Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu dediğinizi DAC fonksiyonu gören her cihaz yapıyor yalnız. Burada sesin "işlenmesi" deyiminden kasıt, ses verisinin niteliğinin değiştirilmesi; ses verisi üzerinde resampling, EQ gibi işlemlerin uygulanması. Özellikle Windows işletim sistemlerinin ses mimarisi bir çeşit internal resampling uyguluyor ses verisine. Bundan kurtulmak için WASAPI, ASIO gibi izole katmanlar geliştirildi zaten.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de milletin dediklerine inanmıyorum hele de kablo mevzusuna. Ben aynı Dac ı direkt bilgisayara usb den taktım, dandik uzatma kablosuyla taktım, iyi kabloyla taktım fark yok, varsa da %1. Hoparlör kablosunu bilemem ama onda da dağlar kadar fark olacağını sanmıyorum. Odyofilim diye geçinen çoğu kişi 1dB farkı hissedecek hassasiyette değil zaten bu ve kablo kalitesiyle alakalı araştırma da vardı dediklerimi doğrular nitelikte.

Asıl farkı yaratan ses karakteri(Sıcak-soğuk), THD ve ses yüksekliği. Bunların dinleme kalitesine etkisi çok yüksek. İstanbul daysanız mavi hifi da dediğim Dac ı deneyebilirsiniz. Fiyatı 500 küsur birşeydi. Ben ondan sonra arayışı bıraktım ama gene dediğim gibi 10 numara değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özdemir Asaf bir şiirinde şöyle yazmış:

"Yalanlar istiyorsan, yalanlar söyleyeyim. İncinirsin. Yine de sen bilirsin..."

Kablo konusundaki yanılgıyı ben şuna benzetiyorum. "Bu halıya dünyanın parasını verdim, uçan halı bu." Senin halıya bir servet ödemiş olman, o halının yerçekimi kanunlarını hiçe sayabileceği anlamına gelmiyor ne yazık ki :)

Sözüm meclisten dışarı, bu camiada çok tehlikeli başka bir insan türü daha var; hi-fi dükkanlarıyla sıkı-fıkı olanlar. Sakın ha bunların aklına uyup da kablolara uçuk kaçık paralar harcayayım demeyin, incinirsiniz. Hi-fi'de pahalı kablo enayi vergisidir. Satıcı size sattığı DAC'ten, hoparlörden %40 kazanıyorsa, kablodan %500 kazanır. O yüzden hepsi bu anlamsız derecede pahalı kabloları getirip satmaya pek heveslidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 17 Şubat 2017; 10:36:39 >
  • Unutmadan şunu da ekleyeyim, "evde sistemim var; şu kadarlık kablom var" diye kasılırken bu işin ruhunu, yani dinlediği müzikten keyif almayı fena halde ıskalayan bir insan türü daha var. Buralarda pek sık rastlıyoruz böyle tiplere :)

Siz müzik dinlemeyi seviyorsanız kabloymuş, bilmemneymiş bunların hepsi teferruattan ibaret kalır. Böyle şeylere takılı kalırsanız sevdiğiniz şeyden de soğumaya başlarsınız, buna müsaade etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 17 Şubat 2017; 10:37:45 >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    1dB olayının youtube da testi olması lazım, ben şahsen kulağım hassas olmasına rağmen zor ayırt etmiştim bir kısmını kaçırmıştım. Kablo olayında haklı olabilirsiniz aslında biraz da bu cevabı bekliyordum teşekkürler. Ancak biraz bu konularda söz sahibi insanlara kızgınlığım da var. Nedeni ise konuyu iyi bilip gene de konu sahibi arkadaş ve benim gibi insanlara doğru tavsiye verilmemesi. O zaman ne anlamı kaldı bilginin? Adam daha Dac ın ses karakterinden memnun değil, gelen tavsiye eq yu kontrol et... Eq, codec yok program vs. ses karakterini değiştirmez. Ben asus xonar ve Audioengine d1 ile az yemedim kafayı. Audioengine d1 yorumlarda sözde muhteşemdi. Evet muhteşem bir çöp. Ben taa ne zamandır yazıyorum çok basit birşey nokia n91 sesi. Eminim bu kadar ses ile ilgili insanlar es geçmemiştir ama hala ona benzer sesi bilen duyan çıkmadı. E arkadaş kendimiz deneyip bulacaksak ne anlamı var burdaki en iyi odyofilin yorumlarının?

Şahsi fikrim Dac ın herşeyden önce geldiği yönünde. Hoparlör veya kulaklık istediği kadar iyi olsun dandik bir Dac ile rahatsız edici olabiliyor. Ancak iyi bir Dac dandik bir hoparlörü sonuna kadar kullanılabilir.

• Arkadaşların dediği Windows driver konusu önemli, eğer wasapi driver yoksa bitperfect dinlemiyorsunuz demektir. Windows için Foobar ve wasapi ikilisi çok iyidir tavsiye ederim. Ayrıca kulakları yıkatmak da çözüm olabilir. Tıkalı kulak ile yüksek frekans duyumu bir hayli düşer. Bir de beklenti konusu, hi fi sistemler bir bütündür, her parça sistemi belli bir yere kadar taşır. Sadece dac ekleyerek sisteminizi iki üç gömlek yükseltmek mümkün değildir. Kişisel fikrim yaptığınız değişiklik ile olumlu yönde fark almanız gerekirdi ama bu fark beklediğiniz gibi gece gündüz kadar olmaz.

• Buradan cihazlarla ilgili "bilgi" bekliyorsanız, daha çok beklersiniz. Duyacağınız şey subjektif yorumlardan ibarettir. O yüzden asla kendiniz dinlemeden karar vermeyin. Başkasının ipiyle kuyuya inmeyin yani.
  • Eklemeyi unutmuşum ; dac önemlidir fakat transport da bir o kadar önemlidir. Sizin durumunuzda transport bilgisayar oluyor, orada kaybolan bilgi dac ta geri gelmeyeceği için wasapi driver ile Foobar ikilisini denemenizi öneririm. Hoparlörleriniz ve amplifikatör de nihayetinde farkları gece gündüz kadar sunacak güçte olmadığı için beklenti fazla olunca böyle hayal kırıklıkları olabiliyor. Dediğim gibi hi fi de denge ilk kural, sistemi her zaman dengeli büyütmek gerekiyor. Siz dac ile bir adım atmışsınız, sıra bilgisayara yapılacak düzenlemeler, amplifikatör ve hoparlörde. Bütçe müsait olunca onları da yükselttiğinizde işin rengi değişecektir.

• Doğrudan bir ismi işaret ederek yazmıyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Bu tanımın kapsamına giren insanların varlığından ve epey de kalabalık olduklarından bahsediyorum.

Tabii ki herkes kendi bütçesine göre fayda/maliyet hesabı yapmakta özgür. Ama subjektif yorumlarını genelgeçer gerçekler gibi sunmaya çalışanlar olursa, bizim de edecek bir çift kelamımız olması doğaldır.
  • Asıl cahiliye temel bilimlerden ve neden-sonuç ilişkilerinden bihaber olmaktır :)
  • Monitor Audio cok mantiksiz olur, zira sisirilmis dist. Fiyati ve ingiliz karekterini kesinlikle yansitmayan bir marka.

Eger butceme uygun olsun ve sinuna kadar performans elde edeyim dersen rega + cambridge kombinasyonu yapabilirsin.

• senin 200 euro dediğin kabloyu aliexpressten 10 dolara alayım sana.benim söylediğimi boşverin geri bildirimleri okuyun.sorun burada aslında herkes atlıyor.200 euroluk kablo gerçekten 200 euro mu?kaliteli olabilir uçar kaçar eyvallah ona lafım yok.

https://tr.aliexpress.com/store/product/1PCS-Type-A-B-HiFi-USB-Cable-For-DAC-AMP-0-5M-1M-2M-Free-shipping/1497284_32710880153.html?spm=2114.12010612.0.0.BcV9Vv
  • arkadaş bu hafta 2 kere dali zensor 3 anlaştım.tamam diyorlar buluşalım teslim alalım,cayıyorlar.ne kötü insanlar var.Tamam mal kendilerininde satıyorum deyip,aynı gün başkasına satıyorlar.bari satma,oyalama insanı.Neyse.sıfır almak en güzeli .ne zor iş miş ikinci el.türlü türlüsü beni buluyor
  • Bazı tipler vardır malesef bu forumdada hiç eksik olmazlar biri gider biri gelir uzun zamandır pek aktif olmadığım forumda aynı tiplerin yenileri gelmiş.Değişen birşey yok,bilmedikleri kullanmadıkları hatta görmedikleri ,kablolar vb.cihazlar hakkında aksi istikamette yorum yaparlar.Mesela Zensor3 e erayçelik80 arkadaşın bahsettiği kablolamayı yada benzerlerini yapmak kabloya yazık etmek olacağı gibi gerekte yok zaten. Yoksa konu başlığı gibi hayal kırıklıkları muhtemeldir.

Birde bazı tipler vardırki Hi-Fi giriş seviyesi hatta sayılamayacak bile cihazlar hoparlörler kullanıp ahkam keserler.Burada bazı şeyleri ayırt etmek farkına varmak bilmek lazım burası Ses sistemleri konusu buranın müdavimmleri bu olaya gönül vermiş hobby düzeyine hatta daha ilerisine taşımış kişilerle dolu.Her hobby forumu böyledir bir bu işe gönül verenler birde ucundan kıyısından bulaşanlar vardır yeni merek saranlar hangi konuya meraklıysa o foruma girer bilgi alırlar o kadar ama birde o forumların müdavimleri olanlar o konuyu hayatlarının bir parçası yapanlar vardır ve bu kişiler o forumların kalıcılarıdırlar.

Şimdi ben Akvaryum forumuna girsem adamların öyle muhabbetleri varki binlerce TLlik akvaryumlar yüzlerce binlerce liralık balıklar falan hayret eder bu nedir yaw derim.Bu Hi-Fi konusuda aynen böyledir bilmeyene acayip gelir.Zensor3 Hop.kullanıp binlerce liralık kabloların acayip gelmesi gibi.Yada Pikaptan Plaktan bir haber adamın yaw bu zamanda Plakmı dinlenir demesi gibi.Yani işin özü bazı şeyleri tecrübe etmek deneyimlemek lazım .Yada böyle bir imkan yoksa tecrübeli kişileri dinlemek lazım Vesselam..

istanbuldayım teşekkür ediyorum davetiniz için, gerçekten denemek isterim. ancak şu anki maddi durumum bu hobiye yetecek düzeyde değil malesef. m2tech hiface ve dali ikon 2 mk2 benim için yurtdışına gidene kadar son nokta. bir iki ay içinde yurtdışı iş bulursam zaten hepsini satmam gerekecek. bu arada elimde atıl vaziyette duran asus xonar u7 echelon edition var, 7.1 fantazisi olan varsa bana ulaşabilir. müzik için ben beğenmedim ama beğeneni varsa bende var bir adet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Bazı tipler vardır malesef bu forumdada hiç eksik olmazlar biri gider biri gelir uzun zamandır pek aktif olmadığım forumda aynı tiplerin yenileri gelmiş.Değişen birşey yok,bilmedikleri kullanmadıkları hatta görmedikleri ,kablolar vb.cihazlar hakkında aksi istikamette yorum yaparlar.Mesela Zensor3 e erayçelik80 arkadaşın bahsettiği kablolamayı yada benzerlerini yapmak kabloya yazık etmek olacağı gibi gerekte yok zaten. Yoksa konu başlığı gibi hayal kırıklıkları muhtemeldir.

Birde bazı tipler vardırki Hi-Fi giriş seviyesi hatta sayılamayacak bile cihazlar hoparlörler kullanıp ahkam keserler.Burada bazı şeyleri ayırt etmek farkına varmak bilmek lazım burası Ses sistemleri konusu buranın müdavimmleri bu olaya gönül vermiş hobby düzeyine hatta daha ilerisine taşımış kişilerle dolu.Her hobby forumu böyledir bir bu işe gönül verenler birde ucundan kıyısından bulaşanlar vardır yeni merek saranlar hangi konuya meraklıysa o foruma girer bilgi alırlar o kadar ama birde o forumların müdavimleri olanlar o konuyu hayatlarının bir parçası yapanlar vardır ve bu kişiler o forumların kalıcılarıdırlar.

Şimdi ben Akvaryum forumuna girsem adamların öyle muhabbetleri varki binlerce TLlik akvaryumlar yüzlerce binlerce liralık balıklar falan hayret eder bu nedir yaw derim.Bu Hi-Fi konusuda aynen böyledir bilmeyene acayip gelir.Zensor3 Hop.kullanıp binlerce liralık kabloların acayip gelmesi gibi.Yada Pikaptan Plaktan bir haber adamın yaw bu zamanda Plakmı dinlenir demesi gibi.Yani işin özü bazı şeyleri tecrübe etmek deneyimlemek lazım .Yada böyle bir imkan yoksa tecrübeli kişileri dinlemek lazım Vesselam..

su yorum herşeyi özetliyor zaten bunun üstüne laf söylemek ayıp olur artık . Güzel özetlemişşiniz.

• Bilgisayardan Hı-Fı cilik olmaz .
  • Bazı arkadaşlar olayı "seninki mi büyük, benimki mi?" muhabbetine döndürmüş. Bunun olacağını bekliyordum ama bu kadar erken olacağını tahmin etmemiştim :) Tamam arkadaşlar en çok parayı siz harcadınız, en pahalı ekipmanlar sizde, bu alemin en bilge kişisi, otoritesi sizlersiniz.

Bildiğiniz yoldan aynen devam edin.. Evinin sigortasını değiştirip "Sahnesi acayip genişledi!" demeye kadar varanlara laf anlatmaya çalışmak nafile bir uğraş herhalde. Size söylenebilecek tek şey "Eppur si mouve" :)
    şimdi kimi yoruma katılıyorum kimine katılmıyorum ama durumu şöyle özetlemek istiyorum kendi açımdan:

sizde diyelim kiminizde rolls royce, kiminizde mercedes s500, kiminiz de ferrari var. birçok da araba tert etmişsiniz diye düşünüyor bu hobide deneyimsiz olanlar. sorun şurda adam renault clio almış, performansından şikayetçi. burda verilen tavsiye ise "git lastiği değiştir", "camları kapamayı denediniz mi?", "arabanın girinti çıkıntılarına macun çekin" vs. gibi. sizce bunlar performansı ne kadar arttırır? neticede adam clio yu satıp, onca araba deneyip gene kendi buluyor uygun aracı.

adama denmiyor ki arkadaş hız istiyorsan şunu al bunu al... ben şu ana kadar hifi konusunda bu forumdan pek birşey öğrenemedim. hayatımda ilk bu işe girmek için forumda yere göğe sığdırılamayan creative ep630 kulaklığı ertesi gün iade etmiş biriyim. denediğim daclar ve kulaklıklar ona keza. bu iş kulağa göre değişiyorsa bari densin ki denemeden bu işler olmaz. bu da denmiyor. polemiğe girmek istemiyorum sadece kendi görüşlerim bunlar.

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    bu da doğru aslında ama bana sorarsanız 90 lardan sonra bu olay artık hobiden çıktı endüstriye,sanayiye,ticarete döndü.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.