Şimdi Ara

bir ilaç önerin öksürük ciğerleri üşütmeyle ilgili!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acayip şekilde öksürüyorum evde meyve suyu ne varsa içtim
    şimdi çıkıp dışarı nöbetçi eczane bakacağım
    hafifte balgam geliyor öksürürken
    yarın işe de gidemeyeceğim
    sağlam birşey olsun yarın öğlen ayağa kalkmam lazım...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ciğerleri Üşütmek İçin İlaçlar

Ciğerlerin üşümesi, soğuk algınlığı veya grip kaynaklı olabilir. Soğuk hava ciğerlere baskı yaparak öksürüğe, hırıltılı solunuma ve göğüs ağrısına neden olabilir.

Ciğerleri üşüttüğünüzde, altta yatan nedeni tedavi etmek için ilaç kullanmanız gerekir. Soğuk algınlığı virüs kaynaklıysa, ilaçlar semptomlarınızı hafifletmeye yardımcı olabilir. Grip virüs kaynaklıysa, antiviral ilaçlar enfeksiyonun yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Ciğerleri üşütmeye iyi gelen bazı ilaçlar şunlardır:

• Öksürük kesiciler: Öksürüğü bastırmaya yardımcı olur.
    • Balgam söktürücüler: Balgamı gevşetmeye ve atılmasına yardımcı olur.
    • Boğaz spreyleri: Boğaz ağrısını ve tahrişini gidermeye yardımcı olur.
    • Burun spreyleri: Burun tıkanıklığını gidermeye yardımcı olur.
    • Antiviral ilaçlar: Grip virüsünün yayılmasını önlemeye yardımcı olur.

Ciğerleri üşüttüyseniz, semptomlarınızı hafifletmek için hangi ilacın sizin için uygun olduğuna karar vermek için bir doktora danışmanız önerilir. Ciğer üşütmesine ne iyi gelir ilaç diye araştırma yapmaktansa doktora danışmak her zaman en iyisidir.

Doktorunuz, semptomlarınıza ve tıbbi geçmişinize bağlı olarak size ilaç önerecektir. İlaçları doktorunuzun önerdiği şekilde aldığınızdan ve tedavi süresini tamamladığınızdan emin olun.

Ciğerleri üşütmek ciddi bir durum olabilir. Belirtileriniz kötüleşirse veya tedaviye yanıt vermiyorsanız lütfen derhal tıbbi yardım alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yokmu içinizde bilgisi olan
  • normal bi üşütme,bol bol ıhlamur ve kuşburnu içeceksin ha sallama değil ÖZ olucak
  • nane limon yap. ayrıca;

Yarım limonu bardağa sık (biraz daha az olabilir ayarlarsın onu), balla karıştır. Sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce 1-2 kaşık ye. Direk boğazlarına yapışsın.

Gerek yok şuruba falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

nane limon yap. ayrıca;

Yarım limonu bardağa sık (biraz daha az olabilir ayarlarsın onu), balla karıştır. Sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce 1-2 kaşık ye. Direk boğazlarına yapışsın.

Gerek yok şuruba falan.

limon var balda var gidip yapayım o zaman
    ne lanet bir öksürükse sabah başladı hala devam ediyor

saolun arkadaşlar yorumlar için
  • bi tane levopront bi tanede threflu forte al bişeyin kalmaz ikiside günde 3 kere. 8-9 tl civarı toplam
  •  bir ilaç önerin öksürük ciğerleri üşütmeyle ilgili!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: alazlam

quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

nane limon yap. ayrıca;

Gerek yok şuruba falan.

limon var balda var gidip yapayım o zaman
    ne lanet bir öksürükse sabah başladı hala devam ediyor

saolun arkadaşlar yorumlar için

ıhlamuru unutma, onsuz olmaz
  • Bu senenin gribi böyle galiba belki grip olmuşsundur...

Öyle ateşli,kötü bir hastalığın olmasa bile öksürük yapıyor ara sıra tükürme ihtiyacı da duyarsın...

Bu senenin gribi böyleymiş..
  • Tam tamına 1,5 ay şiddetli olarak öksürdüm.Ne kullandıysam geçmedi.2 şişe şurup,2 kutu antibiyotik,bitki çayları...Baktım geçmiyor bıraktım öksürükle yaşamaya çalıştım Gerçi dersteyken kriz gelmesi çok kötü oluyor .Nerdeyse isyan edecek dereceye gelmiştim beyler Allah'a şükür Sonradan kendiliğinden geçti şimdi rahatımUmarım senin ki çabuk geçer.Dikkat etmek lazım.Sıkı giyin.Boğazını sıcak tut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 28 Ocak 2011; 0:34:34 >
  • hacı bulabilirsen AYVA yapragını kaynat iç bal ile birebir.. birde sirkeli su ile gargara yap.. olmadı git bi aktardan zencefilli balllı macun al
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertuy37

normal bi üşütme,bol bol ıhlamur ve kuşburnu içeceksin ha sallama değil ÖZ olucak

• Sadece öksürük diyorsak onun çözümü yok öksürük esasında iyi bir şey içten gelir doğaldır
    ancak öksürüğü yumuşatabilirsin...belki sıcak bir şey içersin belki fazlaca yatarsın...
    ama öksürüğün çözümü yok hastalığın var.
  • perabron. hala kalkmadıysa piyasadan tabi

tadı vişneli pez gibidir severek içersin ama çok içme kafa yapar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.