Hayır tıp istiyorum olmazsa da ilkogretim matematik ogretmenligi dusunuyordum ancak 2meslekle de alakali olumsuz haberler moralimi bozuyor hele ogretmenlik tamamen bitmis gibi halbuki 2020de ilkogretim matematigin puanlari baya yukselmisti ama iste yerlestirme sonuclarindan sonra ard arda olumsuz aciklamalar geldi Bu haberlerle bu kadar ilgilenmemin sebebi Tipı isteme sebebim yüzde 90is garantisi.Eğer 2027-28gibi her Tıpı bitirenin atanamama durumu olursa Tustada puanlar arşa çıkarsa Tıp okumak kerizlik olur gider ögretmenlik okuyup Kpss de 95puan alirim daha kolay.Tıpın cilesini sadece is garantisi icin cekerim o yuzden bu tarz haberleri kafaya takiyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 11 Mart 2021; 11:35:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bir insan neden tıp ister anlamıyorum (4. sayfa)
-
-
tam bilgi sahibi değilim ama olucakmış gibi gözukuyor
tek farkı doktorlar işsiz kalma gıbı durumu olmaz özelde rahat iş bulabılırler
-
Cerrahi bölümlerin açığı bitmez.Çoğu kişi rahat bölümlere kaçıyo(derma,radyoloji,göz fln) ama ben manyağım deliyim cerrah olcam mobbingse mobbing , davaysa dava, alayı gelsin.
-
Valla ben cerrah olmak istediğim için yazdım 4. Senem .
Tıp okurken ve okumadan önce farklı işlerde çalıştım . Kuryelik yaptım , özel ders verdim , garsonluk yaptım ve doktorluk ortamına da 3-5 hakimim . Şunu gördüm ki kolay bir meslek yok . Eğer babadan paran kalmadıysa ister hukuk oku , ister mühendislik bir şeyi okuyorsan veya maaşlı çalışıyorsan 2 lafa baktığın için mecbur çalışıyorsun . Bu yüzden. 4 müş 6 ymış geçin artık bu işleri .
Mesela yalovada elektrik mühendisliği okuyorsan kıyaslamanın pek anlamı yok ama odtü boğaziçiye giriyorsan 1 sene hazırlık okuyorsun 5 oluyor büyük ihtimalle de bilerek/bilmeyerek uzatıyorlar 6 oluyor . Arkadaşlarım odtüde genel olarak genelde aynı zamanda mezun oluyoruz .
+ olarak tıpta bir de yüksek lisans mezunu oluyorsun diğerlerinde lisans . Mesela kanada kura çekiyor ve dil bilgisi , okuma bilgisi gibi şeylere göre puan kasıyorsun oralarda otomatik öndesin diyebiliriz .
Nöbet ortamı ve uykusuz kalmak bana problem değil ben çalışmayı seviyorum öyle kendimi anlattım herkes kendine göre bakmalı
-
Tıp eski Türkiye şartlarında bu mesleğe gönül vermiş olanlar için mantıklı bir meslek seçimiydi ama bugün geldiğimiz noktada bu kadar sıkıntı çekip bir de üstüne hizmet ettiğin kişilerden dayak yiyorsan ve buna en ufak bir önlem alınmıyorsa, tıp okumak saçmalık.
-
Avantajlarin bence en onemlisi: herkesin sana muhtaç olmasi. Dusunsene abi diger bir cok isi kendin ufak bir arastirmayla yapabilirsin. En basitinden bir makinen bozuldugunda isin acil degilse internetten aratip yapabilirsin. Firina gidemedin ekmegini kendin yapabilirsin. Restorant islerini saymiyorum bile. Ama doktorluk oyle degil. Bir yerin agridi milyon tane sebep olabilir. Basim agriyor diyorsun sak kalbinde sorun var vs. Internetten aratinca kanser oldugunu ogreniyorsun...
Insanlarin sana muhtac olmasi benim hosuma gidiyor acikcasi. Sen onlara muhtac degilsin onlar sana muhtac... ve senin her zaman red etme hakkin var xd. Im the upper hand
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok çalışmak falan demişsin de eğer alanında iyi olmak istiyorsan köpek gibi çalışmalısın akademisyen olup BİLİM yapılan bir ünide arsştırma mı yapmak istiyorsun köpek gibi çalışman lazım, alanında iyi bir mühendis olup google gibi firmalarda çalışmak mı istiyorsun köpek gibi çalışman lazım ya da 3-5 kişi toplandınız güzel bir oyun mu tasarlamak istiyırsun yine köpek gibi çalışmanız lazım. Kısaca bu hayatta bir bok olmak için çalışman lazım bakma doktorların hepsi işin gereği çok çalışmalılar ama eğer sen alanında iyi olmak istiyorsan o kadar çalışmalısın zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5C4619C1 -- 11 Mart 2021; 21:32:22 >
Hangi alanda uzman olmak istiyorsunuz
-
Ortopedi düşünüyorum -
usmle veya farklı bir şey düşünüyor musunuz yoksa TUS devam mı ?
-
Benim kazandığım zaman durumlar böyle değildi. Saygınlık ve imkan vardı. Şimdi olsa tekrar yazar mıyım? ASLA. kazandığımda öyle çok bir para değil. Bu kazancı sanayide dükkan açsam kat kat fazlasını kazanırım. -
Aç kalmamak için -
TUS devam uzmanlığımı türkiyede yapmak istiyorum devamında yurt dışı düşünebilirim .
Türkiyede asistanlık temposu vs inanılmaz zor fakat avantajları da yok değil .
İlerleyen zamanlarda başka şeyler için yurt dışı düşünebilirim belki -
Zamaninda tip puani ile matematik öğretmenliğine gittim
Herkes yadırgadı .Ama su anda cok mutluyum mesleğimden .Okuldaki din kültürü öğretmeni ek ders arti nöbet arti kurs ile 8 bine yakın maas aliyor. Beni bosverin
Meslek yoğunluğu bakımından ise doktorluk çok daha zor .
Su an Turkiyedeki maaşına gore en rahat meslek öğretmenliktir. Bunu meslegin icinde olan biri olarak söylüyorum. Ağlayan zırlayan var hala gülüyorum onlara .Adam derse girip acin cocuklar kitap okuyun diye gun bitiriyor 5.000 maasi beğenmiyor. Hakkini verenleri tenzih ederek yazıyorum
Kimler çok iyi kazanır:
Zeki olanlar tip kazanır
Zekinin de zekisi olanlar ise orada sıyrılıp iyi yerlere gelerek iyi paralar kazanabilir .
Kısaca zekasına güvenmeyen tipa felan gitmesin derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 12 Mart 2021; 20:23:22 >
Maasiniz nedir yazar misiniz ?
Kac yıllık doktor ,ekstralar vs ile
Boşver herkesin her şeyi anlamasına gerek yok. Sen de anlamayıver.
-
Sen bu kafayla fırıncı ol kanka millet açlıktan mı ölecek ahahhaha.Video izleyip yapabileceğin işse zaten basittir.Aile hekimine gittiğin hastalıklar da basit mesela reçetesiz alınsa 4 tane ilacı al öksürük olunca birini ateş olunca birini iç bitti.Reddetme hakkı varmış,reddet de hanzonun biri kafana sıksın hadi bakalım er meydanı :D
-
Muhtaç olmak bence abartılı olmuş. Hastalanmak dışında herhangi bir konuda doktora muhtaç olmazsın ki. Hastalar kendi doktorlarını seçebiliyor yani onların da reddetme hakkı var
-
Ona buna tıp okuyorum diyip kolay yoldan kendini üstün insan olarak görme hayallerinden başka bişe değil tıp isteyenlerin amacı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X