Şimdi Ara

'Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı'nın Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşımızın aktif hoplar arasında iyi, güzel sayılan a5+ ve mdac ile macerasını herkes biliyor. Herşeyden önce cihazı bana yolladığı için teşekkür ederim @Hobar

Cihaz gelirken yoldayken ve cihazla beraber çeşitli kombinasyonlarla dinlemeler yaptım. Kıyaslayabilmek amacıyla kaydedip aşağıdaki linke ekledim. Tüm niyetim ilersi ve aktif hoparlör ile dac kullanıp "Olmuyo yaa" diye şikayet edenlere o dacla veya üst seviye daclarla ne olabileceğini göstermek.

Tüm dinlemeler ve kıyasların sonucu özetle şöyle:

Aktif hoparlör jullanılmazken DAC zaten tek başına hop süremediği için stereo amfi şart. Mdac Topping tp32ex smfi ve coax ile bağlanan Qls qa360 ile EN güzel kombinasyon bence! Öyle aşka geldim ki havada gitar çaldım şarkının solosunda Onun nerdeyse 20 katı pahalı Elicit-r ile gerek onla ve z3lerle aramdaki mesafeden gerek rafineliğinden dolayı eğlence bulamadım. Ama her halükarda bu az önce dediğimi doğruluyor. Pasif hop ve agresif çalan bir amfi şart dacın katacağı eğlence için.

_____

Dosyalarda kullanılan sistem parçaları kısaca yazmakta. Ve gördüm ki en iyi sonuçlar kaynağı güçlendirip onu coax ile bağlamaktan geliyor. 2. en iyi sonuçlar Topping d30 dac sisteme katılmışken geliyor. O basit dac bile biraz rafine ediyor ve topluyor sesi. Dacsız pi3 ile tp32ex denememde anlayabilirsiniz dediğimi.

https://www.dropbox.com/sh/dsg2wtlzh6p0lr8/AACXt16-nCeskTEoQUng7jJza?dl=0

Sonuç: Orta seviyeden sonraki daclar ancak pasif hop ve hop amfisi kullanıyorsanız iyidir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Abi hiç bir şey belli değil bu yazıda sunu bi düzenle anlayalım

Lütfen merak ettim yazdıklarını

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla mdac da kusur yok. Sorun Aktif hoparlör ile uyuşmuyor. Ya da usb bağlantısı zayıf, coax bağlantıyla daha iyi çalıyor.

Yalnız Elicit-r ile neden olmadı acaba ? Acaba elecit-r zaten kaliteli çalıyor, dac buna bir şey katamadı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Anladığım kadarıyla mdac da kusur yok. Sorun Aktif hoparlör ile uyuşmuyor. Ya da usb bağlantısı zayıf, coax bağlantıyla daha iyi çalıyor.

Yalnız Elicit-r ile neden olmadı acaba ? Acaba elecit-r zaten kaliteli çalıyor, dac buna bir şey katamadı mı?

Elit hangi hop takıldı

• Sonuç???
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Anladığım kadarıyla mdac da kusur yok. Sorun Aktif hoparlör ile uyuşmuyor. Ya da usb bağlantısı zayıf, coax bağlantıyla daha iyi çalıyor.

Elit hangi hop takıldı

Zensor 3 .

Aktif hoparlorle hobar test etmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Sonuç???

Elit kötü topping iyi

Var burdan anla basımıza neler gelcek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi de zaten Elicit Zensor 3'e ne katabilir ki? Topping'in bile son performansını anlayamazsınız zensor 3 de.

Topping'i Zensor 7, RX8 ve Focal Aria 926'da denemiş birisi olarak söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 24 Şubat 2017; 13:15:13 >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Elicit daha çok odyofil kulvarında, sakin ve detaylı, organik enstrümanlı müziklerle iyi ama Topping daha agresif.

İyi kötü denemez.
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    Katamama durumunu ibasso dx90 varken Topping nx1 portatif amfiyle yaşamıştım.
    Sonuç bu kombinasyon için böyleyken katamama durumu net.

Usb konusu da jitterbug bana geri döndüğü zaman açıklığa kavuşacak.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Ne katar? Z3ün alabileceği tüm gücü (w anlamında) ona verir. Ve hatta fazlasını da verir. Z3 güzel bir fp ürünü ama ne kadar güzel veya kapasiteli olduğu belli.

Kendi adıma konuşacaksam: Elicit'i sonra hop yükseltirim diye almıştım. 7-8 ay önce bundan vazgeçtim ve 4inç hop ile seans odama yoğunlaştım.
  • Mair kullanıcısına yanıt
    Küçük hoparlör bass konusunda zayıf kalmıyor mu? Gerçi Quad S1 beni bayağı şaşırtmıştı zamanında bu konuda. Ama yine hacimin etkisini genelde olumlu oluyor.

Elinizde bilgisayar varsa benim gibi usb den deneyin bir de bakalım onda nasıl olacak. Eğer istediğim sonucu alamazsam Asus stx ii dahili ses kartı alacağım.

Amfi olarak topping tp22 alacağım büyük ihtimalle. Hoparlör olarak A5+ yerine ne alsam onu bilemedim.

Para olsa şunu alır uzun bir süre düşünmem, dac, amfi, bluetooth istediğim herşey var.
    http://www.dukkanhifi.com/p-4746-Quad-Vena-ve-Quad-S-2-Paketi.html

• t sınıfı amfiler için atalayalper arkadaşımızın konusu var yüz küsür sayfa oldu sanırım.orada herkesi şaşırtmıştı t sınıfı amfiler.niye burada şaşırdığınızı anlamadım ben asıl.
  • Yukardaki dropbox linkine dubsteple yaptığım denemeleri koydum.

Kulağa baslar teneke gibi gelebilir. Sonuçta bu iphone. Ve bu cihazlar mid ses önde tiz de az değil olarak ses verir. Ve yansıtır :)

Yukarda belirtmeyi unutmuştum ama coax olmayan tüm denemeler zaten bilgisayardan! Raspberry pi3 yani. Ancak ilk denemeler yine pi3'ten ama rca ileydi ve topping ekipmanlarlaydı.

Not:

Ve bunlar tp2020de de fiyatı için iyilerdi, tp32ex'teki tp2050 çipiyle daha da iyi oldular.

• Mair kullanıcısına yanıt
    Kaydedilenleri şimdi daha rahat ortamda tekrar dinledim. [Topping tp32ex, Qa360 (coax), Micca Mb42] bu sisteme m-dac ekleyince ses daha canlı. Rega amfide D30 ve Mdac arasındaki fark çok daha fazla. Yanında dinlesem çok daha belirgin fark olur muhtemelen. Ama aynı farkı usb ve coax la bağlanmış m-dac arasında göremedim pek.

Şu an kurmayı düşündüğüm sistem Asus Stx ii dahili ses kartı, Topping TP22 ve ikinci el 1500₺ civarı kolay sürülen pasif bookshelf.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Birşeyler netleşmiş bu güzel :)

• Yakın bir zamanda sistemde kaynak yükseltmesi yaptım. MacBook air de hqplayer ile dinleme yapıyordum, lineer güç ile beslenen cubox ı da network audio adapter olarak kullandım. Ne olduğun u merak eden hqplayer araştırması yaparak bulabilir. Bunların yerine auralic aries i koyunca detaylardaki sağlam artış ve arka plan sessizliği direkt fark edildi. Kaynak çok önemlidir, bilgisayarların müzik dinlemek için uygun olmadığını da bir kez daha ekleyeyim. Sistemde pasif hoparlör ve amfi varsa kaynağa özen göstermelisiniz. Aktif sistemler bunu pek göstermez belki ama pasif sistemde kaynak farkı belirgindir.

• quote:

Orijinalden alıntı: spitzer

Yakın bir zamanda sistemde kaynak yükseltmesi yaptım. MacBook air de hqplayer ile dinleme yapıyordum, lineer güç ile beslenen cubox ı da network audio adapter olarak kullandım. Ne olduğun u merak eden hqplayer araştırması yaparak bulabilir. Bunların yerine auralic aries i koyunca detaylardaki sağlam artış ve arka plan sessizliği direkt fark edildi. Kaynak çok önemlidir, bilgisayarların müzik dinlemek için uygun olmadığını da bir kez daha ekleyeyim. Sistemde pasif hoparlör ve amfi varsa kaynağa özen göstermelisiniz. Aktif sistemler bunu pek göstermez belki ama pasif sistemde kaynak farkı belirgindir.

Auralinc lineer güç kaynağı kullanan Mac mini +roon media playerden daha iyi ve datayli degil üstat

Tam aksine çok problem li bir model ayre dac La sıkıntı dlna server lar La sıkıntılı

Bana göre 1000 usd üzerine 1000 daha koyup aurender almak daha iyi tercih

Auralinc kendi leri de bu sıkıntıları kabul ediyor ve bir senedir düzelticez diye oyalıyorlar

Gerçi Mac mini lineer güç kaynağı roon player derken auralinc in iki katı para vermek de çok mantıklı degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 25 Şubat 2017; 18:6:27 >

• quote:

quote:

Yakın bir zamanda sistemde kaynak yükseltmesi yaptım. MacBook air de hqplayer ile dinleme yapıyordum, lineer güç ile beslenen cubox ı da network audio adapter olarak kullandım. Ne olduğun u merak eden hqplayer araştırması yaparak bulabilir. Bunların yerine auralic aries i koyunca detaylardaki sağlam artış ve arka plan sessizliği direkt fark edildi. Kaynak çok önemlidir, bilgisayarların müzik dinlemek için uygun olmadığını da bir kez daha ekleyeyim. Sistemde pasif hoparlör ve amfi varsa kaynağa özen göstermelisiniz. Aktif sistemler bunu pek göstermez belki ama pasif sistemde kaynak farkı belirgindir.

Auralinc lineer güç kaynağı kullanan Mac mini +roon media playerden daha iyi ve datayli degil üstat

Tam aksine çok problem li bir model ayre dac La sıkıntı dlna server lar La sıkıntılı

Auralinc kendi leri de bu sıkıntıları kabul ediyor ve bir senedir düzelticez diye oyalıyorlar

Gerçi Mac mini lineer güç kaynağı roon player derken auralinc in iki katı para vermek de çok mantıklı degil

Tweaksız Macbook Air ile aldığım sonuç benimkisi. Beslemesi filan kendi beslemesi. Auralic daha detaylı ve daha sessiz bir arka plan ile çalıyor. Ben de Roon ile kullanıyorum, arşiv masaüstü bilgisayarda duruyor. Maç mini için yapılacak masraflar zaten auralic parasını geçiyor. USB ve lineer için tweak yapsan o iş 5 bin TL ye patlıyor zaten. Öte yandan bilgisayarı aradan kaldırmak kullanım kolaylığı da sağlıyor. Bu yüzden yaptığımdan oldukça memnun kaldım, hepsi aynı yerde kalabalık yok.

• quote:

quote:

quote:

Tweaksız Macbook Air ile aldığım sonuç benimkisi. Beslemesi filan kendi beslemesi. Auralic daha detaylı ve daha sessiz bir arka plan ile çalıyor. Ben de Roon ile kullanıyorum, arşiv masaüstü bilgisayarda duruyor. Maç mini için yapılacak masraflar zaten auralic parasını geçiyor. USB ve lineer için tweak yapsan o iş 5 bin TL ye patlıyor zaten. Öte yandan bilgisayarı aradan kaldırmak kullanım kolaylığı da sağlıyor. Bu yüzden yaptığımdan oldukça memnun kaldım, hepsi aynı yerde kalabalık yok.

Evet öyle düşünün ce bende aurender alasim geliyor derli toplu sistem olsun diye

Yaw iste dipsiz kuyu al al al al cebimiz de ne varsa alıyor alcak herifler

Dediğiniz gibi parça parça rakamlar da fırlıyor yukarı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.