Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ses orgazmı beklemiyorlar, aslına yani gerçeğe en yakın sesi elde etmek istiyorlar ve bu çok normal.. herkesin tatmin olma eşiği farklıdır ve işin içine maddi imkanlar da girince maddi olarak sorunu olmayan biri tatmin olabilmek için zirveye oynayabilir.

Audioengine a5 tecrübesinden sonra yaptığı çıkarımlarda İngiliz ürünlerinden uzak durmak lazım demiş arkadaş da audioengine Austin - Texas merkezli bir Amerikan şirketi Ayrıca savunulan tez çok yanlış İngilizler bu işin duayenleridir tartışmasız bir numaradırlar. İngilizler Hifi'da her zaman benim birinci tercihim olurlar. İtalyanlar da ikinci en güvendiğim millet bu hobide.

Kötü bir tecrübe olmuş sizinki genelleme yapmamak ve yılmamak lazım audioengine a5 biraz balon bir hoparlör çok abartıldı ama aslında o kadar da abartılacak bir durum yok sürekli söyledik bunu geçmiş zamanlarda.. size tavsiyem Rega Brio-r ve Q Acoustics 3020 gibi bir sistem kurun kablolara da dikkat edin işte o zaman birşeylerin değiştiğini hissedip düzgün bir başlangıç yapmış olursunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Ses orgazmı beklemiyorlar, aslına yani gerçeğe en yakın sesi elde etmek istiyorlar ve bu çok normal.. herkesin tatmin olma eşiği farklıdır ve işin içine maddi imkanlar da girince maddi olarak sorunu olmayan biri tatmin olabilmek için zirveye oynayabilir.

Audioengine a5 tecrübesinden sonra yaptığı çıkarımlarda İngiliz ürünlerinden uzak durmak lazım demiş arkadaş da audioengine Austin - Texas merkezli bir Amerikan şirketi Ayrıca savunulan tez çok yanlış İngilizler bu işin duayenleridir tartışmasız bir numaradırlar. İngilizler Hifi'da her zaman benim birinci tercihim olurlar. İtalyanlar da ikinci en güvendiğim millet bu hobide.

Kötü bir tecrübe olmuş sizinki genelleme yapmamak ve yılmamak lazım audioengine a5 biraz balon bir hoparlör çok abartıldı ama aslında o kadar da abartılacak bir durum yok sürekli söyledik bunu geçmiş zamanlarda.. size tavsiyem Rega Brio-r ve Q Acoustics 3020 gibi bir sistem kurun kablolara da dikkat edin işte o zaman birşeylerin değiştiğini hissedip düzgün bir başlangıç yapmış olursunuz.

Genelleme yapmak yanlış tabi ki. Bazıları da o anki hayal kırıklığı ile yazdığım şeyler. Ama İngiliz ürünleri benzerlerinden pahalı ürünler. Quad s1 dinlemiştim bir ara fena değil ama küçük sürücüye rağmen pahalıydı mesela. Ayrıca what hi fi ın da İngiliz ürünleri hakkındaki yorumlarını ciddiye almayacağım artık.

Beni asıl şaşırtan A5 den çok dac oldu. Seste en sıradan kulağın bile anlayacağı çok bariz bir değişiklik beklerken adam gibi birşey fark etmedi. Dikkat edilince belli olsa da müzikten aldığın keyfe etkisi yok. Bahsettiğim şey başka bir hi fi dac da değil. giriş seviyesi msi h110 anakartın onboard dav ı. Böyle bir sıçramada değil a5, 250 liralık logitech de bile farkını göstermesi lazımdı. Cem Yılmaz ın kargo paranı hak etmiyorsun dediği gibi. Yaktığı elektriğe bile değmiyor. Tam bir çöp. Büyük şehirde olsam inanmayan gelip baksın diyeceğim ama malesef değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• almış olduğun a+5 parasını hak etmiyor. apple gibi aynı ürünü 2 katı fiyatına satıyorlar zaten eski apple çalışanları yapmış. çapı belli ufacık bişi ha tabi teknolojisi fln önemli diyeceğimde seste pek teknoloji gelişemiyor. kaliteli ses için 3 veya 4 yollu hoparlör şart, aldığın dac'ın da tipinde meymenet yok kaynağı pc yapacaksan dac mac hiç bulaşma git ses kartı al şuan mesela portishead only you parçasını açtım böyle bir ses yok. basslar hele vokal sanki yanımda söylüyor dudak hareketlerini bile hissediyorum. sbz+702prime+pma720
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    İstanbulda, çok da bilinen bir mağaza sahibi bana şunu demişti 4 yıl önce (biraz da bu forumdakileri kastederek) :insanların çok yanlış bişey bildiği bir konu var. Tonlarca para vererek gerçekçi ses almaya çalışıyorlar. Bu tür cihazlarla gerçeğe yakın ses almaya çalışmak boşa. Gerçek ses almak istiyorsan konsere git, sinemaya git.

Tam bu kelimeleri kullanmadı ama bu minvaldeydi dedikleri. Tabi bnim ne cihaz denemişliğim var ne de başka deneyimim. 1993te alınan müzik seti, üniv zamanında pcye bağlı 4.1 hop seti ve sonrasında alınan 5.1 ev sinema sistemi dışında tecrübem yok. Hala da yok gerçi. :)

• arkadaşlar 20 metrekare bir odada pikap için bookself kolon ve amfi alacağım. kolonlar Q acoustics 3020 yi düşündüm. amfi içinde DENON PMA- 720 AE sizin yorumunuz ne olur. kolonlar için 1000 lira bütçem var,aynı şekilde amfi içinde en fazla 1000-1200 olabilir.

• intelin canlı müzik yapan sistemi vardı 1:50 den sonra çalıyor arkadaşa bunu göndereceksin aslında
  • Bende su cok ovulen q acoustic 2050i dinliyicem yakin zamanda bakalim balon mu degil mi fiyatına gore :)

• https://www.youtube.com/channel/UCJqTJfLIrGJJZPWnu-SXppg/videos

bu abimiz hifi dükkanındaki bütün cihazları kanalında test ediyor videolar yok yok ama bayağı bir hoparlörü test etmiş. tavsiyelerde de bulunuyor hangi hop hangi amfiye gider gibi..
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    Bende 202 2010 c20 var.o mideldende pisman olunacagni zannetmem.shdn birisi satıyor.1300 e dustu walnut.Dusunuyorsaniz kacirmayin

• Devadam12 D kullanıcısına yanıt
    3020ler cok iyi.720de iyi secim.yamahanın a sınıflarınada bakabilirsiniz.guzel uyum saglıyorlar

• Kule hoparlör diyenler var. Bilgisayar masasının neresine koyacağım onu yav . Dahili ses kartı da takamam kasa mini-itx. Sırf ses kartı takacağım diye de büyük kasa istemiyorum. Anakart zaten değişecek kasa da zaten ucuz ama büyük kasayı bu saatten sonra istemiyorum.
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt
    Gördüm hocam o arkadas köylü kurnazınin teki cihazini düşünen varsa da tavsiye etmem. Neyse valla bende 3 4 model degistirdim sesi allayip pullayan cinsten se pek hazmetmem flat calan hoparlorler tercihim. Eger öyleyse havada kaparim cihazi şahsen. Siz kullaniyosunuz dengeli çalan yumusak tizleri olan kulak tirmalamayan diye ifadeler kulaniyolar dogru mu

• quote:

Orijinalden alıntı: zanzi7575

3020ler cok iyi.720de iyi secim.yamahanın a sınıflarınada bakabilirsiniz.guzel uyum saglıyorlar

bilgi için teşekkür ederim. o zaman bu seçime yoğunlaşayım.
  • Bu işe çok para harcamayın konsere gidin diyerek o abiniz size şaka yapmış bence.Konsere gitmek ok bizim de isteyip arada gerçekleştirdiğimiz bir aktivite ama kaliteli ve aslına sadık müzik dinlemek istediğimde sürekli konsere gidemem ya!

• Fiyat performans oranı çok yüksek Mission marka hoparlörler vardı şimdi de Q Acoustics eklendi. Deneyin oldukça iyi olduklarını sıradan olmadıklarını fark edeceksiniz zaten.

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Doğrudan enstruman sesi dinliyorsan neyse de. Konserlerdeki ses çok kaliteli sayılmaz aslında. Oranın atmosferi ve sevdiği sanatçıyı canlı dinlemek için gidiyor millet. Bazen ara veriyor seyirci leş bir şekilde söylüyor falan. Evindeki albüm kaydı ve iyi bir ses sistemi ondan çoğu zaman daha iyi.

Bu arada ingilizlere sövdük falan ama galiba monitör audio bronze 2 alacağım galiba
    Aynen dogru .her tonuyla yumusak çalan modeller.ayrica mekanı doldurucak açık birses duyulabiliyor.ben a sınıfı amfi ekledim.çok memnunum.başım ağrımadan dinliyorum.

• Abim olduğunu nerden çıkarttınız?

Ev tipi sistemlerden bahsediliyor burda. Sinema ya da sahne ekipmanlarından değil.

@atalayalper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 13 Şubat 2017; 8:38:19 >
  • gerçeğe yakın ses almak istiyorsan sinemaya konsere git demiş yav adam.yani boşa uğraşmayın olmaz o iş demeye çalışıyor.100-200-500 bin liraya o performansı alacaksam da zaten uğraşmam o kadar.param olsa da uğraşmam giderim 3-5 fakir doyurur sevindiririm daha çok tatmin alırım.hoş o paraya 3-5 değil 300-500 olur o da neyse...
    Bu arada ankaradaki ran audioda yarina kadar yuzde20 indirim var yazmışlar.q acoustics satıyor.haberinjz olsun.ben 2010 atalay alper arkadasdan aldım.c20 ve 2020 cok begendigim icin.2010 da cok iyi cikti bana gore

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.