Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne demek bilgisayardan Hi-Fi'cilik olmaz
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    İstediğiniz yere çekin cümleyi ,Olmazzz .
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel bir noktaya değindin. Mesela hi-fi dükkanlarında genelde belli tür müzikleri dinletiyorlar. Alet gerçekten o türü iyi çalıyor ama başka birşey dinlemeye çalıştığın zaman tamamen sıradan bir sesi var. Bir keresinde yanımda müzik olmadan dükkana gittim. Dükkan cd, plak dolu metal ne var dediğimde adamın bulduğu en sert şey Dire Straits oldu. Yaw arkadaş ben Megadeth dinleyecem. Başlarım cazına cuzuna

Bunun benzeri pc donanımcılarında da var. Düzmüş iyi bir sistem ama o bilgisayarı kullanarak ne yaptın desen hiç. En fazla oyun oynamıştır. Onu bile yapmayan var hatta. Halbuki ondan çok daha kötü bilgisayarla neler yapıyor insanlar.

• Dünden beri başlığa yazma fırsatım olmadı. Bence gereksiz ayrıntıya giren sorular var. Kablo ne? Hangi player? Hangi api? vs. gibi.

Öncelikle iki dac ile de J-river-wasapi kullanarak dinliyorum. (Realtek ses kartı bunu destekliyor mu bilmiyorum ama açtım çalıyor

Ancak başından beri şunu düşünüyorum. Bu alet kocaman bir kutu. Cihazın içinde digital veriyi analog sinyale çeviren tonla elektronik devre elemanı var. Karşısında da realtek ses kartı var. Mp3 dosyasını windows media player ile çalsam bile fark olmalıydı. İkisine gelen veri de aynı. Birine flac çalıp diğerinde mp3 çalmıyorum ki. Usb kablo audioquest forest. Hoparlör kablosu sıradan kablo ama ikisi için de aynı zaten.
  • A5+ omni ile bile kendi max'ı na yakın çılıyor. M dac taksan dahi bir cacık olmaz. Metal dinliyosan klipsch rf61 al yanınada denon yada yamaha amfi bak fark ediyomu dac.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müziği nvidia hdmi audio veya AirPlay ile dinliyorum birde direk avr de çözdürüyorum ,flac larda fark çok net belli oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • klasik troll konusu...
  • Sistemlerde denge konusunu göz ardı etmeyin hiçbir zaman. Giriş seviyesi bir sisteme 10 bin TL değerinde dac bağlarsanız o dac on bin TL lik çalmaz, en zayıf halka kadar çalar, dengeyi tutturmak şart..

• A5+ ı değiştirmeyi düşünüyorum. Şu an elimde ödünç kendi amfisini devre dışı bırakıp A5+ a bağladığım Lepy 2020+ var. Harikalar yaratmasa da idare ediyor. A5+ ı değiştirip bir süre bu amfiyi kullanacağım.

A5+ ı satıp fazla masraf yapmadan sıfır fiyatları 900-1500 arası değişen şu ürünlerden birine geçmeyi düşünüyorum. Dac ı satacaktım ama bir süre daha erteledim. Yeni gelecek ürüne göre karar vereceğim.

Q Acoustics 3020(1000tl)
    Monitor Audio Bronze 2(1500tl)
    Heco victa 302(900)
    polk signature s15(1500tl)
    Klipsch R-15 m (826tl) Deneyerek almak isterdim ama temmuz ayına kadar mağazada dinleme imkanım yok malesef.

Bir de denon 520 ve 720 arasında ne fark var. Amazondan bayağı ucuza geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Şubat 2017; 0:42:57 >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    quote:

Bence gereksiz ayrıntıya giren sorular var. Kablo ne? Hangi player? Hangi api? vs. gibi.

@eraycelik80
    Bununla ilgili bir alıntı yapmıştınız ama silmişsiniz mesajınızı. Yine de cevap veriyorum.

Beni anlamamışsınız hocam. Olayın aslını kaçırıp, ayrıntıya girilmesinin yersiz olduğunu düşünüyorum. Aldığım ürünün sonucunda müzik zevkinizde hiç artış yaşanmıyor. 5 saniye arayla ikisini dinlediğimde farkı zor anlıyorum. Buna en iyi usb ve rca kablo ile bile taksam performans ne kadar artacak ki? Kablonun hiç etkisi yok diyemem. Ama bana göre orta seviye olduğunu düşündüğüm bir ürün alıyorsunuz ve hiçbir elinize geçen birşey yok.

Belki ufak bir ihtimal A5+ kesiyordur cihazı. Kendini göstermesi için daha iyi amfi, hoparlör lazımdır(Bunun olma ihtimali de bence %20 den fazla değil). Sonuçta vatandan alınan hoparlörden bahsetmiyoruz. A5+ da yine whathifi dan 5 yıldız almış bir ürün.

İki ürün de aynı dosyayı çaldığım sürece sıradan kablolar kullansam bile farkını çok bariz göstermesi lazımdı. Tekrar tekrar söylüyorum bahsettiğim şey msi h110i nin realtek alc887 on board ses yongası. Tutup da dacmagic ile falan kıyaslamıyorum.

Diyelim ki ben kazmayım(olabilir yani niye olmasın) ve ses farkını anlamıyorum. 320 mp3 ile flac farkını anlıyorum. bitperfect ile normal çalmayı anlıyorum da bunu mu anlamayacağım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Şubat 2017; 4:15:9 >

• Forumun birçok konusunda olduğu gibi bu konuda da bu hobiye gonul vermiş hakkıyla yapan kişilere karşılık, ucundan kıyısından bulaşmış kişiler uste çıkmaya çalışarak bu arkadaşlarıda forumdan soğutuyorsunuz.

• kim ne için üste çıkıyor onu anlamadım.ve eline ne geçecek?abartmıyormusunuz?
  • "Bu işi hakkıyla yapmak"tan anladığınız nedir inanın çok merak ettim? Temel elektrik-elektronik bilgisi bile olmayan insanlar gelip düpedüz yanlış bilgi veriyorsa, bunun böyle olmadığını söyleyemeyecek miyiz? Bilgisini, görüşünü savunacak argüman bulamayınca küsüp darılan varsa da o bizim sorunumuz değil. Halep oradaysa arşın burada demişler.

Yahu şu gerçeği aklınızda bir tartın. USB standartlarını belirleyen Intel, AMD, Microsoft gibi dev firmalarda çalışan dünyanın en zeki mühendisleri, 1.5 metrelik USB kabloda kayıpsız veri iletimi için asgari standart belirleyemeyecek kadar acizler mi? Yoksa bu adamların aklının ermediği şeyleri, bakır kabloya uç lehimleyenler daha mı iyi biliyor?
  • arkadaşlar pioneer vsx 1131 aldım. ufak bir odada kullanacağım.sizce q acoustics 3020 mi dali zensor 3 mü yoksa bx5 mi iyi olur.ben pikapa bağlayacağım önceliğim o.pioneer ı böyle seçme nedenim ilerde başka türlüde kullanayım diye.edit : dediğim gibi ileride ayrıca buna göre kule tipi hoporler seçerim,ama şimdilik raf tipi alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devadam12 -- 18 Şubat 2017; 13:44:26 >
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Elektronik bilginiz ne kadar ?.
    o bahsettiğiniz firmalar ürünlerini tüketicinin satın alabileceği rakama endeksler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Elektronik bilginiz ne kadar ?.
    o bahsettiğiniz firmalar ürünlerini tüketicinin satın alabileceği rakama endeksler .

1.5 metrelik bakır kabloda kayıpsız sayısal veri iletiminden bahsediyoruz; uzaya roket göndermiyoruz. Intel'de çalışan bir mühendislik ekibi "Aman bu kablonun fiyatını 5 dolar seviyesinde tutalım, veri karşı tarafa kayıpsız iletilmese de olur" diye hareket ederse, o ekibi anında kapının önüne koyarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 18 Şubat 2017; 14:3:7 >
  • kardeş sen milleti dinleme, yerim yok diyorsan alacağın 900-1500 arası bookself hoparlörde aşağı yukarı audioengine a5 aynı performansı verecek yine hüsrana uğrama parana yazık yani birkere olsun temiz olsun istiyorsan kule tipi al (en az 3 metre mesafe olacak diyenlere aldırma bal gibide dinleniyor) veya bookself alacaksan çok iyi birşey alman gerekiyor ki fark yaratsın. herşeyden önce bir kere onboard ses kartından kurtul, dandik bir hoparlörde onboard sesten harici ses kartına geçince fark oluyor. ama onborard ses kartına iyi bir hoparlör takınca sadece sesi açınca ses bozulmuyor bu aklında olsun.
  • Arkadaşlar içerisinde dönen hd veya fan olan bir bilgisayar müzik dinlemek için elverişli değildir. Ayrıca smps denilen güç kaynağı veya laptop bataryaları da temiz bir elektrik sunmaz. Bunlar fark yapmaz diyen kişi de yeteri kadar tecrübe sahibi değildir. Kendi sistemimde kaliteli bir linear güç kaynağının ve Fansız bir streamer ın sese ne denli dinginlik getirdiğini deneyimledim. Sessiz arka plan da detay patlamasına neden oluyor.

• magrofon kullanıcısına yanıt
    Hocam yapmayın yaw. Kuleyi masanın neresine koyacağım. Evde kule hoparlör için hiç bir yer de yok zaten. Onun dışında audiolab m-dac aldım. Bu alet Amazon.de de 800€ Amazon.co.uk da da 530 sterlin. Ses yüksekliği dışında onboard ses kartına göre hiç bir şey fark etmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Şubat 2017; 17:14:58 >
  • spitzer S kullanıcısına yanıt
    Kullandığım pc tamamen sessiz. Fanlar sadece ağır yükte çalışmaya başlıyor. Ve içinde sadece ssd sürücü ve oldukça kaliteli bir güç kaynağı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Şubat 2017; 16:24:36 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.