Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben deneyimlerimi anlatıyorum, bu hobide 8 yıldır varım, çeşitli denemelerim oldu, tecrübelerim bu yöndedir. Kimseye akıl vermek gibi bir niyetim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyau kullanıcısına yanıt
    spitzer S kullanıcısına yanıt
    elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Bu konuda iddalı değilim. Belki ses iletiminde farklı birşey oluyordur belki bilmediğim başka birşey vardır. Ama açıkçası usb veya herhangi bir dijital kablonun etki etmesi bana da saçma geliyor. Sebebi şu.

Ethernet kablosunu ele alalım. Kalitesiz bir kabloyu uzak mesafede kullanmaya çalışırsanız hızınız düşer ya da bir noktadan sonra veri iletilemez. Ama veri iletimi gerçekleştiği sürece %100 doğru olarak gönderilir. Wifi için de aynısı geçerli. Çünkü iletilmesi gereken verinin yanında bir de doğrulama biti var. Yanlış hatırlamıyorsam her 8 bit için 1 bit olması lazım. Usb de de benzerleri var. Dosyaları bazen kablolar üzerinden defalarca kez kopyalıyoruz. Zamanla bozulma var mı yok. Çünkü veri iletimi sırasında hata olursa veri tekrar gönderiliyor. Eğer bu hatalar artarsa bu da hızı düşürüyor. Ama usb nin hızı ses iletimi için fazlasıyla yeterli. Daclarda da böyle birşey olması lazım. Bir kaç ms lik buffera bakar sadece.

Birazdan gönder tuşuna bastığımda önce havadan bir diş çeken wifi ağından modeme sonra da dandik telefon kablosundan geçen veri km lerce uzaktaki dh sunucusuna gidecek. Var mı harflerde yamukluk veya hata gören?

Ayrıca piyasada vr ve windows 10 uyumlu olduğunu iddia eden power supply bile gördüm. Ayrıca kablo markalarının çoğu gözle görülür hiç fark yapmayan hdmi kablo da satıyor. Bunların olduğu yerde alan olduğu yerde fark yaratmayan usb kablo satmaları da normal.

Dediğim gibi iddialı konuşmayım belki bilmediğim bir şey vardır ama normalde dijital veri iletimi bu şekilde gerçekleşiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Şubat 2017; 18:18:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Hocam yapmayın yaw. Kuleyi masanın neresine koyacağım. Evde kule hoparlör için hiç bir yer de yok zaten. Onun dışında audiolab m-dac aldım. Bu alet Amazon.de de 800€ Amazon.co.uk da da 530 sterlin. Ses yüksekliği dışında onboard ses kartına göre hiç bir şey fark etmedi.

logitech de 400$ istiyor z906 için ama çöp. masanın yanlarına koyacaksın olmuyorsa yeni masa al 100 liraya her türlü pc masası var nette ben 90 liraya aldm sırf amfi yerim yok diye şuan kasa için ayrı amfi için ayrı bölmem oldu. bence sen bir hifi mağzaya git dinle öyle al en azından hayal ettiğine en yakın olanı almış olursun.
  • Digital veriler ya iletilir yada iletilmez kıl gibi Ethernet kablolarda mesafe artınca Cat 5 Den Cat 6 ya geçılmesinin sebebi kalınlığın artışıdır , USB kablolardada aynı prensip geçerlidir fakat en uzunu birkaç metre olan kabloda asıl öne çıkan , bağlantı noktalarındaki lehim veya contact işçiliğidir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Cat-5 ve 6 farkını biliyorum ama diyorum ki. Değil cat 5 telefon kablosuyla göndersen bile gönderdiğiniz veriye birşey olmuyor. Digital veride kaliteden bahsetmek pek mantıklı değil. Ya varsın ya yoksun ortası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Şubat 2017; 20:5:48 >
  • topu topu 1 metre yahu usbnin gideceği yol da
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınıza sonuna kadar katılıyorum ama sanırım siz de benim gibi deneyip bulmak zorunda kalacaksınız. Dac ı kulaklıkla test ettiniz mi hiç?

• Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Gerçek bilgi okumak kadar tecrübe etmekle olacağı için gerekiyorsa alınıp denenecek, uymazsa satılacak. Kulaklık konusunda da öyle, burada da öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Devadam12

arkadaşlar pioneer vsx 1131 aldım. ufak bir odada kullanacağım.sizce q acoustics 3020 mi dali zensor 3 mü yoksa bx5 mi iyi olur.ben pikapa bağlayacağım önceliğim o.pioneer ı böyle seçme nedenim ilerde başka türlüde kullanayım diye.edit : dediğim gibi ileride ayrıca buna göre kule tipi hoporler seçerim,ama şimdilik raf tipi alacağım.

cevap verebilecek bir arkadaş rica ediyorum.varmı yardım edebilecek ,bilgilendirebilecek bir arkadaş.
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Aradaki farkı ancak iyi bir sistemle test edince anlayabilirsiniz. Olay sadece dijital verinin iletilmesi değildir, iletilirken ki kararlılık çok önemlidir. Elimde 14-15 tane kaliteli hdmi kablo var inanın hepsinin karekteri farklı. En canlı ve güzel görüntüyü monster ve ttaf Gold serisinden aldım. Diğerleri daha soluk gösteriyor. Evde orijinal panel hızı 200 hz olan full led Philips 46pfl9705 var. Kabloların farklı standrtları var deneyince sayısal (dijital) bile olsa farklar çöm rahat hissediliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devadam12 D kullanıcısına yanıt
    Ufak oda derken kaç kaçtır boyutları?

Normalde 4inç daha iyi olurdu ufak mekanlar için. 5inç aşırı kaçar, boğabilir.

Küçük odada kule hoplar intihar olur :) Sesi şeyeder o hoplar küçük alanlarda.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    Zensor 3 hem işinizi güzel görür, hem de ileride değiştirmek isterseniz çok daha kolay elden çıkarırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mair

Ufak oda derken kaç kaçtır boyutları?

Normalde 4inç daha iyi olurdu ufak mekanlar için. 5inç aşırı kaçar, boğabilir.

Küçük odada kule hoplar intihar olur :) Sesi şeyeder o hoplar küçük alanlarda.

16 mt . pikap için güzel bir ses alayım yeter.az olsun kaliteli olsun mantığım.o yüzden raf tipi arıyorum.
    Yukarda denen Zensor 3 iyi olabilir evet. Bende de var ve amfim önde çalmasına rağmen dengeyi koruyup rahatsız etmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mair

Yukarda denen Zensor 3 iyi olabilir evet. Bende de var ve amfim önde çalmasına rağmen dengeyi koruyup rahatsız etmiyor.

teşekkür ederim bilgi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenai

Zensor 3 hem işinizi güzel görür, hem de ileride değiştirmek isterseniz çok daha kolay elden çıkarırsınız.

teşekkür ederim sizede bilgilendirme için.
  • aslına sadık sesin elde edileceği yolda herşey mübah bu sektördeki tüm yüksek fiyatlı ürünleri balon veya gereksi gibi gören biri zaten bu işin mantığını anlayamamış demekte. Bir yerden sonra markalar size Ar-Gelerini satarlar, ayni zamanda o markayı kullanmak prestij unsurudur ve gözünüz arkada kalmaz rahat rahat müziğinizi dinlersiniz. Referans sinyalimiz Kaynak cihazdan interconnect kablolar ile yükselteçte gidip orada yükseltilip hoparlör kabloları ile hoparlörlere giderken bizim bu süreçte yaşanılan değişimleri yok sayıp tüm markaların tüm ürünlerinin etkileri aynıymış gibi kabul etmemiz deli saçması olur. Her birinin ayrı ayrı katkısı ve etkisi var. Kabloların etkisi de çok büyük denemeyen daha önce bunu tecrübe etmemiş kişilerle bu tür bir konu konuşmak da anlamsız olur. ilk önce bunu dene daha sonra fark göremediğinde bu yorumları yazma hakkını kendinde gör. Genelleme yapmak çok basittir ama bir o kadar da bilimsellikten, deneysellikten uzaktır.

• Biz neler konuşuyoruz
    Ne yazdım PC den HI -Fı olmaz .

Elin Amerikalısı gömmüş parayı sisteme

https://www.youtube.com/watch?v=fr8O_jZhpl4
  • Kolonları merak eden dostlara nasıl oluyorda oluyor durumlarına açıklık getirmek için bir video daha .

https://www.youtube.com/watch?v=G5EMrFsT7V4
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Ben sadece digital veri kablosu için söylemiştim. Yüzlerce kez dosya transfer ederken zarar görmüyor bu veri de usb dac a bağlayınca neden zarar görüyor anlamadığım nokta bu. Digital kablonun kaliteli olması sadece anlık taşınan veri miktarını etkiler kalitesini etkilemez.

Burdaki arkadaşın bahsettiği gibi bir durum olduğunda veri ms ler içinde tekrar gönderiliyor. Alttaki şekildeki gibi digital sinyal olmaz zaten. Ya 1 vardır ya 0. Yapabileceğin tek hata 0 yerine 1 okumak olur. Buna karşı da önlemler var zaten.

http://guneytuncer.blogspot.com.tr/2014/05/usb-kablo-maceras.html

Eskiden taşınabilir cd çalarlar olurdu ilk çıkan ürünler şok a karşı son derece zayıftı. Sonradan çıkan ürünlerde ise okuma hatası olursa tekrar okuyup önce tampon belleğe alıp ordan çaldığı için şoktan giderek daha az ekilenmeye başladılar.

Usb dac ın da kablonun kalitesinden hiçbir şekilde etkilenmemesi için yapması gereken birkaç ms lik bir buffer oluşturmak. Muhtemelen vardır da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 19 Şubat 2017; 4:50:2 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.