Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dile dikkat

Aksi halde müdahale etmem gerekecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Hacı abc yi geçtik sen bize d yi anlat.Sen yazılarına çok önceden sokak ağzına dönmüştün zaten anladığın dilden yazıncamı zoruna gitti.Tekrar yazıyorum deneyimlerini anlat testlerini anlat bize kıstas ver şu şudur bu budur diye,laf kalabalığı yapma.Ne demişler çok okuyanmı çok gezenmi..

• Benim zoruma niye gitsin? Enayi vergisi ödeyen ben değilim çok şükür :)
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Vatandaşın durumu musaitki ödüyor bunu ödeyen dertlenmemişte size ne oluyor,hem konuyu vergiye nasıl getirdiniz.Vergi zaten bu Ülkenin kanayan bir yarası..

• Bu arada bir şey söyleyeceğim ama gülmeyin. Normalde kafama yapışık ve küçük sayılacak kulaklarım var. Elimle kepçe yapınca ses daha güzelleşiyor. Hem de hoparlörleri bana çevirmenin altına birşey koyup yükseltmenin yaptığı etkiden çok daha fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyau

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Kesin bilgim yok ama crc olmaması bana son derece mantıksız geliyor. Diyelim ki crc yok ve sinyal taşınmasında problem oluyor. Kablo ile sahnenin genişlediği, ses sıcaklığının arttığını söyleyen insanlar var. Digital veride bu nasıl mümkün olabilir ki? Veri taşınmasında sorun olsa seste bozulma şeklinde bir fark olur.

Siz önce var mı yok mu onu bir araştırın sonra üzerine konuşalım. Gerçek zamanlı iletim ile bir yerden bir yere veri kopyalama arasında temelde bazı farklar var.

Diğer yorumunuz için birden fazla açıklama olabilir, bir usb kablo sadece +/- Data taşımıyor, diğer iki kanal enerji ve toprak taşıyor.

Dijital veri taşınıyor ama taşıma yine analog voltaj.

Kablonun direnci sebebiyle 1 okunması gereken voltaj eşiğin altına düşerse ve 0 okunursa ne olur mesela?

Usb protokolünde gönderici ve alıcı arasındaki protokol mesela eğer kablo tüm veriyi doğru iletse bile sadece ve sadece zamanlama problemi yaratırsa bu dac tarafındaki alıcı çipte fazladan gürültü oluşmasını sağlıyor.

O kadar fazla detay varki, usb çıktığında gerçek zamanlı ses transferi için tasarlanmış bir veriyolu değildi, dolayısı ile dac tasarımcıları bile farkları yeni yeni açıklamaya başladılar çünkü onlar bile neden olduğunu anlayamıyordu.

Hikaye anlatmaya tam yol devam :) Konuyu bilmeyen de zannedecek ki 100 metre öteye kayıpsız veri iletmeye çalışıyoruz.

Yok USB ses iletmek için tasarlanmamış da , yok daha yeni keşfediyorlarmış da vs. USB hayatımızda 1996 yılından beri var. Demek 20 sene boş boş oturmuş üreticiler, standartları belirleyenler. Veri veridir; içeriğinin bütünlüğü korunursa niteliği değişmez. Bunun için de asgari tedbirler alınıyor ve bu 5 dolarlık kabloda da alınıyor, bunu yapmak zor ve pahalı bir şey değil. 1950 yılında değiliz, sene 2017.

Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olun olur mu? Size 2 transfer modu söyledim önce ikisini araştırın ne farkı var görün sonra Data bütünlüğü korunuyor mu yoksa korunmuyor mu yorum yapın.

Ben Size öyle olur böyle olur demiyorum usb standartını söylüyorum, araştırın öğrenin.

• Hobar kullanıcısına yanıt
    E ses bir dalgadır ve kepçe formu daha çok dalga toplar, netlik artar ses biraz yükselir ama sahne daralır
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Zevzeklik etmeye gerek yok. İşin abc'sini konuşuyoruz burada. Sizin subjektif yorumlarınız herhangi bir değerlendirme kıstası olamaz; bunlar sadece sizi bağlar. O günkü ruh haliniz bile algılarınza etki edebiliyorken, bu şekilde ulaştığınız sonuçları bilimsel ve kesin bir gerçekmiş gibi sunma ahmaklığına tahammül etmemi bekleyemezsiniz.

Madem abc sini konuşmak istiyorsunuz, öğrenip konuşun o zaman. Yazdığım 2 modu araştırın abc si orası.

• arkadaş bi kişi de çıkıp demiyorki adamın usb kablosu 10 liralık yazıcı kablosu değil,audioquest forest hala ne kablo muhabbeti yapıyorsunuz?
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Ses sitemlerinden hiç anlamam ama Monitörünüze hayran kaldım çok şık ve net. Ayrıca webcam'inizi örtmenizi tavsiye ederim çok kolay hacklenebiliyor.

İyi forumlar.

• Audio engine a5+ hoparlör ve dahili amplifier o dac ın hakkı değil. Onları yükseltmeden bu kötü diye ahkam kesmek anlamsız olur.

• spitzer S kullanıcısına yanıt
    Kafalardaki soruları bitirmek ve ilersi için de referans teşkil etmesi amacıyla bir video serisine başladım. Benzer şekilde aktif hop ile giriş seviyesinden yüksek seviyede dacların gerçek bir amfi ve pasif hop olmadan kullanılırsa nasıl bir ses ve "fark" alınamayacağını göstermek istedim. Fark, arkadaşımızın beklentisiydi.

İlk video en temel sistemdeki performans. Videolar için ayrı başlık açacağım.

Not: farkettim ki ses kayıt alınca ve dropboxtan linkini atınca ses kalitesi çok daha iyiymiş. Bundan sonra öyle olacak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus Essence STX 2 yada ZXR alacaksın.

Üstüne Burson v5 opampları takacaksın. SOnra güzel bir hoparlör sistemi satın alıp işi bitireceksin.

bende opamplar eksik, z623 var idare eder bir cihaz, basları maximumda bile bozulmuyor.
  • güzel bir hoparlor sistemi derken?şunun cevabını bilsekte rahat etse herkes.centete gider valla bu soruyu cevaplayabilen.iyi bir hoparlor sistemi...
  • Veri kablolari ile ilgili yalanlara bende inanmiyorum taaki biri cikip ta somut olarak aksini ispatlayana kadar.

http://www.computeraudiophile.com/f6-dac-digital-analog-conversion/universal-serial-bus-industry-standard-cables-connectors-and-communications-protocols-between-computers-and-electronic-devices-cable-myth-11711/

Birsuru bunun gibi sonuc cikiyo nette.

Hdmi kablo larin saglamlik testi var sadece.kalite farkini ispatlayan 1 tane site yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

güzel bir hoparlor sistemi derken?şunun cevabını bilsekte rahat etse herkes.centete gider valla bu soruyu cevaplayabilen.iyi bir hoparlor sistemi...

Zensor 3 olmadığı kesin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Veri kablolari ile ilgili yalanlara bende inanmiyorum taaki biri cikip ta somut olarak aksini ispatlayana kadar.

http://www.computeraudiophile.com/f6-dac-digital-analog-conversion/universal-serial-bus-industry-standard-cables-connectors-and-communications-protocols-between-computers-and-electronic-devices-cable-myth-11711/

Birsuru bunun gibi sonuc cikiyo nette.

Hdmi kablo larin saglamlik testi var sadece.kalite farkini ispatlayan 1 tane site yok.

Adamlar 300$ lık kablo ile 5$ lık kablo aynı demiş. İkisi de veriyi hatasız ilettiğini iddia ediyor. Bana da mantıklı geldi. Bazıları pahalı sistemde ucuz kablo kullanmayı kendine yediremiyor. Durumun özeti bu.

Kablosuz sinyalde durum daha kötü. Mesafeye, aradaki engele, etrafta diğer kablosuz cihazlara göre gönderilen sinyalin yarıdan çoğunun bozulduğu oluyor. Ama doğru giden veri bir şekilde ayıklanıyor aradan. Bluetooth aptx ile flac kalitesinde ses aktarımı yapılabiliyor bu sayede. Bu ortamda bile taşınan veri kablodan mı gidemeyecek.

Belli bir kalınlık ve saflıkta olduktan sonra analog kablonun da etkisinin abartıldığı kadar olduğunu sanmıyorum. Üst seviye sistem kurarsın en ufak bir kayba tahammülümün yoktur o zaman anlarım ama 1500 liralık hoparlörü olan adama 500 liralık kablo al demek yanlış. Metresi 20 liralık kablo her türlü işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 21 Şubat 2017; 4:18:39 >

• Su usb kabloya laf söyleyen arkadaşların bir tanesin de referans bir sistem referans bir usb olsa tamam diyeceğim de
    Mevzunun birde baska bir yanı var anlayamadığınız iy ve fiyati yüksek olan audioquest 900 usd lik usb kablosundan daha başarılı olan 400 usd lik usb kablo var mevzu parada değilki

Bir sisteme en zor oturan şey
    analog da iğne ve interconnet

dijitalde usb ve interconnet

Hiç girmedikleri hiç duymadıkları seyler icin yorum yapmıyorlar mi klasik vatandaş

Porsce kullanıp reno lastiği takan varmi aranız da cunku olmaz o araba ne yürür ne durur herseyde denklik Laz'ım

adam zensor 3 ve pi ile hi-end sisteme sahip olduğunu falan sanıyor
    Çok ilginç seviye belli ona bu seviye üstü ne taksan sonuc değişmez degisemez

Biri almış z5500 diğeri almış class t anfi uç kuruşluk bookshelf

Bunlarla dac usb deniyor lar hatta deneyemiyorlar olmayan şeyin neyini deneyecekler

Arkadas genel bir olay var sistemin her bileşeni belirli seviyede olmadığı zaman en zayıf halka kadar oluyor sonuc

Bir tane zevzek çıkmış araba satıp ev satıp sistemi alayım alma arkadas alma ama elinde olmayanla ilgili böyle genel bir platform da da kirlilik yaratma

Atla deve degil bu is beklenti ölçüsünde bu forumdan en az 100 kişiye sistem kurduk neden bir kişi şikayetçi degil neden boş boş konuşmuyorlar cunku ellerinde var ve neyin ne olduğunu iyi biliyorlar

İslerim kötü oldugu dönemler de çok sistem sattım

İsler iyi ken de aldım ama hiç bir donem elimde olmayan bir ürünü ne kimseye yazdım ne de söyle böyle dedim

Çukur acılir kepçe operatörü olur

Bina yapılır mutahit olur

Deprem olur Muhendis olur

Hastane gider doktora ilaç önerir

Dünyadan bi haber konuşmak çok ülke gezdim bizdeki kadar hiç görmedim

Su forumda forum anacına uygun

Elinizden geçen denediğiniz ürünler hakkında bilgi paylaşımı yapacağınıza

Hiç bilmediğiniz olaylarla ilgili ancak atıp tutuyorsunuz forumdas size protokol leri yazıyor yok a b diyorlar adam ab sini yazıyor yok o degil

Elinde imkanı olmayan bir ürüne gucu yetmeyen o ürün söyle böyle diyor yav arkadas nedir bu kedi ciğer olayı Bırakın bu kompleks i kondo anfi almaya gücüm yetmiyor diye kondo kötü anfimi oldu şimdi

Yazık valla üzülüyorum bu hallerinize

Her birinize laf anlatmaktansa ben bıktım alıp kullanmadığınız ürünle ilgili bilgi kirliliği yaratmaktan daha bıkmadınız

Söz gümüşse, sükut altındır.

Belki bundan azıcık anlarsınız sanmam ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 21 Şubat 2017; 12:35:42 >

• yaş icabı eski aklımda kalmış 80 lerin ortası sonu 90ların başı...çok heves ederdik tabi o zaman imkan yok kedi gibi yalanır bakardık mahalledeki abilerin,zengin paralı arkadaşların evlerinde. çok katlı sistemler modaydı o zaman.pikaplı,kaset deckli falan.markaları ezberlerdik nakamichi technics,marantz,denon,onkyo falan.çok anlıyomuş gibi onun decki iyiymiş technics amfiler en iyisiymiş konuşurlardı dnlerdik muhabbetlerini. pioneer o zamanlar minibüsçü markasıydı kimse yüzüne bakmazdı,burun kıvırırlardı pioneer deyince...adamlar neredeyse o çiftli beyaz elektirik kablosu takıyordu amfi ile hoparlor arasına.eski pikaplara bakın interconnect kabloları pazardan aldığın 10 liralık rca kablosu gibi,ucu bırak saf gümüşüydü,altın kaplamaydı bildiğin teneke,bakır bile değil.ne olduysa birden cicili bicili,yok altın kaplama yok gümüş uç yok rhodium bilmemnemyum soketler, kalburüstü bir amfiden daha pahalı kablolar görmeye başladık.ne değişti arada o kadar amfi üreticisi bilmiyormuymuydu sonradan mı icat olmuş bakır kablo?anlaşılır şeyler değil ya.bu kablo muhabbetine ben anlam veremiyorum yeminle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 21 Şubat 2017; 12:48:27 >

• Geçen gün bir arkadaşım arıyor ,eski televizyonum var CRT biri bana dedi ki sakın atma içinde altın var .sence doğru mu ?
    evet doğru ,televizyonu getir ,kazı yapalım ,altını çıkaralım köşe olursun .ha bu arada payımı isterim haa dedim

şehir efsaneleri ,altın varda ,ne kadar var ,mikron altın kaplama ,kazırsan üstünden mikro gram alırsın ..

bir şeyleri kulaktan duyma fikirlerle savunmak hata .elektronik fizik demek . iletkenlerin geçirgenlik katsayıları vardır .gümüş ile bakır bir değildir örnekle ,data için çok kısa kablolarda aşırı fark olacağını sanmıyorum ama bağlantı konnektörlerinin yüksek derecede iletken olması ve korozyona karşı dirençli olması istenir , bu sebepten cep telefonlarının içindeki konnektörler korozyona karşı dirençli iyi bir iletken olan altın kaplama kullanılır .

Öyle bunu akıl edemmeişler mi de kaliteli kablo kullanmamışlar yok işine son verirlerde vs bilgiçliklerine gerek yok .
    İnternette mesnetsiz her bilgi doğru değildir . akademik ünvanı olmayan veya gibi tanıtan kişilerin yaptığı ucuz karşılaştırmalar gerçeği yansıtmaz .ben gördüğüme duyduğuma inanırım .

hikaye bu ya , köyde baba oğul tarlada çalışıyorlarmış , oğul daha bilgili baba köyden dışarı adımını atmamaış ,kitap okumamış ,cahil .
    o sırada uçak geçiyormuş ,uçağın ne olduğunu bilen oğlan babaya seslenmiş uzaktan baba baba uçak geçiyor .
    Baba hiç istifini bozmamış ,uçak nedir bilmez ki .
    oğluna seslenmiş ''Elleşme geçsin ''

Bırakın herkes bildiğini okusun . elleşmeyin

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.