmeyin

Bahsi geçen hiç bir kabloda altın Yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam da benim kurduğum sistem ortada. Sisteme dac ekledim hiçbir şey olmadı. Buna gerekçe olarak kablo gösterilmesi saçmalık. Bu sisteme piyasadaki en uygun kabloyu taksam hiç bir şey değişmeyeceğini adım gibi eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 21 Şubat 2017; 13:27:45 >
  • abi 150 liralık usb kablo var zaten,10 liralık yazıcı kablosu değil ne hala kablo muhabbeti yapılıyor diye sordum hatta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Hocam tamam da benim kurduğum sistem ortada. Sisteme dac ekledim hiçbir şey olmadı. Buna gerekçe olarak kablo gösterilmesi saçmalık. Bu sisteme piyasadaki en uygun kabloyu taksam hiç bir şey değişmeyeceğini adım gibi eminim.

Kım kablo gösterdi hala ayni konuyu yazıyorsunuz

Sürekli yaziyiruz ya yazılım yanlış

Ya pc yanlış

Ya usb kablo yanlış

Ya dac yanlış

Ya anfi yanlış

Ya hop yanlış

Yada en önemlisi yatırım a karşılık beklenti yanlış

Mevzu kablo degil ya beklenti yada her hangi bir bileşen

İyi dac var ayre msb ve benzeri al bunları tak gene sonuc değişmeyecek

Sisteminizde bareller var

Yada beklentiniz büyük

Baştan anlatayım hocam. Beklentinin çok yüksek olmasıyla alakası yok. Başta 900 liraya ikinci el A5+ aldım onboard ses kartına ile kullandım bir süre. Dinlediğim her müzik türü için olmasa da bu ses bu paraya fena değil dedirtiyor. Sonra sisteme hoparlörün iki katı fiyata dac ekliyorum. Arkadaş kayda değer hiç birşey mi değişmez. Buna hala anlam veremiyorum. Yükseltme olarak da yapacağım en fazla monitör audio bronze 2 + denon pma520 amfi şeklinde olur. Pc sistemi için daha iyisi benim için fazla. Ama o zaman bile bu dac ın fark yarayacağına dair şüphem var.

• Hobar kullanıcısına yanıt
    A5+ ile herhangi bir değişim yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Rega Elicit-R + Dali ikon mk2 gibi bir setup olsa kaynağı yükselttikçe bir şeylerinde değiştiğini siz da farkedersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 21 Şubat 2017; 14:6:9 >
  • quote:

Baştan anlatayım hocam. Beklentinin çok yüksek olmasıyla alakası yok. Başta 900 liraya ikinci el A5+ aldım onboard ses kartına ile kullandım bir süre. Dinlediğim her müzik türü için olmasa da bu ses bu paraya fena değil dedirtiyor. Sonra sisteme hoparlörün iki katı fiyata dac ekliyorum. Arkadaş kayda değer hiç birşey mi değişmez. Buna hala anlam veremiyorum. Yükseltme olarak da yapacağım en fazla monitör audio bronze 2 + denon pma520 amfi şeklinde olur. Pc sistemi için daha iyisi benim için fazla. Ama o zaman bile bu dac ın fark yarayacağına dair şüphem var.

Burda İstanbul'da olsan buyur gel bakalım diyeceğim de Ankara gözüküyor

O dac supperrr bi dac degil ama pc ses kartı ile mukayese de edilecek dac degil usb kablosunuz da idare edecek seviye

Sizi muhtemelen a5 ler ve onlara giden kötü kablo etkiliyor

A5 yerine daha iyi bir hop olsa dac kendini gösterecek

Örnek dac tan çıkan birim 100 desen

USB de zaten yarıya iniyor kayıp o kablo ile

Sonra interconnet de vuruyor hançeri gitti 25 daha

Hoparlor e ulaşan 25 oda yarısı dahili dac ta hiç oluyor sizin sorun bu ve hoparlörde çok iyi degil

Anladığım kadarı ile biraz daha iyi çalsın keyfim yerine gelsin madem

Bu dac bu para verdim diyorsunuz haklısınız ama

Maalesef kapitalizm ver ver ver ver

Her cebinizden çıkanı dengelerseniz olcak

Şimdi alacağınız hop ve amfide çok iyi degil belki onda da hüsran olcak

Yerinizde olsam biraz sabır eder iyi bir anfi alırsınız

Ankara eski adresim şu an Kuşadası'ndayım. İstanbul'da olsam gelirdim hatta İzmir'de olsanız ona bile gelirdim. Dac ı birazdan denemesi için Mair e postalayacağım. Üst seviye olmasa da benimkinden iyi sistemi var. Bir de o bakacak.

Bu sisteme alacağım en pahalı bookshelf 1500 2000 i geçmez.

• Bu arkadaşlar size arabanizi, evinizi sattirir, kablo alacagim derken aç, açikta kalirsiniz aman dikkat :)

Bu kablo işi para tuzagidir, daha önce de altini çizdiğim gibi "enayi vergisi" ödemeyin (şimdi bunu yazdigim icin bazilari beni şikayet etmiş, bu halk arasinda kullanilan bir deyimdir, hakaret değildir merak etmeyin). Hi-fi simsarlarinin elinde oyuncak olursunuz, haberiniz olmaz.

Şu an SMSL sanskrit 6th dac kullanıyorum. Onboard ile dinlemeyi artık kulaklarım kaldıramıyor. Çok samimi söylüyorum bunu. Ayrıca insan daha iyisini duymadıktan sonra hep bildiğini iyi sanıyor. Ürünün de fiyat/performans oranın yüksek olduğunu düşünüyorum. Müsait bir zamanda bende kayıt atarım. En azından gerçeği kadar olmasada bir fikir verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Bu arkadaşlar size arabanizi, evinizi sattirir, kablo alacagim derken aç, açikta kalirsiniz aman dikkat :)

Bu kablo işi para tuzagidir, daha önce de altini çizdiğim gibi "enayi vergisi" ödemeyin (şimdi bunu yazdigim icin bazilari beni şikayet etmiş, bu halk arasinda kullanilan bir deyimdir, hakaret değildir merak etmeyin). Hi-fi simsarlarinin elinde oyuncak olursunuz, haberiniz olmaz.

Yaw he he tamam sen haklısın

vergi mergi koymaz bize verirsek te devletimize veriyoruz

Elektrik çalmıyoruz merak etme

Ev falan satmaya gerek Yok

Biz keyfimize bakalım

Sizin tardınızda insanlarda uzaktan baksın boyle

• quote:

Orijinalden alıntı: Orhun

Şu an SMSL sanskrit 6th dac kullanıyorum. Onboard ile dinlemeyi artık kulaklarım kaldıramıyor. Çok samimi söylüyorum bunu. Ayrıca insan daha iyisini duymadıktan sonra hep bildiğini iyi sanıyor. Ürünün de fiyat/performans oranın yüksek olduğunu düşünüyorum. Müsait bir zamanda bende kayıt atarım. En azından gerçeği kadar olmasada bir fikir verir.

Denemedim ama smsl ürünleri çok hoş görünüyor. En azından inglizler gibi geçen yüzyıldan kalma gibi görünen ürünler tasarlamıyorlar. Gayet sade ve hoş. M8 dac öyle mesela. A6 amfili dac da öyle.

A6 daki amfinin kalitesinden emin olabilsem alırdım ama sanırım D sınıfı amfi var.

• Bu arada, şu akıllara zarar hesaplamayı da anlayan beri gelsin :)

"Örnek dac tan çıkan birim 100 desen

Hoparlor e ulaşan 25 oda yarısı dahili dac ta hiç oluyor sizin sorun bu ve hoparlörde çok iyi degil"

Eğer DAC'tan hoparlöre kadar bu şekilde %75'e varan kalite kaybı olduğunu bir ölçüm aletiyle, kontrollü ve tekrarlı bir şekilde ispatlayacak olan çıkarsa, ben de Taksim meydanında eşek gibi anırmaya hazırım; buradan ilan ediyorum :)

Kılavuzu karga olanın burnu neyden kurtulmazmış, bilirsiniz :) Bunun gibi deli saçması hesaplar yapanları kendinize kılavuz edinmeyin, aman diyeyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Bu arada, şu akıllara zarar hesaplamayı da anlayan beri gelsin :)

"Örnek dac tan çıkan birim 100 desen

Hoparlor e ulaşan 25 oda yarısı dahili dac ta hiç oluyor sizin sorun bu ve hoparlörde çok iyi degil"

Eğer DAC'tan hoparlöre kadar bu şekilde %75'e varan kalite kaybı olduğunu bir ölçüm aletiyle, kontrollü ve tekrarlı bir şekilde ispatlayacak olan çıkarsa, ben de Taksim meydanında eşek gibi anırmaya hazırım; buradan ilan ediyorum :)

Kılavuzu karga olanın burnu neyden kurtulmazmış, bilirsiniz :) Bunun gibi deli saçması hesaplar yapanları kendinize kılavuz edinmeyin, aman diyeyim...

Bu seviyi senin anlamanı bekleyen Yok dikta et yazdığım arkadas anladı sen anır orda esek gibi

Sana izah etmeye bilim adamları çaresiz

Seviye belli anca esek olur anırırsın biz tutmayalım seni

Gerçi esek olsa sonuc 25 degil 12.5 olduğunu cozer ilk okul seviyesi bunu Bile çözememiş kalkmış yazı yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 21 Şubat 2017; 15:38:49 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Orhun

Denemedim ama smsl ürünleri çok hoş görünüyor. En azından inglizler gibi geçen yüzyıldan kalma gibi görünen ürünler tasarlamıyorlar. Gayet sade ve hoş. M8 dac öyle mesela. A6 amfili dac da öyle.

A6 daki amfinin kalitesinden emin olabilsem alırdım ama sanırım D sınıfı amfi var.

Murat bey smslm8 aldı çok başarılı buluyor fiyatına göre denemek lazım

Tasarıma aldanmamak lazım yalnız Ne kalas gibi görünen cevherler var. Üst seviye cihazlar daha sade ve basit tasarımlara sahip oluyor genelde.

Bu iş deneyip tecrübe etmekle alakalı. Yoksa burada önceki mesajlarda görüldüğü gibi 3-5 şeyden haberi olup her şey hakkında ahkam kesenleri görmek kaçınılmaz oluyor. Kısacası tecrübe ettiğin kadar bilgi sahibi oluyorsun.

Mesela bende RCA kablo yükseltmesine gideceğim. Konuma tavsiye gelmed daha ama iyi bir markanın giriş seviyesi kablosunu şansa seçip deneyip tecrübe edeceğim.

Evet bende smsl m8 var ve gerçekten memnunum. Çok ciddi fark yarattı.
    Pioneer blurayi cd transport yaptım :) m8 ile dinliyorum, gerçekten elimdeki her cdyi baştan dinleme motivasyonum var :)
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Üstad gerçekten o mesajda Tuğrulun matematiksel anlamda %75 kayıp olduğunu söylediğine inanmıyorsunuz değil mi?
    Rica ederim gerçek olmasın bu yahu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavera71

Evet bende smsl m8 var ve gerçekten memnunum. Çok ciddi fark yarattı.
    Pioneer blurayi cd transport yaptım :) m8 ile dinliyorum, gerçekten elimdeki her cdyi baştan dinleme motivasyonum var :)

M8 de kulaklık çıkışı yokmuş yav. M9 da var pahalı o da. Şu A6 nın amfisine bi güvenebilsem ya da nasıl olduğu hakkında fikrim olsa tam aradığım tipte cihaz. Şık, sade, istediğim her özellik var vs.

Bir de profilinize baktım asus stx ii de kullanmışsınız. İkisini kıyaslar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 21 Şubat 2017; 17:41:56 >
  • Kablolar önemsiz diyenin özgüvenine hayran kaldım. :) analog taşınan müzik sinyalinde kablo yalıtımı iyi değilse sinyalde bozulmalar olacaktır. Bu hem teorik olarak hem de pratikte doğrudur. Dijital taşınan sinyalde bu bozulma çok daha sınırlı kalır. Kablo önemsiz diye bir tabir yok, sisteminin seviyesinde kablo almak var.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.