Şimdi Ara

Bir insan neden sigaraya başlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski spor hocamın sigaraya başladığını öğrendim. Kaç yaşında adam garibime gitti. Biz mallıktan başladık agrı da, 20 30 sene ağzına sürmemiş biri neden içmeye başlar? Derdi geçirmiyor, üstüne ekonomiyi batırıyor dert ekliyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben neden başladığımı bilmiyorum özendiğim için galiba
  • Şu yaşa kadar sigara içmedim de noldu demiştir başlamıştır.

• Kendim yıllarca elime sigara almamışken geçtiğimiz aralık ayında ani bir bunalım döneminde başladım ramazan bayramında bıraktım yaklaşık 6 ay kullandım. İnsan bazen kafasını boşaltmak rahatlatmak istiyor. Bende işe yaradı şimdi içmiyorum ama o dönem işime yaradı.
  • İçime duman çekme istegi var bende normal mi acaba

Hayatimda düzenli ictigim çay bile olmadi oyle söyleyeyim benim gibi olan var mi

Pronun falanda tadini merak ediyorum

Sigara azcik kafa yapiyormus ihtiyacim olan sey bu olabilir aslında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara kafa falan yapmıyor. 4000 küsür yabancı madde var. Daha önce vücuda girmeyen maddeler. Hepsi aniden kana karışınca beyin zıptı çıktı yapıyor fakat 1 2 dakika sürüyor sürmüyor ki bu bi iki defaya mahsus. Daha sonra o maddelere bağımlılık oluyor. 17 18 saat almadıktan sonra yine alınca bu sefer dopamin yani mutluluk hormonu salgılanıyor bu sebepten dolayı baş dönüyor. Bu da 1 2 dakikalığına.
    Ben nedenini bilmediğim halde tüm zararlarını bile bile hiç dal almadan direk bakkala gidip ' abi en hafif sigaran neyse ver' demiştim. Başlama etme demişti dinleseydim iyiydi.

• Oral fiksasyon konusunu araştırınız. Altında yatan neden bu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Yas 14-15 civarı ise normaldir.

• insanlar kötü denilen şeylere karşı büyük merak duyar
    başlarda bir deneyim dersin ,sonrasında yavaş yavaş arada bir içmeye başlarsın ama hep şunu dersin "ya ben bunun müptelası değilim ,istesem içmem"
    bu böyle devam edip gider ama bir gün bir bakarsın tiryaki olmuşsun ve istediğin an bırakamadığını da anlamış olursun

lakin ekonomiyi batırdığı falan yok ,aksine çok büyük gelir kapısı
    1 sigarada biraz ot ,bir filtre ,bir miktar kağıt var
    ambalajını falanda katarsak 1-2 tl.ye veya biraz üstüne imal edilen 1 paket sigara ,10 tl. yada daha pahalıya satılıyor ,tabi büyük kısmı vergi

derdi geçiren hiçbir madde yok zaten ,sadece avuntu olarak kullanılan maddeler bunlar
    ona bakarsan uyuşturucu neden kullanılır ,içki neden kullanılır ? (her zararlı için ayrı bir başlık mı açılsın)

eski hocanız ömründe ilk defa sigara içiyor olamaz ,mutlaka öncesinde bırakıp başlama durumu vardır ,çünkü sigaraya diğerlerinden farklı olarak genelde genç yaşlarda başlanır ,sonradan başlayana pek rastlanmaz ,rastlansa dahi onların bırakması çok kolay oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest

Yas 14-15 civarı ise normaldir.
    Yas 22 hayatimda pek normal bir sey yok :(

• Millet sigara hakkında çok şey biliyorum detaylı araştırdım bir sürü makale okudum ettim. Ben sadece yaşını almış biri neden içer ki diyorum. Gelmişsin 25 30 yaşına içen tüm arkadaşların keşke içmeseydim diyor. Ben başladığım zaman arkadaşlarım al dene değilde keşke başlamasaydık diye dert yansaydı içmezdim. Hele bide spor hocam olduğunu duyunca hepten merak ettim. Mal mısın hoca sen allah allah :p

• sigara içmek bir madde bağımlılığıdır eroin kadar bağımlı yapar ama çekilme kolay olur. yaşadığınız dünyanın b.klugunu bu maddenin yasal olmasından anlayın. nikotin bağımlılığını araştırın allen carr videolarını ve emre üstünuçarı takip edin. sigara keyif vermez seni krize sokar sonra krizi bitirmek için normale dönmek için içmeyen birisindeki hsle gelmek için tolerans geliştirmiş vücuduna o maddeyi sokmadan seratonin üretemez hale getirir. büyük bir kalpazanlık büyük bir tuzaktır. erken öldürür kalitesiz yaşatır ancak bunların hiçbiri sigara içicisi üzerinde etkili olmaz. nikotine tolerans geliştirmiştir çünkü. ve tek çözümü içme isteğini bitirmektir. o madde stresine iyi gelmiyor stres kaynağıdır. o madde içici olmanın ek stresini küçültür. bu gibi yanılgılarla üretilmiş şeytani kapital düzenin insan kontrol fraktal alt yapısının bir koludur sigara. hi tech bir üründür. 50 kuruşa saat bsşı içmeyen birisindeki keyif huzur mutluluk seviyesine 1 saatliğine geri döndürür. ne kadar az yeterse o kadar çok gerekir ne kadar çok gerekirse o kadar az yeter. dünyada bunu içen aptal ülkelerden biriyiz. maalesef. aslında yasak olması lazım içine dogdugun dünyayı buradan hesap et

• bende 3 yıl önce marlboro bozuldugu ıcın sigarayı bıraktım.Suan eski kalitesıne dönse anında başlardım.Yada USA marlboro olsa bi sn düşünmem baslamak için.Sigarasız hayat emin olun çok stresli.
  • kafanda bitirmeyi başaramadıysan 3 senede geçse tekrar başlarsın nikotinlerin hepsi aynıdır. istersen galon galon çek seni içmeyen birisinden daha düsük stresli ve yüksek keyifli yapmaz. normale dönmeye çalışırsın. allen carr bunu çok güzel açıklar. sigara bir tuzaktır.

• Bende de tam aksine bir türlü bağımlılık yapamadı. Keşke yapsa diyorum, en azından tutunacak bir dalım olur. Alkolle beraber alırım, arkadaşlar ikram eder alırım, millet ikram eder içerim, geçen sınav döneminde geriliyorum diye evde bizimkiler makine ile tütünü kendileri sarmışlardı 300-400 tane cepledim, hepsini güz döneminde hiç ettim ...

Ama yok, istemiyorum. 2 aydır ağzıma sürmüyorum 1 gün bile aklıma gelmiyor. Hatta bazen tiksiniyorum kokusundan falan. Çok garip ya. Genel olarak PC hariç hiç bir şeye bağımlılığım yok o konuda sağlam bünyem var, lakin sigaranın bu kadar insanı ağına aldığını bildiğimden gücüne karşı koyabilince çok farklı bakıyorum kendime.

Zira 2. votkasından sonra alkolik olanı da biliyorum, içki ile aram çok iyi olmasına rağmen yeri geliyor 1 yıl alkol içmiyorum. Hap ve benzeri maddeleri, esrarı da denedim ... Çoğuna ikinci defa elimi bile sürmedim. Ama işte neye yarıyor bu pratikte ?

Sanki çok mu iyi bir hayatım var ? En azından bahaneyi üstüne atacağım bir bağımlılığım olurdu. Beni rahatlatacak bir argüman bir alışkanlık olurdu. Yok, bazen çıldıracak noktaya geliyorum ve ne yapacağım konusunda yöntemsiz kalabiliyorum. Öyle olaylar yaşadım ki, bazen yaşadıklarımın çeyreğini yaşamış insanların ne maddelere düştüklerini görüyorum. Hani dertten, travmatik vakıalardan yoksun da değil hayatım.

Oysa bu meretin bağımlıları hemen yakıyor 2-3 tane oturuyorlar yerlerine.

Büyük konuşuyor olabilirim ama bağımlı 'olmamak' hiç bir şey katıyormuş gibi durmuyor en azından şu anlık. Belki maddi olarak bir yüke bulaşmamış oluyorum, hepi topu bu geliyor aklıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 27 Haziran 2019; 6:44:14 >

• Başlıca sebebi erişilebilir en kolay uyuşturucu olmasıdır. Devre arasında sinirle balkona çıkıp, 2. devre başlarken gayet sakin bir şekilde dönen eniştem merak uyandırmıştı bende. Benim gibi maçlarda sinirden burnu bile kanayan bir insan için kurtarıcı gibi gelmişti. Şimdi fanatikliğim bitti lakin cebimdeki camel paketi baki kaldı.

• Evlenince başladım ...

• Kendi durumdan anlatıyım 21 yaşında başladım ve bırakma adına uğraştım ve uğraşacağım belli :( ,babaannemin ölümünde başladım boşluk anımda cinnete yakınken biri uzattı,ardından arada tek tük içer oldum sonra paket falan,e-sigara sürecim sonrası keyif almamaya başladım sigara ve dumanlı olan her şeyden su anda bir aydır aranmıyorum ama stres anlarımda neredesin diyorum...
  • Kız yüzünden bi süre içmiştim.

• Ben de bunalım dönemimde başladım ama öyle bağımlı falan olmadım aylardır ağzıma sürmüyorum ama çantamda hep bir paket bulundururum .d

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.