Şimdi Ara

Bir hikayenin sonu - (Turknet içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan yaklaşık 1 ay öncesine kadar 3.5 senelik Turknet aboneliğimi sona erdirdim. Bu süre zarfında ilk 2 yıl hiç bir problem yaşamadım. Toplamda bağlı olduğum kutuya 50mb hız verildi. Bunun yaklaşık 38 39 mb hızı kullandım.

Son 1.5 senede ise hızım ilk olarak 22 24mb arası düştü hiç birşey yokken. Sonra suç bağlantım ve bana kaldı. Gelen Telekom ekipleri mahallenin girişinde bulunan saha dolabını kontrol ettiler ve zaten 50 alman imkansız en fazla alacağın budur dendi. Fakat gelip kapının önündeki kutuyu ölçtüğünde şaşırarak burada 50mb hız var dedi.

Sonrasında böyle 2 3 kere gelip gidildi. En sonunda anlayışlı bir arkadaş gelip modeme kadar ölçtü. Modeme kadar 40 geliyor dedi ama ben nedense 20 dolaylarında hız alıyordum. Suç yine bana kaldı.

Aynı modemden arkadaşımda vardı ve onla denediğimde yine 20 civarı aldım. Artık kabullendim. Dedim tamam kaderim bu. Mahalle de eski bir mahalle. Ne tapu var ne altyapı. Bu hıza mahkumum. İdare ederim.

Neyse 2019un mayıs aylarında Turknet in sistemleri çökmüştü. Yaklaşık bir 15 20 gün sürdü. Ne hikmetse sistemlerin çöktüğü gün benim sıkıntılı altyapı ve aynı modemime gelen hız 38 39lara çıktı.(aşağıda o dönemde yaptığım hız testleri var bakabilirsiniz.)

1 ay kadar yine 38 40 dolaylarında hız almaya devam ettim ki günün biri bir baktım benim hız bu sefer 17 18e düştü. Suç yine bana kaldı. Ne kablo değişti ne modem.

Son 6-7 aylık periyotta ise 8 ile 10 arası anca alabiliyordum. Dedim bendedir sıkıntı kabloyu değiştirdim. Bağlantı noktasına kadar yeniledim ama gel gör ki değişen pingden başka birşey olmadı. Modeme gelen hızı ile aldığım hız 8 10 arası birşeydi.

Artık Turknet ile olan yolculuğumuzun sonuna geldiğimi anladım ve iptal ettirdim. Şimdi ise Turknet sitesine baktığımda bana vdsl değil 16mb adsl paket öneriliyor. Diğer iss sorgulamalarımda kimilerine port yok, kimilerinde 16, kimilerinde ise 40 alabildiğim gözüküyor.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. İnsan ister istemez böyle bir durumda sinir sahibi oluyor. Bende buraya yazarak yaşadıklarımı anlatmak istedim.

Bir hikayenin sonu - (Turknet içerir)s
    Bir hikayenin sonu - (Turknet içerir)e
    Bir hikayenin sonu - (Turknet içerir)i
    Bir hikayenin sonu - (Turknet içerir)n

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer_9139 -- 4 Nisan 2020; 9:18:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam konu aççaksan aç da, önce açık adresini bi kapataydın :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freezeboi -- 4 Nisan 2020; 8:49:12 >
  • Uyarı için teşekkürler 😀

• Şu an hangi sağlayıcı ve ne kadar hız alıyorsun

• Benim turknet maceram bitiyor bu hafta , pazartesi faksı çekiyorum. 10 yıldır adsl kullanıyorum sokağa VDSL geldi 82 mbit hız gözüküyor sorgulama sitelerinde ama turknet "siz yapa altyapısında olduğunuz için VDSL hizmeti veremiyoruz" diyor sırf Telekoma vae kirası vermemek için müşteri kaybediyorlar haberleri yok , şikayetlerin %90 ı yapadan VAE'ye geçirmemeyle alakalı ama hala çözüm bulamıyorlar

• Merhaba, VAE geçişi için telefon başvurusunun onaylanmasını bekliyoruz. Telefon başvurunuz onaylandıktan sonra internet için başvuru yapacağız.
  • Phenoll P kullanıcısına yanıt
    Şuan herhangi bir İnternet bağlatmadım. Millenicom düşünüyorum. Hatta 2 3 defa aradım müşteri hizmetlerini fakat malum olaylardan dolayı sanırım bir türlü görüşemedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freed0mm

Benim turknet maceram bitiyor bu hafta , pazartesi faksı çekiyorum. 10 yıldır adsl kullanıyorum sokağa VDSL geldi 82 mbit hız gözüküyor sorgulama sitelerinde ama turknet "siz yapa altyapısında olduğunuz için VDSL hizmeti veremiyoruz" diyor sırf Telekoma vae kirası vermemek için müşteri kaybediyorlar haberleri yok , şikayetlerin %90 ı yapadan VAE'ye geçirmemeyle alakalı ama hala çözüm bulamıyorlar
    Ben vae kullanıyorum ama nerdeyse 7 aydır port yok diyerek geçişimi yapmadılar üste para isteseler vericem ve 1 haftadır neredeyse akşamları internete girmek ölüm bundan dolayı bende önümüzdeki hafta bende değştiricem artık canıma tak etti
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurg07

Ben vae kullanıyorum ama nerdeyse 7 aydır port yok diyerek geçişimi yapmadılar üste para isteseler vericem ve 1 haftadır neredeyse akşamları internete girmek ölüm bundan dolayı bende önümüzdeki hafta bende değştiricem artık canıma tak etti

Alıntıları Göster
    Bizim sokağa kabin yeni kuruldu porttan yana sorun olacağını düşünmüyorum ama eğer port yok derlerse mecbur Telekoma geçerim , Telekom bir şekilde ayarlıyor portu. 7 ay iyi dayanmışsınız , sokağa VDSL kabin getirmek için 40 takla attım , sürekli dilekçe yazdım , ben bu kadar zahmete girip VDSL kulllanamazsam çok koyar :) normalde pazartesi iptal faksı çekiyordum turknete bugun aradılar vae geçiş işlemi için Telekom kaynaklı şebeke sorunu varmış 08.04.2020 tarihinde telefon geçişi yapılacak dedi buna istinaden bekleme kararı aldım 8 Nisan'da belli olur herşey

• Gamer_9139 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Port olmaması sorunu ile karşılaşırsanız;
    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-talebi-talepleri--140072962#140072962
  • onurg07 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, boş port olmaması durumunda maalesef geçiş sağlayamıyoruz ve port içinde size bir süre bilgisi veremiyoruz. Ara ara online işlem merkezinden paket değişikliği kaydı oluşturursanız boş port kontrolü yaparak olması durumunda VDSL geçişinizi hemen yaparız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freed0mm

Bizim sokağa kabin yeni kuruldu porttan yana sorun olacağını düşünmüyorum ama eğer port yok derlerse mecbur Telekoma geçerim , Telekom bir şekilde ayarlıyor portu. 7 ay iyi dayanmışsınız , sokağa VDSL kabin getirmek için 40 takla attım , sürekli dilekçe yazdım , ben bu kadar zahmete girip VDSL kulllanamazsam çok koyar :) normalde pazartesi iptal faksı çekiyordum turknete bugun aradılar vae geçiş işlemi için Telekom kaynaklı şebeke sorunu varmış 08.04.2020 tarihinde telefon geçişi yapılacak dedi buna istinaden bekleme kararı aldım 8 Nisan'da belli olur herşey

Alıntıları Göster
    Ne Oldu VAE Geçisini Yaptılarmı Acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BloodzGang

Ne Oldu VAE Geçisini Yaptılarmı Acaba ?

Alıntıları Göster
    Hayır üstüne mevcut internetimi kestiler 4 gündür evde internetim yok. Millenicoma yeni hat için başvurdum.

Benim durumum da olan arkadaşlar millenicom İss değişikliğinde kurulum ücreti almıyor fakat yeni hat başvurusunda 4 taksit şeklinde 120 TL ücret alıyordu bu dönemde turknetten geçişler çoğaldığı için bir kampanya yapmışlar normal tarifeye ek 5 TL fazla ödüyorsunuz kurulum ücreti almıyorlar , 100 mbite kadar olan bağlantıyı 105 TLye verdiler , müşteri hizmetlerine söylerseniz yardımcı oluyorlar

• Bende VAE için başvuru yaptım arıyacağız dediler arayınca dedikleri şey şu online şikayet oluşturun :D böyle giderse bende iptal edicem 3 yıldır kullanıyorum türknet ama berbat bir hal aldı ben dedim bari VAE yapmıyorsunuz [BU ARADA ARKADAŞIM YAPA HİZMETİNDEN VAE GEÇİŞ YAPABİLDİ] hızımı arttırın arttırıcaz dediler 30 MBPS Aldığım interneti 20 MBPS hızına indirdiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodzGang -- 11 Nisan 2020; 16:2:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BloodzGang

Bende VAE için başvuru yaptım arıyacağız dediler arayınca dedikleri şey şu online şikayet oluşturun :D böyle giderse bende iptal edicem 3 yıldır kullanıyorum türknet ama berbat bir hal aldı ben dedim bari VAE yapmıyorsunuz [BU ARADA ARKADAŞIM YAPA HİZMETİNDEN VAE GEÇİŞ YAPABİLDİ] hızımı arttırın arttırıcaz dediler 30 MBPS Aldığım interneti 20 MBPS hızına indirdiler
    şaka gibiler elini veren kolunu alamıyor , hata bizde ucuz diye atladık turknete

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.