Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan birkaç ay önce yeni bir pc kurmaya başladım. Şimdiye kadar Logitech 5+1 ve Creative ses kartı kullanmış biri olarak çevresel sesle çok fazla işim olmadığından bu sefer stereo bir sistem kurmaya karar verdim. Hoparlör olarak Audioengine A5+ ve yine ortalama creative ses kartı alırım diye planlamıştım. Daha sonra Creative in X7 diye bir ürünü gözüme çarptı. İçinde o zaman iyi olduğunu düşündüğüm bir dac ve amfi vardı. Bunu alırsam aktif hoparlör almama gerek kalmayacak ayrıca harici olduğundan kasayı mini itx yapabilme, masamın üzerinde bir kulaklık çıkışı olacak olması ve bluetooth gibi artıları vardı. Daha sonra araştırdıkça cihazın özellikle amfisinin biraz vasat olduğu yorumları okudum. Bu sırada amfi, hoparlör ıvır zıvır derken hi-fi a da ufaktan giriş yapmış oldum. Elimde çalacak bir ürün olsun diye beğenmezsem sonra satarım deyip ikinci el bir A5+ bulup aldım.

A5+ hakkında konuşmam gerekirse sesi tam olarak istediğim sıcaklık ve yumuşaklıkta değil. Metal, rock vb hızlı müzikleri hafiften karıştırıyor olsa da bazı türlerde başarılı. Alırken böyle bir ürün olduğunu bildiğimden gerekirse aldığım fiyata elden çıkarmak kolay olacağından pek düşünmedim. F/p açısından da fena değil diyebilirim. Ürünü bir iki ay ucuz bir anakartın onboard ses kartı ile kullandıktan sonra dac ile kaliteyi artırmak istedim. Normalde daha ucuz Cambridge Audio Dac Magic Plus veya Denon DA 300 almayı planlıyordum fakat olmuşken biraz iyisi olsun uzun süre kullanırım, ilerde yapacağım amfi hoparlör güncellemesine daha iyi alt yapı oluşturur diye biraz daha fazla verip Audiolab MDACa karar verdim. Bunu da yine ikinci el olarak yaklaşık 1900 liraya aldım.

Ancak cihaz tam bir facia oldu benim için daha önce harici dac kullanmadığımdan diğerleri nasıl bilmiyorum ama onboard ses kartına göre çok çok daha iyi bir performans ve kalite beklerken elde ettiğim tek şey kulaklık ve hoparlör çıkışında daha yüksek sesten fazlası olmadı. İkisinin sesini aynı şiddette çıkacak şekilde ayarladığımda elde ettiğim ses hem kulaklık, hem hoparlörde çok zor ayırt edilebilir durumda. Hiç fark yok diyemem tabi ki ses biraz daha canlı çıkıyor ama aradaki fark bırakın cihaza verilen parayı masada kapladığı alana ve tükettiği elektriğe değmez. Böyle bir cihazdan sesin canlılığında sıradan kulağın bile ayırt edeceği fark bekliyorsunuz ama kesinlikle yok.

Ben ikinci el olarak aldım ama bu iki ürünün yurt dışı sıfır fiyatları toplam 1200€. Ancak elde ettiğiniz ses. 200$ lık daha ucuz bir edifier hoparlör ve yine sıradan 60-70$ lık creative, asus ses kartı komninasyonundan en fazla bir tık ilerde. Bu sistemden benim kurduğum sisteme geçen birisi lan ses ne güzel oldu, para verdik ama değdi falan kesinlikle demez. Diyorsa verdiği paradan dolayı kendine bile itiraf edemiyordur. Evinizdeki bir misafir falan gelse ses ne kadar kaliteli de demez. Biraz iyi ama kesinlikle sıradan ve kesinlikle bu paranın hakkı değil. T sınıfı amfi deneyeceğim bir de. Ses göreceli bir kavram ve test etmesi kolay bir şey olmadığından ortalık işe yaradığını söyleyen ve bir halta yaramayan para tuzağı ürün dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 16 Şubat 2017; 11:6:3 >

• Veri, test sonucu falan paylaşamazlar; çünkü öyle bir veri yok. İddia ettikleri şeylerin tamamı kendi subjektif çıkarımları. "Ben yaptım oldu"nun temel yasa olduğu, birbirlerini pohpohladıkları kendi küçük dünyalarında debelenip duruyorlar. Birileri gerçeği söyleyip de keyiflerini kaçırdığında ise sinir krizleri geçiriyorlar :)

"kdundar yapıştırdı cevabı" diye yazmış bir de pişkin pişkin :) Güler misin, sabaha mı bırakırsın? Adamın bize verdiği bağlantıda yapılan testleri ve testi yapanın ulaştığı sonucu buraya alıntıladık. Testi yapan "hiçbir fark yok" diyor ama fanatizm, ihtiras gözünü o denli kör etmiş ki, gözünün önünde apaçık duran gerçeği bile görmüyor, görmek işine gelmiyor.

Aslında bu fanatiklere, gösteriş budalalarına cevap yetiştirmemek lazım; ne demiş üstad?

(İngilizce yazayım; anadili gibi biliyormuş ya belki daha iyi anlar :)

"I learned long ago, never to wrestle with a pig. You get dirty, and besides, the pig likes it."

Bu mesaj dizisini takip eden, bu işe meraklı arkadaşları tekrar uyarmak istiyorum. Bu tip adamları sakın kendinize rehber edinmeyin; bunların dolduruşlarına gelmeyin. Hem maddi hem manevi üzülürsünüz. Kılavuzunuz karga olmasın, burnunuz temiz kalsın.
  • Moralinizi bozmayın. Sistemi bir şekilde değiştirebilirsiniz. Ancak hayati önemi olan bir bileşenden hiç bahsetmemişsiniz? Kablolar???
  • Mecanica kullanıcısına yanıt
    usb kablo audioquest forest. Bir de audioquest green rca vardı. m-dac ın rca portlarının arası çok fazla olduğundan yetişmedi. A5+ kendi rca kablosunu kullanmak zorunda kaldım.
  • Selamunaleykum

Üzülerek okudum. Özellikle DAC 'ın durumuna şaşırdım.

Denemek isterseniz bir usb DAC ( breeze audio ), bir coax ve optik bağlantı yapabilecginiz bir dac ( MDR 1543*4) bir de pasif hoparlörünuz varsa lepy 2020+ tripath amfi var. Deneyip karşılaştırmak isterseniz gonderebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladığım kadarıyla beklentin çok yüksek hocam.benim her zaman şikayet ettiğim hatta bu yüzden yemediğim hakaret kalmadığı üzere bu hobide istediğini alabilmen için çok büyük paralar gerekiyor.ben bir nacizane a sınıfı amfi yapıyorum işyerindeki arkadaşlarla.bir de preamp ve es9018 veya es9028pro dac projem olacak.bunlardan sonuç aldım;aldım,yoksa piyangodan para çıkana kadar benden paso,vazgeçeceğim artık.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    quote:

anladığım kadarıyla beklentin çok yüksek hocam.benim her zaman şikayet ettiğim hatta bu yüzden yemediğim hakaret kalmadığı üzere bu hobide istediğini alabilmen için çok büyük paralar gerekiyor.ben bir nacizane a sınıfı amfi yapıyorum işyerindeki arkadaşlarla.bir de preamp ve es9018 veya es9028pro dac projem olacak.bunlardan sonuç aldım;aldım,yoksa piyangodan para çıkana kadar benden paso,vazgeçeceğim artık

Aslında abartılı bir beklentim yok. Ama yazıda bahsettiğim iki sistem arasındaki fiyat farkını düşünürsek insan önemli bir fark bekliyor doğal olarak. 1200€ az para mı yaw.

quote:

Selamunaleykum

Üzülerek okudum. Özellikle DAC 'ın durumuna şaşırdım.
    Denemek isterseniz bir usb DAC ( breeze audio ), bir coax ve optik bağlantı yapabilecginiz bir dac ( MDR 1543*4) bir de pasif hoparlörünuz varsa lepy 2020+ tripath amfi var. Deneyip karşılaştırmak isterseniz gonderebilirim.

@***radyo***
    Aleyküm selam hocam. Valla çok iyi olur. Kargo ücretlerini ben karşılarım. Özellikle Lepy 2020 yi merak ediyorum. Hatta geçen gün nerdeyse alıyordum. Erteledim. Elimde pasif hoparlör yok ama A5+ ın teki pasif. Diğerinin de içini açar bağlarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 9 Şubat 2017; 20:57:52 >

• Adres bilgilerini özelden yaz hocam, yetiştirebilir sen yarına kargolarım inşallah .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    çok büyük paralar hocam.cidden,gerçekten çok büyük paralar.
    valla şansıma neredeyse 40 yıllık bir hoparlor buldum 1200 lira gibi komik denecek paraya,aynı paraya satılan hiçbir hoparlorde bu kaliteyi bulamam herhalde şimdi.class a amfi ile ve düzgün bir dac ile iyi sonuç alırım diye düşünüyorum.kaynakta çok önemli bu arada lafı gemişken söyleyeyim.kimbilir ilerde pikap işine bile girebilirim.neyse,sonuç alamazsam eeh yeter be deyip noktayı koyacağım.zengin işi bu,orta ve dar gelirliler hayal kırıklığından başka birşey yaşamaz,hele kulakta iyi ise sesleri tınıları ayırtedebiliyorsa birazda takıntı yapıyorsan eyvah.kimse kusura bakmasın bence gerçek bu.benim fikrim bu yönde.
    hoparlor merak edilirse söyleyeyim pioneer hpm50.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 10 Şubat 2017; 0:36:5 >
  • Turkiyede fiyatlar cok yuksek birde mesela fiyat performans urunu derler hah o bu hifi sektöründe yok. onun icin ince eleyip sık dokumak lazim misal 5bin tl ye aldigin hop sana parasini kurusu kurusuna veremiyo amfidendir sıkıntı diyosun hop onu değiştir zarar, belki kablodandir diyosun onu değiştir zarar :) ya cok zamanin olacak cok cihaz dinleyeceksin ya da cok paran olacak al yarisina sat yapıcaksın:) ya da cok zengin olup arsa parasına sistem kuracaksin:) inanilmaz fiyatlara rezalet urunler satiliyo, yazik gunah gercekten.

• Merhaba,
    Öncelikle deneyimlerinizi detaylı olarak paylaştığınız için teşekkür ederim, zira ben de yeni bir sistem kurma aşamasındayım. Hatta aynı sizin gibi creative bir ses kartı ( zxr ) yanınada a5 veya microlab solo 9c gibi bir ürün almak kafamdan geçiyordu.
    Bu alanın sınırı olmadığından ve hayal kırıklığı yaşama ihtimalinin bir hayli yüksek olmasından dolayı sizin de tecrübenizi okuyunca kafamdaki fikir daha da netleşti. O kadar para sayıpta deneyimlemeden amfi gibi cihazlara yatırım yapmak istemiyorum. Zira bildiğim kadarıyla bu tarz cihazları dinleyip test edecek çok az yer var.
    Sizin özelinizde merak ettiğim ise audioengine a5 hangi tür müzikler için tercih edilmeli sizce?
    Bildiğiniz satılan edifier 2. el ürün var mı?
    Birde aktif hoparlör olayı nedir?
    Teşekkürler
  • cagriyil C kullanıcısına yanıt
    A5 de Akustik gitar, distortiona fazla yüklenilmemiş elektro gitar, keman vb güzel çıkıyor. Üflemeli çalgılar falan da fena değil. İşin içine metal müzik girince elektro gitar, bazı müziklerde de davul sesleri sönük kalıyor.

Aktif hoparlör içinde kendi amfisi olan hoparlör. A5+ a alternatif olarak Klipsch R-15PM, Edifier S1000DB var. Nasıl olduklarını bilmiyorum. T sınıfı amfi ile eşleşmiş pasif hoparlöre göre ne kadar iyi veya kötü sonuç verirler bilemiyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 10 Şubat 2017; 5:25:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

A5 de Akustik gitar, distortiona fazla yüklenilmemiş elektro gitar, keman vb güzel çıkıyor. Üflemeli çalgılar falan da fena değil. İşin içine metal müzik girince elektro gitar, bazı müziklerde de davul sesleri sönük kalıyor.

Aktif hoparlör içinde kendi amfisi olan hoparlör. A5+ a alternatif olarak Klipsch R-15PM, Edifier S1000DB var. Nasıl olduklarını bilmiyorum. T sınıfı amfi ile eşleşmiş pasif hoparlöre göre ne kadar iyi veya kötü sonuç verirler bilemiyorum açıkçası.

Valla bu tarz sistemleri dinlemeden almak müzik kulağı olan biri olarak pek mantıklı gelmiyor bana. Bu sistemleri sınırlı da olsa deneyebileceğimiz bir yerler varsa bilgisi olan arkadaşlar yazsın.
  • Seans odama (5x2mt) Micca mb42 4' ve raspberry pi 3 + tera dak es9023 dac / qls qa360 + topping tk-32ex amfi ile topping d30 dactan oluşan bir sistem kurdum kuralı bende mest olmuş düzeydeyim.

Eskiden lepai tp2020 vardı bende. Ama topping yükseltmesiyle uçtu resmen. Ha mutlaka aradaki kabloların da etkisi vardır ama demem o ki pasif, ufak ve 1000 liranın altına da f/p hifi sistemi kurulabilir.

İstanbuldaki arkadaşları beklerim ofisime seans odama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mair -- 10 Şubat 2017; 21:26:50 >
  • Durumu anlatmak için elimde iyi mikrofon olsa video çekeceğim ama Lg g3 veya Logitech c920 webcam var sadece.
  • Müziğinizi bilgisayar başında mı dinliyorsunuz?

Eğer yanıtınız hayır ise, A5 satın alarak yanlış bir seçim yapmış olduğunuzu söylemem gerek. A5 türü hoparlörler "near-field listening" tipinde ürünlerdir; optimum performanslarını hoparlörlere epey yakın durduğunuzda sergilerler.

A5'leri elden çıkartarak, bunun yerine raf tipi (bookshelf) bir pasif hoparlör seti ve harici bir amfi koyabiliyorsanız, böyle bir kurulumu da tecrübe etmekte fayda var.
  • Hocam moralini bozma ikinci el almışsın, satarsın.
    Acaba diyorum ikinci elde ayıplı mal almış olabilir misin? Çünkü whathifi de 5 yıldız dışında yılın ürünü seçilmiş.

Son dönemde çok yazı okudum ve fiyat marka vs dışında, tavsiye edilen ve sonuca olumlu etki eden şeylerden biri pasif sistem kurmak.

Hatta mümkünse;
    1. entegre ampli yerine pre-amp power-amp ayrı cihaz almak (bu hem fiyat hem pratik olarak mümkün gözükmüyor).
    2. Ampli'yi sadece stereo ampli olarak almak. Ne AV, ne de yeni nesil Wifi/Bluetooth gibi ses üzerinde parazit yaratacak şeylerden uzak durmak. (bu bnm için yine mümkün değil zira pc'den dlna üzerinden ses göndermek istiyorum.)

Pasif hoperlör seçimi ise nispeten daha kolay.

Ben şu sıra stereo receiver ve pasif höperlör bakıyorum ve bu ikili ve flac dosyalarımla iyi ses alacağımı umuyorum.

• siyau kullanıcısına yanıt
    Çoğunlukla bilgisayar başında ama diğer türlü de en fazla 1.5 metre uzakta. Şu şekilde bir düzeneğim var.
    Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı

Bir arkadaş T sınıfı bir amfi gönderdi. Gelince A5 in amfisini devre dışı bırakıp bağlamayı deneyeceğim bir de.
  • Hoparlörlerin altına ufak bir destek koyarak, yukarıya doğru 10 derecelik bir açıyla bakmasını sağlayın. Bu şekilde sürücüler doğrudan kulaklarınızı hedef almış olacak. Bu yöntemle ilgili son derece olumlu geri dönüşler var. Bir deneyin, nasıl olsa denemesi bedava :)
  • FlyingUnderpants F kullanıcısına yanıt
    Ürün bozuk değil hocam ingilizler gerizekalı. Kendi ülkelerinin ürünlerine fazla puan veriyorlar. Mağazada adamların sesini oldukça övdüğü KEF X300A yı dinledim. Gayet sıradan bir sesi vardı. Gözü kapalı dinlesen hi-fi falan demezsin.

Benim cihaz bozuk olsa normal çalışmasına devam edip sadece ses kalitesinin düşeceğini sanmam. Oldukça da az kullanılmış zaten. Satan kişi de bile bile bozuk ürün satacak biri değil. Ürünü teslim alıp ben aramayınca bugün aradı sordu memnun kaldın mı falan diye. Ona karşı buraya yazdığım kadar söylemesem de memnun kalmadığımı ifade ettim biraz.

Denemedim ama A sınıfı amfi olmadığı sürece denon, marantz vs gibi çöp ürünlerin de büyük fark oluşturacağına inanmıyorum. Boşuna yer kaplıyorlar. Cihaz kalabalığını da hiç sevmiyorum ayrıca. Özellikle işe yaramaz cihazların varlığı bile rahatsız ediyor . Bunu da sırf kulaklık taktığımda sesi çok çıkıyor diye tutuyorum masada. Yoksa atacağım kutuya.

• siyau kullanıcısına yanıt
    Zamanında altına kitap koymuştum. Biraz fark ediyor ama görüntü kötüydü Daha düzgün birşey ayarlyacağım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.